Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τα Πάντα Όλα και τα Κοάλα; (Θα, θα, θα)...Τίποτα!!!


Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου*
Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, UK

Η Tian Tian είναι ένα χαριτωμένο panda που γεννήθηκε το 2003 στην Κίνα και μετακομίζει σύντομα στον Ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου... Έρχεται ως συμβολικό επιστέγασμα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου που υπογράφτηκε πρόσφατα, παρουσία του Nick Clegg, αναπληρωτή πρωθυπουργού της Αγγλίας και του Li Keqiang αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Κίνας.

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Cameron, χαρακτήρισε την ύψους περίπου £2.6 δισεκατομμυρίων λιρών συμφωνία μια ‘πραγματική ευκαιρία’ για την οικονομία της Αγγλίας που: «αντιπροσωπεύει την αρχή ενός προγράμματος έρευνας, παιδείας και στρατηγικών συμμαχιών για τις δυο χώρες.»

Με χειροπέδες στην αστυνομία ο Γκλέτσος


Με χειροπέδες συνελήφθη και οδηγείται αυτή την ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, στην Λαμία, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος με την κατηγόρια της φθοράς ξένης περιούσιας.

Η σύλληψη αποτελεί την συνέχεια της πρωτοβουλίας του νέου δημάρχου να σπάσει χθες αλλά και σήμερα το πρωί, τις μπάρες που έχει βάλει η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια Πελασγίας, προκειμένου οι δημότες του να περνούν από το σημείο μέσω παράδρομου και να μην πληρώνουν το αντίτιμο.

Η εντολή σύλληψης του γνωστού ηθοποιού δόθηκε από τον εισαγγελέα Λαμίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Χαστούκι σε δημοτικό σύμβουλο στην Ζαχάρω (Video)


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως όπου έγινε προσπάθεια εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από ένταση και αντεκλήσεις, ο επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας, χαστούκησε(!) μέλος της παράταξης του...Όπως μας ενημερώνει το blog iliapress.gr, o Γεώργιος Μπούσμπουρας χαστούκισε τον σύμβουλό του Φώτη Δημήτρουλα.

Ο ...δράστης καλούσε τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του του να βγει έξω από την αίθουσα. " Έλα έξω, σε θέλω ρε...", του φώναζε. Ο κ. Δημήτρουλας δεν υπάκουσε και "έφαγε" δυνατό χαστούκι...

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και μετά οι ...καθιερωμένες μηνύσεις. Ο Καλλικράτης στα μεγαλεία του...Απολαύστε...

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Να σταματήσουν κάποιοι να δυσφημούν την Θεσσαλονίκη"


Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τον χαρακτηρισμό της Θεσσαλονίκης από τους New York Times ως «αγαπημένου προορισμού» έκανε την παρακάτω δήλωση:

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτοί οι οποίοι για πολιτικούς λόγους κατηγορούσαν μέχρι χθές την Θεσσαλονίκη, σήμερα πανηγυρίζουν διότι οι Times της Νέας Υόρκης συμπεριέλαβαν την πόλη μας στους πιο αγαπημένους παγκοσμίως προορισμούς!

Αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο δέχεται από παγκόσμιους τουριστικούς οργανισμούς μεγάλες διακρίσεις και κερδίζει συνεχώς διεθνή βραβεία.

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για τον δρόμο Γαλάτιστας - Θέρμης

κλικ στο Δελτίο Τύπου για μεγέθυνση

Ράβε ξήλωνε στα διόδια Πελασγίας


Στα διόδια της Πελασγίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος με τους συνεργάτες του, όπου ξήλωσαν πάλι τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν το βράδυ από την Εταιρεία, μετά την χθεσινή κινητοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι ασκήθηκε δίωξη στον κ. Γκλέτσο, δεν συνελήφθη, γιατί για τον ίδιο ισχύει η δωσιδικία, ένα είδος ασυλίας.

Επίσης χθες το βράδυ ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στο Τριμελές Εφετείο Πλημελημμάτων, για την ενέργεια να ξηλώσει τς μπάρες, όπου θα δικασθεί σε τακτική δικάσιμο. Σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη, απάντησε ότι γεννήθηκε έτοιμος.

"Για 30 χρόνια θα είμαστε στο ίδιο έργο", απάντησε η υπεύθυνη τύπου της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" Ειρήνη Ζαβρίδου σχετικά με τα τεκταινόμενα στα διόδια Πελασγίας.

Ερωτήσεις Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με κύριο τίτλο τις τρείς αυτές έννοιες και υπότιτλο «Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί το νέο βιβλίο του Νίκου Σκουλά στο οποίο είχα την τιμή και χαρά να γράψω τον πρόλογο από τον οποίο και επέλεξα τις παραγράφους που ακολουθούν…

Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα δεν είναι απλά απίστευτα πολλές σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για άτομα, ομάδες, επιχειρήσεις, οργανισμούς και Έθνη αλλά είναι ταυτόχρονα πολύπλοκες και πολυεπίπεδες. 

Ο Απόστολος Γκλέτσος για τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας

Στο εφετείο πλημμελημάτων παραπέμπεται ο Απόστολος Γκλέτσος


Ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό.

Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.

Γκρέμισε τις μπάρες διοδίων ο Απόστολος Γκλέτσος


Με μηχανήματα του δήμου, ο Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.