Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ελληνίδα πνίγηκε με το νυφικό της την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες

Μια ελληνικής καταγωγής νεαρή γυναίκα πνίγηκε σε ποταμό του Κεμπέκ, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ, την ώρα που πόζαρε για φωτογραφίες του γάμου της. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η 30χρονη Μαρία Πανταζόπουλος από το Λαβάλ πνίγηκε κατά τη φωτογράφιση με το νυφικό της.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Μαρία Πανταζόπουλος στεκόταν 15 με 30 εκατοστά από το ποτάμι καθώς πόζαρε για φωτογραφίες. 

Παραπατώντας έπεσε στο ποτάμι αλλά δεν μπόρεσε να κολυμπήσει γιατί το νυφικό της με τα βαριά στολίσματα και το πλούσιο ύφασμα την βύθισε αμέσως.

Περιοχές μεγάλου κινδύνου για πυρκαγιά αύριο - Στο κόκκινο η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για τις παρακάτω περιοχές:

• Περιφέρεια Ιονίων νήσων

και τις περιφερειακές ενότητες:

• Χαλκιδικής,
• Θεσσαλονίκης (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη),
• Μαγνησίας (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου),
• Σποράδων,
• Δ. Αγιάς (Λαρίσης),
• Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και δήμος Χαλκιδέων).

Χακερς "κατέβασαν" την σελίδα του δήμου Νέας Προποντίδας


Πριν από λίγες ώρες χακερς κατέβασαν την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νέας Προποντίδας... Δείτε το... ΕΔΩ

κλικ για μεγέθυνση
Πηγή: Το blog της Νέας Προποντίδας

Peter Gourevitch: "The High Cost of Austerity"



Δείτε ένα σύντομο αλλά πολύ ενδιαφέρον video στο οποίο ο Peter Gourevitch υποστηρίζει ότι την περίοδο της κρίσης η δημοσιονομική αυστηρότητα σκοτώνει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η οικονομία.

"The High Cost of Austerity" with Peter Gourevitch, political scientist and founding dean of the School of International Relations and Pacific Studies at UC San Diego. Gourevitch argues that government spending should increase in troubled economic times to boost employment, raise tax revenue and eventually reduce the national debt.

Πηγή: Ηλίας Κουσκουβέλης

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την κυβέρνηση

Η ώρα της αλήθειας ξημερώνει από αύριο για την κυβέρνηση, καθώς με το τέλος των διακοπών του λαού και την επιστροφή του πρωθυπουργού από τα ταξίδια του στο Βερολίνο και το Παρίσι, τελειώνει και…επισήμως η περίοδος ανοχής και αρχίζουν τα δύσκολα.

Για την ακρίβεια τα… πολύ δύσκολα, και αυτό είναι ανεξάρτητο από το τέλος και των  παρατεταμένων διακοπών του προέδρου Τσίπρα, καθώς – παρά την όποια αναμενόμενη ένταση της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ- τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας.

Καταρχήν, σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το πακέτο  των 11,5 δις ευρώ το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά αύριο και στη συνέχεια αναλαμβάνει η τρόικα. Σε πρώτη φάση έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα αναλάβουν το… ξήλωμα του πακέτου που με τόσο κόπο έφτιαξε το οικονομικό επιτελείο.

Πέθανε ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Ο Αμερικανός πρώην αστροναύτης, Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο Άρμστρονγκ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς στην καρδιά νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο μόλις ημέρες μετά τα γενέθλιά του στις 5 Αυγούστου, προκειμένου να αποφραχθούν στεφανιαίες αρτηρίες.

Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. Καθώς πατούσε τη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, ο Άρμστρονγκ είπε το θρυλικό: «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».