Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας


«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

»Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

»Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

«Παγωμένοι» Παπανδρέου - Σαμαράς ενώπιον του Παπούλια


Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την εν εξελίξει κρίσιμη συνάντηση ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, που αναμένεται να κρίνει τις εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συνάντηση άρχισε χωρίς δήλωση ενώπιον του Τύπου. Στην αίθουσα, εκτός από τους τρεις αξιωματούχους βρίσκονται μόνο δύο πρακτικογράφοι.

Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και ακολούθησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα μας τρελάνει η (grande persona) Αννούλα


Πρέπει να επέλθει συμφωνία συνεργασίας, γιατί αν δεν επέλθει, θα γίνουν εκλογές και ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής. Τάδε έφα η grande persona της πολιτικής Άννα Διαμαντοπούλου- και εδώ είναι το πρόβλημα.

Διότι αν το έλεγε κάποιος άλλος, ένα στέλεχος άλλου κόμματος, θα μπορούσαμε και να συμφωνήσουμε. Αλλά να τα λέει ένας υπουργός και δη η Διαμαντοπούλου, πάει πολύ.

Εδώ που φτάσαμε, δεν φτάσαμε ως δια μαγείας. Κάποιοι διαχειρίζονται την κρίση, δυο χρόνια τώρα- για να μην ξεχνιόμαστε. Και αυτοί (οι κάποιοι) έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη- ας μην πούμε ότι έχουν ακέραια την ευθύνη, αν και θα μπορούσαμε να το πούμε χαλαρά.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ 2λεπτων ταινιών Δ. Θερμαϊκού (βίντεο-ταινία)


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ, χθες βράδυ 5 Νοεμβρίου οι 43 ταινίες των τριάντα επτά (37) επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών από 19 χώρες. Ήταν αυτές που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Θερμαϊκού, στα πλαίσια του 4ου εναλλακτικού αυτού φεστιβάλ.

Στο γνωστό «ΚΑΠΠΑ» της Περαίας. Εκεί, χθες βράδυ, ο κόσμος (όπως κάθε χρόνο) ψυχαγωγήθηκε, διασκέδασε, προβληματίστηκε και χειροκρότησε ταινίες μικρής διάρκειας με συμπυκνωμένο συμβολισμό και μηνύματα των δημιουργών τους.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση.
Και βέβαια, όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται, μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα.
Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω.

Εφόσον παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Η μεγαλύτερη κηλίδα των τελευταίων ετών στον Ήλιο


Η μαγνητική δραστηριότητα που προϋποθέτει τις κηλίδες, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές εκπομπές ενέργειας από τον Ήλιο και να στείλει στην κατεύθυνση της Γης μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, που είναι σε θέση να αποδιοργανώσουν τα ηλεκτρικά και δορυφορικά δίκτυα του πλανήτη μας.

Η μεγαλύτερη κηλίδα εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Ηλιου, σκοτεινιάζοντας ένα μέρος του.

Η κηλίδα, μήκους περίπου 80.000 και πλάτους 40.000 χιλιομέτρων - μέγεθος πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τη Γη η οποία έχει διάμετρο γύρω στα 12.800 χλμ.- έγινε αντιληπτή από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Οι κατσίκες στο δέντρο της ζωής


Οι καρποί του αργκάν ή μαροκινού σιδηρόξυλου μαζεύονται δύσκολα και δεν τρώγονται. Για τις εννέα κατσίκες της φωτογραφίας, που ενδημούν στο Νοτιοδυτικό Μαρόκο και στην περιοχή Τριντούφ της Αλγερίας, όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες.

Ο καρπός του δέντρου της ζωής, όπως το λένε στις περιοχές όπου φύεται, αποτελεί για τις κατσίκες μια ξεχωριστή λιχουδιά, για την οποία θα έκαναν τα πάντα για να την κατακτήσουν.

Τα αγκάθια του δέντρου που δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων στο μάζεμα του καρπού είναι σαν να μην υπάρχουν για τα συμπαθή τετράποδα.

Τρέμουν τον Λαό και τ’ αποκαλυπτήρια της Πτώσης


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Όλοι οι λύκοι αλυχτούν, μέσα κι έξω απ΄ την Πατρίδα. Η πέμπτη Φάλαγγα της υποταγής, οι ίδιοι που προχθές, πιστεύοντας πως ο Παπανδρέου θα ανατραπεί, τον λοιδορούσαν και του έκαναν μνημόσυνο, σήμερα έχουν πιάσει εργολαβία εκβιασμών κατά του Αρχηγού της Ν.Δ. Η ίδια ομοχειρία, που ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθούσε λυσσαλέα να μας πείσει για την σωτηρία μας με το Μνημόνιο κι εκβίαζε την συνενοχή του Αντώνη, τώρα ξανάπιασε το πηλοφόρι και το μυστρί.

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τι να πει κανείς; Τι να πεις για την διαστρέβλωση του Συντάγματος και την παρωδία των δημοκρατικών θεσμών; Η φυλή μαζεύτηκε και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι για να κυβερνήσει αλλά για να…φύγει, όπως υποσχέθηκε. Αυτός όμως μένει και να δείτε που θα προσπαθήσει να ρίξει και τον Ιζνοκούντ. Παραμύθι στο Λαό, παραμύθι και στους συνενόχους.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13:00 o Σαμαράς


Σπύρος Γκουτζάνης

Επιμένει σε εκλογές

Στην συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι πέφτουν τώρα όλα τα φώτα, με την κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό και δήλωσε “εκλογές τώρα για επιστροφή στην ομαλότητα”.

“Ο κ. Παπανδρέου ευτέλισε το Κοινοβούλιο, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί αλλά δεν παραιτήθηκε, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλαξει την κυβέρνηση που φαίνεται ότι θα είναι η ίδια.

Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, κατά διμοιρίας αστυνομικών


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από επίθεση ομάδας αγνώστων κατά διμοιρίας αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, σε κοντινή απόσταση από το τουρκικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση, περίπου 10 - 15 άτομα τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας στις 3 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και καταδίωξαν τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: Πρώτο Θέμα