Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

“Ερμα ή νεκροθάφτης ο Δήμαρχος;”

κλικ για μεγέθυνση

Κορώνεια - Αλλάζουν το master plan για να... γλιτώσουν λεφτά


Σε αλλαγή του αναθεωρημένου σχεδίου αποκατάστασης (master plan) της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 8-10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα έργα.

Της Φανής Σοβιτσλή

Με δεδομένο ότι η κοινοτική κάνουλα έκλεισε για την Ελλάδα μετά την παραπομπή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αμέλεια της χώρας να προστατεύσει τη λίμνη, η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη εξετάζει τρόπους για αναγκαστική περιστολή των δαπανών.

Προς στιγμήν όμως ουδείς γνωρίζει τι θα περιλαμβάνει το νέο αναθεωρημένο σχέδιο για την Κορώνεια, καθώς το υφιστάμενο master plan είναι ήδη εγκεκριμένο από την ΕΕ και τα έργα που προβλέπει η Ελλάδα θα πρέπει να τα τρέξει υποχρεωτικά για να αποφύγει το πρόστιμο, που ανέρχεται σε 100.000 ημερησίως.

Νίκος Καββαδίας: 82 γράμματα νοσταλγίας και σαρκασμού


Γράμματα μιας ζωής. Γράμματα από το στρατό. Γράμματα από το Αλβανικό Μέτωπο. Γράμματα από λιμάνια και θάλασσες: Κάρντιφ, Μασσαλία, Τζένοβα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτός, Άντεν, Περσικός, Ινδικός, Κολόμπο, Κεϋλάνη, Χονγκ Κονγκ, Μελβούρνη. Γράμματα νοσταλγίας και γράμματα σαρκασμού.

«Όσο για το δικό μου Πάσχα… Ανήμερα φτάσαμε στην Αλεξάνδρεια. Πρώτη φορά που λυπόμουνα γιατί ταξιδεύω. Δε μας έλειπε τίποτε από το τραπέζι. Μονάχα το κέφι. Πάλι, για πρώτη φορά στη ζωή μου στεναχωρήθηκα με τις αισχρές ιστορίες που συνηθίζουνε οι ναυτικοί στο τραπέζι. Ήθελα να ΄μουνα στην Αθήνα να πάμε μαζί βόλτα στις εκκλησιές. Είχα ένα κέφι για κλάματα…».

Ογδονταδύο επιστολές και καρτ ποστάλ από το 1935 έως το 1965 που έστειλε ο ασυρματιστής Νίκος Καββαδίας, «ασυρματιστής» μιας ξεχωριστής ποίησης, στην αδελφή του και στην ανιψιά του,

Την υπεξαίρεση ανεκάλυψε, απεκάλυψε και έστειλε στον Εισαγγελέα την 22α/2/2008 η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου»


ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την τελική «Πορισματική Έκθεση» της Οικονομικής Επιθεωρήτριας κ.Τσεμπερά είναι γνωστό ότι οι υπεξαιρέσεις χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης με παραλήπτες την Εφορία και 58 Ασφαλιστικά Ταμεία γινόταν από το 1993 με την μέθοδο της πλαστογράφησης.

Είναι γνωστό επίσης ότι την υπεξαίρεση αυτή ανεκάλυψε, απεκάλυψε και έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα την 22α Φεβρουαρίου 2008 η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου».

Πρός τους εργαζομένους της "Ελληνικός Χρυσός"


Δεν είναι διαφήμηση, είναι προειδοποίηση

Κύριοι των σωματείων, έχουμε μείνει έκπληκτοι με την μετάλλαξή σας και πως «εν μια νυκτί» γίνατε συνοδοιπόροι του ΠΑΜΕ. Αυτό, κατ’ αρχήν, θα ήταν ευχάριστο αλλά και πιστευτό, αν δεν γινόταν αστραπιαία με την άφιξη του στελέχους του ΚΚΕ. Φανταζόμαστε όμως ότι θα λέγατε τα ίδια κολακευτικά, με άλλα λόγια, αν ερχόταν ο Καρατζαφέρης ή ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου.
Θα είχε όμως πολύ ενδιαφέρον να μας απαντήστε και σεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Φωνάζετε για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, αν τι; Δεν δημιουργηθεί η νέα καταστροφική μεταλλουργία χρυσού ή αν κλείσει παντελώς το εργοστάσιο; Επειδή προφανώς η απάντηση είναι η δεύτερη τότε: