Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Επιβλητικό αστρικό σμήνος... μαθουσάλας

Το Messier 5 στο νέο λαμπρό «πορτρέτο» του Hubble. Credit: ESA/Hubble

Το Hubble φωτογράφισε το υπέρλαμπρο Messier 5 που διαθέτει άστρα ηλικίας παρόμοιας με αυτή του Σύμπαντος

Μια εκπληκτική φωτογραφία ενός αστρικού σμήνους προσέφερε στους επιστήμονες το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Φωτογράφισε το σφαιρωτό αστρικό σμήνος Messier 5 (η Μ5) στο οποίο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες λαμπρά άστρα, ορισμένα εκ των οποίων γεννήθηκαν λίγο μετά τη γέννηση του Σύμπαντος.

Σάλος στην Ολλανδία! Δήμαρχος έπιασε τον κ@@@ της βασίλισσας Μαξίμα!


Xαμός έχει γίνει με την άσεμνη χειρονομία του 64χρονου δημάρχου Φρεντ Ντε Γκράαφ προς την 42χρονη σύζυγο του Βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ, την βασίλισσα Μαξίμα.

Μολονότι ο ίδιος δεν παραδέχεται την κίνησή του, ισχυριζόμενος πως δεν την θυμάται, παρά ταύτα,το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αποκαλύπτει την καυτή αλήθεια.

Το εν λόγω περιστατικό με  το «χούφτωμα των βασιλικών οπισθίων», όπως παρομοιάστηκε από τον ολλανδικό τύπο, έλαβε χώρα κατά την διάρκεια εκδηλώσεων για την «ημέρα του Βασιλιά».

Το ψηφοδέλτιο του συνδιασμού "Δημοκρατική Συνεργασία"

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

1. ΓΚΙΑΓΚΙΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
2. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
3. ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ (ΤΟΝΙΣ) του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
4. ΚΑΣΣΕΛΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
5. ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
6. ΚΡΑΝΙΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
7.ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
8.ΜΑΡΑΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
9. ΜΠΟΥΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΤΥΛΛΙΑΝΟΥ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).
10.ΞΥΡΟΣΤΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΜΗΝΑ (εκλογική περιφέρεια Καλλικράτειας).

Αίγυπτος: Βρέθηκαν 50 μούμιες στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Περίπου 50 μούμιες, μεταξύ των οποίων και μούμιες νεογέννητων παιδιών, βρέθηκαν σε έναν τεράστιο τάφο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στο Λούξορ της Αιγύπτου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Ξύλινες σαρκοφάγοι και νεκρικές μάσκες βρέθηκαν δίπλα στα λείψανα που πιθανότατα χρονολογούνται από την εποχή του Νέου Βασιλείου, μετέδωσε το πρακτορείο MENA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού. Το Νέο Βασίλειο περιλαμβάνει τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία των φαραώ που κυβέρνησαν την Αίγυπτο από το 1567 μέχρι το 1056 π.Χ.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στον τάφο αυτό, ο οποίος είχε λεηλατηθεί στο παρελθόν από τυμβωρύχους, είχαν τοποθετηθεί επίσης οι σοροί πριγκίπων και πριγκιπισσών.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Κάποτε «μπαλκόνια», τώρα «τηλεπαράθυρα»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Οι αντιπαραθέσεις για την τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη εξελίσσονται και μετά τις ανακοινώσεις των Κομματικών ψηφοδελτίων ξεκίνησαν και οι αντιπαραθέσεις για τις καρέκλες που μας αναλογούν στην Ευρωβουλή.

Ο τίτλος του σύντομου σημερινού μου σχολίου προέκυψε από την σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που ως έννοια θα μπορούσε να αποδώσει, να σκιαγραφήσει, με επιτυχία το «πνεύμα της εποχής» μας.

Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τίτλος αντιδιαστέλλει νοηματικά το χθες με το σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το «έξις δευτέρα φύσις» για όσους καθιερώθηκαν στο συλλογικό μας υποσυνείδητο με τη βοήθεια των Μέσων μαζικής Επικοινωνίας και ιδιαίτερα με την TV ως αιχμή του δόρατος ...

Επιστολή Τσίπρα προς Μεϊμαράκη: Πριν κλείσει η Βουλή, η προ ημερησίας συζήτηση για τη Χ.Α.

Να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να ορίσει, πριν κλείσει η Βουλή, την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση με θέμα τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, καλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συμμετάσχουν και να μην απαξιώνουν άλλο το κοινοβουλευτικό διάλογο και τη δημοκρατία, καλεί με επιστολή του τον Ευ. Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 25 ημέρες από το αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτηση και δεν έχει προγραμματιστεί απολύτως τίποτε. Σημειώνει ακόμη πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει ικανοποιηθεί μόλις ένα από τα πέντε αιτήματα που έχει καταθέσει για προ ημερησίας συζήτηση η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρωθυπουργός δεν έχει προσέλθει για να απαντήσει σε καμία από τις 15 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Αλ. Τσίπρας το ίδιο διάστημα και από τις 60 που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Σαρωτική νίκη Γκρούεφσκι στην FYROM

Ακόμη και με την απόλυτη πλειοψηφία «φλερτάρει» ο Νίκολα Γκρούεφσκι, το κόμμα του οποίου πέτυχε συντρικπτική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της ΠΓΔΜ, ενώ ο υποψήφιος του κόμματος αυτού και απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των «διπλών» εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, καθώς αμφισβήτησε τη νομιμότητα τους, καταγγέλλοντας το δεξιό κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE και τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι έστησαν σκηνικό φόβου και καταχράστηκαν τον κρατικό μηχανισμό.

Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που αριθμεί 123 βουλευτές.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με τον Τέρενς Κουικ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Τα ονόματα όλων των υποψηφίων του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ είναι τα ακόλουθα:

Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Κουϊκ Τέρενς-Νικόλαος του Φίλιππα


Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής:

1. Χατζηθεοδωρίδης Ηρακλής του Χαραλάμπου.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
2. Ουζουνίδης Μαρίνος του Δημητρίου.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
3. Γκανιάτσου –Ελευθεριάδου Στυλιανή του Σπυρίδωνος.
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Οι υποψήφιοι της "Ελληνικής Αυγής" για την Κεντρική Μακεδονία


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εκλογική Περιφέρεια Ημαθίας - Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιούλης

1. Βαφείδης Στέφανος του Δημητρίου (Έμπορος)
2. Ευτηριάδου Άννα του Παύλου (Άνεργη)
3. Ιμσιρίδου Ανδριάνα του Κωνσταντίνου (Οικιακά)
4. Μαρουφίδου Μαρία του Νικολάου (Οικιακά)
5. Παπαλεξίου Απόστολος του Βασιλείου (Αγρότης)
6. Φουντουκίδης Βασίλειος του Δαμιανού (Φανοποιός)

Δημήτρης Παππάς, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση
Δημήτρης Παππάς, Αρχαιολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
Σταύρος Καλαφάτης - Θεσσαλονίκη Εντάξει.

Επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σιθωνία

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σιθωνία

Με επίσκεψη στη Νικήτη και στον Άγιο Νικόλαο της Σιθωνίας την Τρίτη 29 Απριλίου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, Περιφερειακούς Συμβούλους  και μέλη της «Αλληλεγγύης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΙΘΩΝΙΑ

Το ψηφοδέλτιο του Συνδιασμού "Δυνατή Σιθωνία"

Δελτίο Τύπου

Δυναμικό, ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό και πλήρες είναι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο.

Με γνώμονα τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Σιθωνίας, ικανά πρόσωπα αλλά και συνδημότες μας με εμπειρία από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους, πέρα από κομματικές ή πολιτικές τοποθετήσεις, με γνώσεις, δεξιότητες και πάνω απ’ όλα με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, συσπειρώνονται γύρω από τον Δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία».

Ο κ.Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:

Αγιασμός εκλογικού κέντρου του συνδιασμού "Αλληλεγγύη" στον Πολύγυρο - Περιοδεία στην χερσόνησο της Κασσάνδρας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Αγιασμός εκλογικού κέντρου στον Πολύγυρο
Περιοδεία στην χερσόνησο της Κασσάνδρας

Την Κυριακή 27 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφθηκε την χερσόνησο της Κασσάνδρας και συγκεκριμένα την Φούρκα, το Κασσανδρινό και τη Σκιώνη.

Σε όλες την περιοδεία του έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τις ευχές και την αγάπη τους.

Δωρεά τροφίμων της "Πόλης Προοπτικής" στο επίσημο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δήμων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου

ΔΩΡΕΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ¨ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ¨ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Η Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου κα. Ελένη Καμπόλη μαζί με όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Κίνησης ¨Πόλη Προοπτικής ¨ προσέφεραν σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αιγάλεω – Χαϊδαρίου του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω – Χαϊδαρίου.

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να ενισχυθούν οι συμπολίτες μας ειδικά τις άγιες ημέρες του Πάσχα αλλά και γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να βρίσκετε πάντα κοντά στον δημότη που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο συνδυασμός Ελληνική Αυγή για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατάλογος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλονίκη»:

Κατατέθηκαν χθες, Κυριακή 27 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο συνδυασμός της Ελληνικής Αυγής για...
την Θεσσαλονίκη, από τον υποψήφιο Δήμαρχο, Ματθαιόπουλο Αρτέμιο.

Ο περήφανος λαός της Μακεδονίας θα έχει -και τυπικά πλέον- τη δυνατότητα να επιλέξει στις 18 Μαΐου ένα αμιγώς εθνικιστικό ψηφοδέλτιο και να δώσει έτσι ένα ισχυρό ράπισμα στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς της διαφθοράς για τα δεινά που αυτό προκάλεσε στην πατρίδα μας όλες αυτές τις δεκαετίες.

Ξυλοκόπησαν την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μαρία Ιωαννίδου - Aποσύρει την υποψηφιότητά της

Άγνωστοι εισέβαλαν στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης Μαρίας Ιωαννίδου το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι, όπου και δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι σε σημείο να βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της υποψήφιας δημάρχου στο eordaialive .gr, στόχος των δραστών ήταν η απόσυρση της υποψηφιότητάς της.

Μετά το συμβάν η κα Ιωαννίδου απέσυρε την υποψηφιότητά της, γράφοντας:

 Αναλυτικά η δημοσίευση της κ. Ιωαννίδου στο  Facebook:

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου για την "Γιορτή της μητέρας"

κλικ για μεγέθυνση

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδιασμού "Ισχυρός Δήμος"

ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ"
Ζωγράφος Αστέριος του Γεωργίου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Ανθεμούντα
Δημοτικό Συμβούλιο
Υποψήφιοι Σύμβουλοι

Καραδήμου - Γκιώργκη    Άννα    του    Δημοσθένη    (Εκλογική Περιφέρεια Ανθεμούντα)
Κουνάδου     Μαρία    του    Ζαφειρίου    (Εκλογική Περιφέρεια Ανθεμούντα)
Λακρός    Αλέξανδρος    του    Δούκα    (Εκλογική Περιφέρεια Ανθεμούντα)
Ματσούκη - Kελεμένη     Χρυσούλα    του    Αθανασίου    (Εκλογική Περιφέρεια Ανθεμούντα)