Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αθώοι οι «έξι» για την Μικρασιατική Καταστροφή


Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχ. Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του πρώην πρωθυπουργού

Τη μνήμη των «έξι» που εκτελέστηκαν στο Γουδί αποκατέστησε το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ακυρώνοντας την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών που είχε εκδοθεί στις 15 Νοεμβρίου 1922 στην Παλαιά Βουλή και οδήγησε, λίγες ώρες μετά, στην εκτέλεση τρεις πρωθυπουργούς, δύο υπουργούς και έναν στρατηγό ως ενόχους για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχ. Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του πρώην Πρωθυπουργού, Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, και έπαυσε οριστικά την ποινική σε βάρος των «6», λόγω παραγραφής.

88 Χρόνια Mετά: Αθώοι οι "6" για τη Μικρασιατική Καταστροφή


Το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1675/2010 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη για αναψηλάφηση της Δίκης των 6, οι οποίοι καταδικάστηκαν το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, και έκρινε ότι οι 6 είναι αθώοι. (Φωτογραφία επάνω: Η στιγμή της απολογίας Χατζηανέστη)

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του τέως Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκε, ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Το πασοκικό κράτος αναγνωρίζει το "Oυράνιο Tόξο"!


Η συνάντηση προ λίγων ημερών, εκπροσώπων των εξωμοτών της φιλοσκοπιανής οργάνωσης Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο με την Ολομέλεια της ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στην Αθήνα, μιλά από μόνη της.

Η ταύτιση και συνεργασία των θιασωτών του ατομισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με φορείς αντεθνικών επιδιώξεων, που λειτουργούν μέσα στην εθνική μας επικράτεια ως Δούρειοι Ίπποι, είναι πλέον εξόφθαλμη.

Όπως λένε και οι ίδιοι του Ουρανίου Τόξου, με τη γνωστή προδοτική διάλεκτο, «πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους, καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μεγαλώνει» η Τροία

Στο φως δεύτερη αμυντική τάφρος και οικιστικά κατάλοιπα, που αποδεικνύουν ότι η θρυλική πόλη του Ομήρου ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο πίστευαν οι ειδικοί
Η μυθική όσο και θρυλική Τροία του Ομήρου κρατά ακόμα κρυφά τα σημάδια της. Αποδείξεις από τον πασίγνωστο όσο και αμφισβητούμενο Τρωικό Πόλεμο δεν βρέθηκαν ούτε και φέτος στις ανασκαφές που διεξάγει εκεί το Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα κατά τους ανασκαφείς.
«Οχι, δεν βρέθηκε ίχνος όπλων στην αμυντική τάφρο» σημειώνει ο καθηγητής Πέτερ Γιαμπλόνκα, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους». «Ωστόσο, και αν ακόμα είχε βρεθεί, δεν θα μπορούσαμε να αποδείξουμε πως ο Τρωικός Πόλεμος, όπως τον παρουσιάζει ο Ομηρος, είχε λάβει χώρα». Αλλωστε, ακόμη ένα σημαντικό εύρημα, μια δεύτερη αμυντική τάφρος εντοπίσθηκε στα ανατολικά και πρέπει να ερευνηθεί πριν εξαχθούν συμπεράσματα.

Δελτίο Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κυριάκου Βελόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20-10-2010

Σε συνάντηση, που είχε σήμερα στα Γιαννιτσά, με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κυριάκος Βελόπουλος του Συνδυασμού «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»,  ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα του διαλόγου στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, απάντησε τα εξής:

« Το ζήτημα για την κεντροδεξιά, είναι να βρει το βηματισμό της προς την εξουσία.

Αυτός ο βηματισμός, θα βρεθεί μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, τον οποίο θα πρέπει να κάνουν, μόνο οι ηγετικές φυσιογνωμίες του χώρου. Το γεγονός, ότι κάποια τριτοκλασάτα στελέχη βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για το θέμα, εδράζεται στην προπάθειά τους να αποκτήσουν λίγο φως δημοσιότητας. Στην πολιτική, πρέπει να μάθεις, ότι όταν μιλάς πολύ εκτίθεσαι, καλύτερα λοιπόν να αφήνεις, αυτούς που είναι αρμόδιοι να μιλούν και να πράττουν  και όχι να μιλάς εξ ονόματος άλλων ή να προσπαθείς να αποκτήσεις λίγη δημοσιότητα.» 

Θεσσαλονίκη: Ο τρόμος πάνω απ' το κεφάλι τους...

 Το αντίβαρο του γερανού προβλέφθηκε να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα δύο νηπιαγωγεία, στα αριστερά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Ανάστατοι είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί σε ένα δημοτικό και δύο νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, λόγω μετρό. Κι αυτό γιατί διαπίστωσαν ότι σχεδόν κολλητά με την περίφραξη της αυλής του σχολείου αναπτύχθηκε ένας τεράστιος οικοδομικός γερανός, ύψους 42 μέτρων! Ομως αυτό δεν είναι το χειρότερο, καθώς το αντίβαρο του γερανού σχεδιάστηκε να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα δύο νηπιαγωγεία!

Αυτά συμβαίνουν... πάνω από την αυλή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και πάνω από το ταβάνι των 9ου και 15ου Νηπιαγωγείων Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία αυτά συνορεύουν με το εργοτάξιο του μετρό όπου κατασκευάζεται ο σταθμός Ευκλείδης, που βρίσκεται γύρω από τις οδούς Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντινουπόλεως, Ασκληπιού και Ομήρου.

Προεκλογικές ομιλίες του Κώστα Μπογδάνου για την Πέμπτη και την Παρασκευή


Πολύγυρος, 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου, θα βρίσκεται:

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 στις 6:00 το απόγευμα στο Βάβδο, και στις 7:30 το απόγευμα στο Γαλαρινό.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010, στις 7:00 το απόγευμα στο Γεροπλάτανο και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, στις 7:00 το απόγευμα στα Ριζά.

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Πέμπτη 21 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 20 Οκτωβρίου 2010

Θέμα: Πρόγραμμα  υποψήφιου  αντπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής  κ. Πάνα Απόστολου, για Πέμπτη 21  Οκτωβρίου 2010.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  θα επισκεφθούν

Στις 17.45  τον Βάβδο

Στις 19.00  τον Αγ. Πρόδρομο

Στις 20.00  την Γαλάτιστα

Απόστολος Πάνας - Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Βασίλης Μαρκεζίνης: Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας


Η θα γίνει στην Ελλάδα μια οργανωμένη και συγκροτημένη αλλαγή ή την αλλαγή θα φέρει το πεζοδρόμιο, υπογράμμισε ο καθηγητής και συγγραφέας Βασίλης Μαρκεζίνης μιλώντας σήμερα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με αφορμή το βιβλίο του "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα".

Ο κ. Μαρκεζίνης δεν αναφέρθηκε μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά έθιξε και τα φλέγοντα ζητήματα της εσωτερικής ελληνικής κατάστασης της οικονομίας. Ετάχθη εναντίον βιαστικών λύσεων στο Αιγαίο ενώ επέκρινε τον παραπλανητικό ρόλο που παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης άσκησε κριτική στον τρόπο που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική απέναντι στην Τουρκία που εγκαινιάστηκε το 1999 δεν μπορεί να συνεχίζεται το 2010, υπογράμμισε τη σημασία της ανακήρυξης ΑΟΖ και των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή

Δημήτρης Ζιγκερίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;

Είναι απίστευτη η προσπάθεια του δημάρχου Συκεών να καλύψει την παραβίαση κανόνων ισοτιμίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς.Δεν καταγγέλθηκε το θέμα νομιμότητας της προκήρυξης.Απλα τίθεται αμείλικτα το ερώτημα: ‘‘οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό δήμαρχε?’’

Το να ομιλεί για ολισθηρό δρόμο ο δήμαρχος Συκεών,επειδή καταγγείλαμε προκήρυξη θέσεων κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου, προσβάλει την νοημοσύνη όλων.

Ο εκμαυλισμός συνειδήσεων είναι απότοκος  άλλων εποχών που έχουν απόλυτα καταδικαστεί.