Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μείζονος αρχαιολογικής σημασίας ανακάλυψη στο Λιθοχώρι Νέστου


Μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές σωστικές ανασκαφές των τελευταίων ετών στον ελλαδικό χώρο, που έφεραν στην επιφάνεια ευρήματα μοναδικής αξίας, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Καβάλα στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης. 

Πρόκειται για τη σωστική ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στο Λιθοχώρι του σημερινού Δήμου Νέστου την περίοδο 2006 - 2010 με αφορμή την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού.

Τα σημαντικά ευρήματα της ανασκαφής, ορισμένα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, καθώς και οι πληροφορίες που προκύπτουν από τη μελέτη τους, παρουσίασαν χθες το βράδυ ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου οι αρχαιολόγοι Βασίλης Πούλιος, Δ. Μεγγίδης και Ε. Κοσμίδου υπό το γενικό τίτλο: «Άνθρωποι, άλογα και οχήματα στην αρχαία Θράκη - Η ιστορία ενός ευγενή ιππέα από το Λιθοχώρι Καβάλας».

Χάρρυ Κλύνν : Έλα να πρασινίσουμε

Πρόστιμο για ένα ταψί με χοιρινό που πήγαινε στον φούρνο ...



Αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι δεν νοιώθουν, έχουν χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον.

Αυτοί είναι οι σοσιαλιστές που θα κυβερνούσαν δίκαια;

Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν ...

Ας κάνει τις εκλογές ο Γ.Α.Π. την άνοιξη όπως ακούγεται, να δει πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Βουλγαρία : Kοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών στο Μπάνσκο


Κοινές περιπολίες Ελλήνων αστυνομικών με Βούλγαρους συναδέλφους τους μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος εγκαινιάζονται αύριο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Για το λόγο αυτό μεταβαίνει στο βουλγαρικό θέρετρο ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και ήδη βρίσκονται από τις 16 Ιανουαρίου στο Μπάνσκο δύο Έλληνες αστυνομικοί που θα περιπολούν από κοινού με Βούλγαρους συναδέλφους τους.

Ο Χριστόδουλος για την Μακεδονία


"Ο αδελφός μου ζει στις καρδιές όλων..."

«Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΗΣΥΧΟ. ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ» 

Στον οίκο ευγηρίας Αγάπης Μέλαθρον - Αγιος Χαράλαμπος της Μητρόπολης Καλαβρύτων φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια ο αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Ιωάννης Παρασκευαΐδης, έπειτα από την τελευταία επιθυμία του σεπτού ιεράρχη, όπως την είχε εκφράσει στον εγκάρδιο φίλο του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, «πρόσεχε, σε παρακαλώ, τον αδελφό μου όταν φύγω» του είχε πει λίγο πριν κλείσει τα μάτια του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος. Και εκείνος τήρησε κατά γράμμα τα λόγια του επιστήθιου φίλου του. 

Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2011 (Video)



Με την  πιο λιτή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού
ξεκίνησαν  οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι του 2011.

Χιλιάδες Πατρινοί αψήφησαν την βροχή και κατέκλυσαν την πλατεία Γεωργίου.

Την έναρξη κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Με την είσοδο του άρματος του βασιλιά Καρνάβαλου η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες πυροτεχνήματα.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι Πατρινοί καλλιτέχνες που έγραψαν τραγούδια για το Πατρινό Καρναβάλι.