Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Debate μεταξύ των τριών υποψηφίων για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής (Video)

Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στην Παλιά Βουλή


Συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά ο άντρας που προκάλεσε αναστάτωση το μεσημέρι καθώς απειλούσε να ανατιναχτεί στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.

Αστυνομικοί τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στο περιπολικό που είχε σταματήσει έξω από το κτίριο, ωστόσο άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή κίνητρα του άντρα.

Ο άγνωστος άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, είχε καταλάβει το χώρο της εισόδου της Παλιάς Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας, και απειλεί να ανατιναχθεί. Υποστηρίζε ότι κρύβει εκρηκτικό μηχανισμό στη σακούλα του και απειλεί να τον ενεργοποιήσει. Η υπόθεση ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και η περιοχή έχει αποκλειστεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στα χέρια της κυβέρνησης Παπαδήμου

Αγγελος Αθανασόπουλος

Τον Δεκέμβριο αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της πΓΔΜ

Το Σκοπιανό επιστρέφει στο προσκήνιο. Η αναµενόµενη – τη Δευτέρα 5 Δεκεµβρίου – απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δηµοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) εναντίον της Ελλάδος θα θέσει την ελληνική διπλωµατία ενώπιον σοβαρών διληµµάτων.

Αν η ετυµηγορία δεν είναι ρόδινη για την Αθήνα, τότε η κυβέρνηση Παπαδήµου θα κληθεί να χειριστεί άµεσα ένα «καυτό» θέµα εν µέσω κρίσιµων αποφάσεων για το µέλλον της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό κατέστησε σαφές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου µιλώντας στη Βουλή πριν από την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης.

Το άγνωστο Αιγαίο της τέχνης

της ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΡΜΟΥ

Καστελόριζο, Σύµη, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος... Τα µικρά νησιά µε τη µακρά ιστορία αναδεικνύουν τον πλούτο τους µέσα από 390 αντικείµενα που καλύπτουν όλες τις εποχές και παρουσιάζονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Από νησάκι σε νησάκι η απόσταση είναι µικρή. Ενα καΐκι θα τη διανύσει σε λίγη ώρα, αλλά και πριν από αιώνες τα πρώτα αυτοσχέδια πλεούµενα των προϊστορικών ανθρώπων δεν θα δυσκολεύονταν να την κάνουν.

Οπως και να βρεθούν στις απέναντι – σε απόσταση αναπνοής – ακτές της Μικράς Ασίας, σε εποχές όπου η θάλασσα ήταν µέσο επικοινωνίας και όχι όριο.

Άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί στην Παλαιά Βουλή

Άγνωστος άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, έχει καταλάβει το χώρο της εισόδου της Παλιάς Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας, και απειλεί να ανατιναχθεί.

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Η υπόθεση ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης διαπραγματευτές της αστυνομίας, προκειμένου να τον πείσουν να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Τάνια Τσανακλίδου - Στο άδειο μου πακέτο

Προς καταδίκη της Ελλάδας στη Χάγη

Μετά την προσφυγή των Σκοπίων

Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Κ»- η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (αναμένεται να εκδοθεί σε οκτώ ημέρες) αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με κεντρικό επιχείρημα τις δηλώσεις των Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργού) και Ντόρας Μπακογιάννη (πρώην υπουργού Εξωτερικών) ότι θα ασκήσουν βέτο. Κι αυτό παρότι τελικώς δεν χρειάστηκε να το πράξουν.

Συνωμοσία σε βάρος των Ε.Δ. με θύμα τον... Δ.Αβραμόπουλο! (Video)


Yπόσταση στην βρώμικη επιχείρηση υπονόμευσης των Ε.Δ. από τους Γ. Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, με τους ισχυρισμούς του πρώτου στις Κάννες περί «απόπειρας πραξικοπήματος» από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έδωσε πριν λίγο με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ίσως πέφτοντας σε μια καλοστημένη παγίδα από το "πράσινο" σύστημα Μπεγλίτη που κυριαρχεί στο υπουργείο Άμυνας.

Το σύστημα Μπεγλίτη που εκφράζεται κατά κύριο λόγο από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος στην ημερήσια διαταγή του είχε μιλήσει ως να απευθυνόταν σε υποψήφιους πραξικοπηματίες, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr.

Tα γεγονότα έχουν ως εξής: Υποτίθεται ότι στις 17 Νοεμβρίου, μετά την ομιλία στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο της εξέγερσης κατά της Χούντας, ο Αρχηγός της 4ης Τάξης δηλαδή ο καλύτερος σπουδαστής

Πικρό φινάλε για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Στην άλλοτε πολύβουη οδό Παρασκευοπούλου, ελάχιστα έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι πόρτες των καταστημάτων κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τον Ιανουάριο θα κλείσει άλλη μία, διαφορετική από τις υπόλοιπες. Είναι η πόρτα του θεάτρου «Αμαλία», η δεύτερη μεγαλύτερη (μετά το ΚΘΒΕ) θεατρική «πόρτα» της Θεσσαλονίκης, αυτή που πίσω της κρύβει μία ιστορία 32 χρόνων ενός ανήσυχου και δραστήριου καλλιτεχνικού οργανισμού, της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης». Υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και λόγω της διακοπής στην καταβολή κρατικής επιχορήγησης, βάζει τέλος στη λειτουργία της.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε τη λειτουργία μας», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πειραματικής, Νικηφόρος Παπανδρέου, στην οποία παρουσίασε τις τέσσερις καινούργιες παραγωγές που θα ανεβούν στο θέατρο «Αμαλία» το διάστημα που απομένει ώς το κλείσιμο. «Συζητήσαμε, βασανιστήκαμε, μας στοιχίζει πολύ αυτή η απόφαση, φτάσαμε όμως στο όριό μας.

Έρχονται απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης


Μαύρες γιορτές θα κάνουν 120 εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από το έργο.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι στο εργοτάξιο του σταθμού «Βενιζέλου» θα πάψουν για δύο μήνες οι ανασκαφές, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες σε αυτή τη φάση εργασίες από το τεχνικό προσωπικό και άρα οι εργαζόμενοι θα απολυθούν επειδή δε θα έχουν αντικείμενο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, οι απολυθέντες θα επαναπροσληφθούν, μόλις αρχίσουν και πάλι οι ανασκαφές. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει εμπλοκή στον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων...

Ειδικότερα, στην αρχική σύμβαση κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης, προβλέπονταν για τις ανασκαφές 15 εκατ. ευρώ,

Σκανδαλίδης: «Xωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική»

«Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

 «Το νέο κόμμα θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς που βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία. Και τότε πολύ λίγο θα ενδιαφέρει αν θα συρρικνωθεί ή θα διασπαστεί. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τώρα την υπέρβαση».

Ο κ. Σκανδαλίδης θεωρεί ότι προέχει η πολιτική συζήτηση για το πρόγραμμα, το εθνικό σχέδιο και το χαρακτήρα του κόμματος και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία για την ηγεσία: «Αν δεν ξεκινήσουμε αμέσως αυτή τη συζήτηση, όποτε και να γίνουν οι εκλογές για την ηγεσία θα είναι καλλιστεία κακής ποιότητας και καμίας προοπτικής» σημειώνει.

Θαπατέρο: Τουλάχιστον δεν χάσαμε την αυτονομία μας όπως άλλοι

Το δικό του «mea culpa» (λάθος μου) είπε σήμερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο για την ήττα του κόμματός του στις εκλογές, ενώ εξαπέλυσε πυρά στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ικανή μέχρι σήμερα να βρει λύση» στην κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

«Έγιναν λάθη στη διαχείριση και την επικοινωνία», αναγνώρισε ο κ. Θαπατέρο, μιλώντας σε στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, περίπου μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία που έδωσαν μεγάλη νίκη στον Μαριάνο Ραχόι, επικεφαλή του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Θαπατέρο δικαιολόγησε τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια ως μια προσπάθεια «να αποφύγουμε αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες, οι οποίες έχασαν την αυτονομία τους», κάνοντας έμμεση αναφορά σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Διαίρει και βασίλευε

Για να δούμε λίγο τα δεδομένα:

Στην Ευρώπη

Η Ιταλία δανείστηκε χθες με επιτόκια χρεοκοπίας.

Η Ισπανία μετά την ευφορία των εκλογών και τη νίκη Ραχόϊ, αρχίζει να διαρρέει ότι εξετάζει ενδεχόμενο να ζητήσει δανεικά από ΔΝΤ ή Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε περαιτέρω, ενώ οι Πορτογάλοι είναι στους δρόμους και έπεσαν οι πρώτες ψιλές έξω από την Πορτογαλική Βουλή, μια εβδομάδα πριν την ψήφιση του δικού τους Μεσοπρόθεσμου.
Το Βέλγιο είδε τα επιτόκια δανεισμού του να απογειώνονται και να υποβαθμίζεται δραματικά η πιστοληπτική του ικανότητα.

Ενας άγγελος για τους "γιους του Ασώτου"

Το προσωπικό του σύνθημα είναι «η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο». Και η προσευχή του, «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας… Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».
  
Είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τη φιλευσπλαχνία του. Με οδηγό τον λόγο του Θεού, θέλει πάντα να κάνει το καλό. Εχει συμβάλει ταπεινά τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια στην αποφυλάκιση δεκατεσσάρων χιλιάδων απόρων φυλακισμένων στην Ελλάδα και σε ογδόντα χώρες των πέντε ηπείρων, συγκεντρώνοντας περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά των ποινών τους. Ο λόγος, για τον 80χρονο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο, κατά κόσμον Γεώργιο Ραπτόπουλο.

Βυθίζεται στην ανεργία η ναυτιλία

ΧΤΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία και στους ναυτικούς, η οποία «χτυπά κόκκινο» στα κατώτερα πληρώματα, ενώ πλέον δεν εξαιρεί ούτε τους πλοιάρχους.

Τα επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι ναυτικοί καταγράφονται στις λίστες των ανέργων, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 η ανεργία σημείωσε αύξηση 51,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2010.

Εθνική Αντίσταση: Εορτασμός στον Πολύγυρο


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 θα εορτασθεί η Εθνική Αντίσταση σε όλη τη χώρα.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της μάχης της Κρήτης, ήταν έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Ο Αντιπεριφερεάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, οι παρακάτω εκδηλώσεις: