Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την εις βάρος του δίωξη


Β. Παπαγεωργόπουλος: «Θα υπομείνω και αυτή την δοκιμασία.

Όλη μου η ζωή άλλωστε είναι μία δοκιμασία και μία προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

17 χρόνια αθλητής, Σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδος, 17 χρόνια Βουλευτής, 2 χρόνια Υπουργός, 12 χρόνια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία 4 χρόνια δέχομαι μία πρωτοφανή επίθεση για λόγους που πιστεύω ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται.

Σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν 1 εκ.€ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκ €.

Οι Νεάντερταλ έχτιζαν σπίτια από...μαμούθ

Σπίτια από οστά μαμούθ έφτιαχναν οι Νεάτερνταλ

Χρησιμοποιούσαν τα οστά του εξαφανισμένου ζώου για να φτιάχνουν κατοικίες

Θοδωρής Λαΐνας

Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έκαναν Γάλλοι ερευνητές που εντόπισαν σε μια περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας ένα κτίσμα το οποίο υποστηρίζουν ότι ήταν κατοικία ανθρώπων του Νεάντερταλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι Νεάντερταλ έφτιαχναν κατοικίες από τα οστά των μαμούθ γεγονός που ανατρέπει εν μέρει την εικόνα που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι οι Νεάντερταλ ήταν νομάδες που ζούσαν σε σπήλαια. Η ανακάλυψη ενισχύει την άποψη ότι οι πρώιμοι αυτοί άνθρωποι ήταν πιο έξυπνοι και ικανοί από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για τη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε πάρει -και μάλιστα από την πρώτη στιγμή- ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών, είτε από νυν, είτε από πρώην βουλευτές. Ό,τι λέμε το εννοούμε στο ακέραιο. Και το διασφαλίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Με  απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών.

Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας».

Ποινική δίωξη για κακούργημα, σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου


Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.


Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων.

Το χτυποκάρδι μιας μαύρης τρύπας

Ακούσαμε την καρδιά της μικρότερης μελανής οπής στο Σύμπαν

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν Ιταλοί επιστήμονες. Εντόπισαν τη μικρότερη μαύρη τρύπα στο Σύμπαν και όπως υποστηρίζουν άκουσαν τους χτύπους της «καρδιάς» της! Τo σύστημα IGR J17091-3624 αποτελείται από ένα άστρο και μια μαύρη τρύπα με μάζα μόλις 14 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα μοτίβο εκπομπής ακτίνων Χ παρόμοιο με εκείνο που καταγράφεται στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ενός ανθρώπου.

Οι «χτύποι» της μίνι τρύπας

Επιστήμονες του Παρατηρητηρίου Brera κατάφεραν να εντοπίσουν το σύστημα IGR J17091-3624 χρησιμοποιώντας το διαστημικό παρατηρητήριο Rossi X-ray Timing Explorer (RXTE) της NASA που μελετά τα άστρα νετρονίου και μαύρες τρύπες.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή έχει μανία κατανάλωσης...

Έντονη καταναλωτική... μανία παρατηρείται εν μέσω κρίσης στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπό την προεδρία του Δημήτρη Σπυράκου. Δαπάνες για νέους υπολογιστές, νέους εκτυπωτές, γραφικές ύλες, μελάνια αλλά και ... καινούργια πολυτελή έπιπλα εγκρίθηκαν τους τελευταίους μήνες από την προεδρία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Καθότι φαίνεται ο κ. Σπυράκος θέλησε να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στον τεχνολογικό και όχι μόνο εξοπλισμό των γραφείων της Γραμματείας. Με έξοδα των ελλήνων φορολογούμενων που ξεπερνούν συνολικά τα 30.000 ευρώ καθώς και με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε εταιρείες ο κ. Σπυράκος είχε ως μοναδικό σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων...

Πελοποννήσιος οδηγός νταλίκας: Το σαραντατρίο (Video)

Ομαδική παράκρουση ή ενορχηστρωμένη θλίψη; Απίστευτο βίντεο από την Β. Κορέα


Απίστευτες σκηνές θρήνου και οδυρμού μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας. Εργαζόμενοι κλαίνε ομαδικά τον χαμό του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ...



Πηγή: The Insider

"Αυτοκτόνησαν" τον Χ. Χωμενίδη, αλλά αυτός... αναστήθηκε!


Στη εποχής της ανεξέλεγκτης  κρίσης  είναι προφανές ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο και σοβαρότητα. 

Άνευ προηγούμενου πανικό προκάλεσε στο διαδίκτυο η  είδηση που μεταδόθηκε σε μεγάλα ειδησεογραφικά site ( zougla.gr και Πρώτο Θέμα)  ότι ο συγγραφέας  Χρήστος Χωμενίδης  αυτοκτόνησε!

Η «είδηση» επικαλείται μάλιστα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Βανδαλισμοί στο δημαρχείο της Βέροιας

Καταστροφές σε διάφορα σημεία της Βέροιας προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, βάνδαλοι τοποθέτησαν στο πάρκο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων οικοδομικά σκουπίδια μέσα σε διαμορφωμένο χώρο πρασίνου, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά αποκαθήλωσαν την προτομή του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου και την πέταξαν στο έδαφος.

Κατά την αποχώρηση τους από το χώρο, οι άγνωστοι κατέστρεψαν το χριστουγεννιάτικο στολισμό του δήμου, ενώ στο δημαρχείο της πόλης βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στον εορταστικό διάκοσμο και έσπασαν τα ξύλινα κουφώματα των γραφείων. 

Σοβαρές καταγγελίες από το blog "Το στίγμα"


Ακολουθεί το δημοσίευμα από το ιστολόγιο Το στίγμα


ΑΝΤΕ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ.

Σε αυτό το αυτοκίνητο επέβαιναν δύο (τουλάχιστον) μέλη της σπείρας που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων:

Παραβίαση οικογενειακού ασύλου για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Δύο διαρρήξεις (15/11/2011 και 18/11/2011)
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Κλοπή.
Απόπειρα εμπρησμού.

«Σε δυο μήνες θα γίνω αντιπρόεδρος»...


Γεώργιε, σε δύο μήνες θα παλεύεις να πιάσεις το 3% για να μπεις στη βουλή...
Αυτό το σκέφτηκες;


«Σε 20 ημέρες έρχεται η τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες και δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να πάμε σε εκλογές και μετά να πάρουμε τα μέτρα»
. Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξήγησε, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την πρότασή του προς τον κ. Παπαδήμο για ανασχηματισμό και δημιουργία τριών κύκλων υπουργείων με επικεφαλής τους τρεις που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή.

«Εναπόκειται στον κ. Σαμαρά. Το εάν θα πάμε σε εκλογές σε έξι ή οκτώ μήνες θα εξαρτάται από το κατά πόσο θα ολοκληρώσουμε το έργο που δεν μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση 50 υπουργών» είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ούτως ή άλλως σε δυο μήνες θα γίνω αντιπρόεδρος»...

Αίσθηση προκάλεσε η εκτίμησή του ότι εάν ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή να κυβερνήσει με τους βουλευτές της παρούσας βουλής τότε θα λάβει σίγουρα εντολή.

Γ. Καμίνης: Ο Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της δράσης «Ακαδημία Πλάτωνος, οι δρόμοι της γνώσης - πολίτης και πολιτεία» στο Μουσείο της Ακρόπολης, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης [EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ]
Οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση, δήλωσε

Οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Γιώργος Καμίνης, περιγράφοντας το οργανωμένο έγκλημα ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα, το οποίο ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, καθώς δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πρωτεύουσα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων, πως ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει και ότι απαιτείται μια συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας.

Στανός Χαλκιδικής: Αναβίωση του παραδοσιακού έθιμου της "Γουρουνοχαράς"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής σας προσκαλεί  στην αναβίωση του παραδοσιακού  έθιμου της «Γουρουνοχαράς» , την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην Πλατεία του χωριού.

Συμμετέχει  το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το Δ.Σ

Πληροφορίες

Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ζητά με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου)


...υποστηρίζοντας ότι ο εκκλησιαστικός ηγέτης αποδείχθηκε «άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον», ενώ μιλά και για «νέα Τρόικα της Εκκλησίας».

Ο κ.Χρυσόστομος έστειλε την επιστολή απαντώντας σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που έφερε τον τίτλο «Άγιος σε...εφεδρεία» και έκανε λόγο για μένος του Χρυσόστομου επειδή δεν έγινε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου «Προς την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Χθες, 17 Δεκεμβρίου 2011, στην στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τίτλο «Άγιος σε... εφεδρεία», διάβασα σχόλιο που με αφορά και απαντώ με την βεβαιότητα ότι θα δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα και με τα ίδια γράμματα.

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο.

Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των κομματικών τους συμφερόντων.

Το μόνο που κάνει από την ημέρα που σχηματίστηκε είναι να μετράει πληγές και λάθη, να καταγράφει αριθμούς του ζόφου – στην ανεργία, στην ύφεση, στα μειωμένα έσοδα, στις αποτυχίες.

Όλοι μαζί βγάζουν τα σώψυχά τους: Καθυστερήσαμε, απέτυχε το μέτρο της εφεδρείας,

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής: Ανακοίνωση


Αγαπητοί φίλοι

Ζητάμε την βοήθειά σας για να κρατήσουμε όσο το δυνατόν ανοικτή
την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το ακριτικό Καστελόριζο με τον εξής
τρόπο. Στέλνουμε όσα περισσότερα γράμματα/κάρτες μπορούμε στις παρακάτω διευθύνσεις με σκοπό να "αναγκάσουμε" τα ΕΛΤΑ να κρατούν ανοικτή επικοινωνία με το νησί.  Ευελπιστούμε στην συμμετοχή σας.

Δνσεις:
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
Μεγίστη Τ.Κ. 85111
Καστελόριζο, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Από την ΛΕΔ Χαλκιδικής

Β. Παπαγεωργόπουλος: "Η σκευωρία δεν θα περάσει"


Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με δημοσιεύματα στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΕΘΝΟΣ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

«Αυτοί που έφταναν στα 51,4 εκ. ευρώ τα υπεξαιρεθέντα στο ΔΘ και προσπαθούσαν για λόγους μικροκομματικούς να εμπλέξουν την «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου», έπεσαν με χθεσινά και σημερινά τους δημοσιεύματα στις 800.000 ευρώ που «σύμφωνα με πληροφορίες» δήθεν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά μου κατά τα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου, και προεξοφλούν τις επόμενες κινήσεις του Εισαγγελέα!…

Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από την πρωτοφανή αυτή προσπάθεια ενοχοποίησης της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», ότι δηλαδή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τέσσερις Αντιδήμαρχοι και ένας Γενικός Γραμματέας που εκλέχθηκαν το 1999 με την ΝΔ συνεργάστηκαν δήθεν με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ –

Γλέντι γάμου στα Σήμαντρα χωρίς τη νύφη!


Χαμός στην κεντρική πλατεία Σημάντρων σήμερα, γλέντι  γάμου είχαμε από τους γυφτοβουλγαρους που διαμένουν μόνιμα σε παράνομα σπίτια!

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς το απογευμα και συνεχίζετε μέχρι τώρα!  Όταν ο γαμπρός ζήτησε και επισήμως τη μέλλουσα γυναίκα του από τον πεθερό του ώστε να γίνει ο γάμος και να ακολουθήσει ξανά  το γλέντι, ο πεθερός αρνήθηκε!

Το «νικιάχ», το έθιμο της εξαγοράς της νύφης είχε συμφωνηθεί, άρα δεν υπήρχε θέμα διαφορετικής αντιμετώπισης, ωστόσο κάτι στράβωσε στη συμφωνία και η νύφη τελικά δεν παραδόθηκε.