Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Ρόδο από την κακοκαιρία


Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ανείπωτη είναι η τραγωδία στη Ρόδο, έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί. Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή σε κοίτη χειμάρρου γέφυρα Μαριτσών, ενώ άλλη μία έχασε τη ζωή της κοντά σε παραλία. Να σημειωθεί ότι δύο είναι τα άτομα που αγνοοούνται απο χτές, ενώ σε κατάσταση έκακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί.

Οι αγνοούμενοι είναι ένας 53χρονος και ο σύζυγος της νεκρής 40χρονης.

«Δύο είναι οι νεκρές γυναίκες, και δύο άνδρες αγνοούνται στο νησί μας και κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους βρούμε. Το νησί μετρά αμέτρητες πληγές. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, δημόσια κτίρια, στο οδικό σύστημα, στο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης. Εικόνες καταστροφής παντού. Η Ρόδος θα κάνει μέρες να.. συνέλθει και προσπαθούμε να σώσουμε ο,τι μπορούμε μέχρι να ξαναχτυπήσει η κακοκαιρία» δηλώνει στο newpost ο δήμαρχος της Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Συζήτηση για την Κύπρο και το "νέο σχεδιο" λύσης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Ο Ηλίας Κουσκουβέλης γράφει:

Tην Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έχω την χαρά και την τιμή να συμμετέχω και να συντονίζω τη συζήτηση μέ θέμα: Η Κύπρος μποστά σε ένα "νέο σχέδιο"; που διοργανώνει το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης με προσκεκλημένους τους αγαπητούς συναδέλφους Ευάγγελο Κουφουδάκη και Παναγιώτη Ήφαιστο και τον Κώστα Βενιζέλο, αρχισυντάκτη του Φιλελεύθερου.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το Σχέδιο Αννάν, η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε ακόμη μια προσπάθεια για την επίτευξη λύσης. Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το ερώτημα είναι αν εξελίξεις όπως: η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, η νέα ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εδραίωση μίας ισχυρής συνεργασίας, σε πολλαπλά επίπεδα, μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και η αντίστοιχη η καμπή στις σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ, η δραστηριοποίηση ισχυρών ιδιωτικών πρωτοβουλιών στα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και της ΕΕ για την Κύπρο,