Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας


Την αμφισβητηση της ελληνικοτητας της Μακεδονιας την βιωνουμε εμεις που ζουμε σε αυτα τα χρονια οπου και ειναι τα πρωτα και μοναδικα που τιθεται τετοιο θεμα σε ολη την ανθρωπινη ιστορια. Σε ολους τους σοβαρους ιστορικους και γνωστες της ιστοριας φαινεται αστειο το να συζητησουν εστω και λιγο για αυτο το θεμα.

Ομως, επειδη ολοι μας γνωριζουμε οτι πισω απο τους ανυπαρκτους χθεσινους σκοπιανους,βρισκονται τα γεωστρατηγικα και οικονομικα συμφεροντα των δυνατων που επιθυμουν να εγκαθιδρυσουν την εξουσια τους στην μεσογειο και τα βαλκανια με την γνωστη τακτικη του διαιρειν και βασιλευε, το αστειο μετατρεπεται σε εφιαλτη,ειδικα μαλιστα,οταν περιτριγυριζομαστε απο πολιτικους που ειναι οντως "εφιαλτες".

Γ. Μπουτάρης: Ναι στις gay παρελάσεις και στους γάμους ομοφυλοφίλων!


ΤΑΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΚΥΡ- ΓΙΑΝΝΗΣ

Έχει βαλθεί να «ξεκάνει» τον Μητροπολίτη Άνθιμο ο Γιάννης Μπουτάρης. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δίνει το ένα χτύπημα μετά το άλλο στο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Οι νέες δηλώσεις του αφορούν στους ομοφυλόφιλους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μηνιαίο περιοδικό για ομοφυλόφιλους «Screw», ο δήμαρχος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων, ενώ δηλώνει οτι θα συνεργαστεί με δημάρχους άλλων πόλεων για να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο της χώρας και να «αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών, με τις οποίες θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε» (Λέτε να γίνει Τήλος και η Θεσσαλονίκη;).

Μαχαίρωσαν και λήστεψαν Ιερέα στην Όλυνθο (Video)


Στο γενικό νοσοκομείο του Πολύγυρου νοσηλεύεται τραυματίας ο παπάς του χωριού Ολυνθος Χαλκιδικής, που δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι στον ιερέα, κοντά στο πνευματικό κέντρο του χωριού  και όταν τον είδαν κατάφεραν με την απειλη πιστολιού και μαχαιριού να τον ακινητοποιήσουν.

Αφού του άρπαξαν τα χρήματα που είχε πάνω του, ο ιερέας επιχείρησε να συγκρατήσει κάποιον από αυτούς, όμως ο δράστης τον..... τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά με μαχαίρι. Ο παπάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στις στοές της διαμάχης για το χρυσό της Χαλκιδικής


Της Ρένας Ακριτίδου

Πολλά ερωτηματικά ζητούν εδώ και χρόνια απαντήσεις στην υπόθεση των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Είναι «αρνητισμός» στην ανάπτυξη η επιμονή κατοίκων της περιοχής γύρω από τα μεταλλεία να προβάλλουν περιβαλλοντικές ανησυχίες; Η οικονομική κρίση με την εκτεταμένη ανεργία είναι αρκετός παράγοντας για «σκόντο» ως προς το περιβάλλον;

Είναι η λογική «στην αυλή του γείτονα δεν με πειράζει» υπαίτια για το ότι κάποιοι δήμοι δεν μοιράζονται την αγωνία κατοίκων των περιοχών που γειτνιάζουν με τα μεταλλεία; Ασφαλώς το ρεπορτάζ αυτό δεν φιλοδοξεί να δώσει εύκολες απαντήσεις.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γ. Προβόπουλο


Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον κ. Διοικητή να συζητήσουμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ρευστότητας της αγοράς. Μιας αγοράς που διψάει, άλλωστε, για ρευστότητα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Θα συνεχίσουμε και τώρα τη συζήτηση».

Δήλωση του Μαργαρίτη Τζίμα με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel


Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, για διοχέτευση 55 εκ. ευρώ πιθανώς ως μίζα, σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά 4 υποβρυχίων από το 2002-2004, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν υποχρέωση να πληροφορήσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες ,για την πραγματική διάσταση δημοσιεύματος του Γερμανικού περιοδικού Spiegel,  για μίζες ύψους 55 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν  για την αγορά 4 υποβρυχίων την περίοδο 2002-2004 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Εργαζόμενοι Στεϊτζ = Σκληρά εργαζόμενοι μόνιμοι υπάλληλοι χωρίς ωράρια!


Αποστέλω το συγκεκριμένο προς δημοσιοποίηση με αφορμή την αντιμετώπιση των συμαβασιούχων με το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. ή αλλιώς Stage ή Σταζ όπως πολύ απαξιωτικά αρέσκονται να μας αποκαλούν τον τελευταίο καιρό τα υπουργεία και οι υπηρεσίες τους. 

Θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για τις εμπειρίες που αποκόμισα εγώ απο την θητεία μου σε αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια η πλειοψηφία των απασχολούμενων σε τέτοια προγράμματα είχε πανω κάτω την ίδια αντιμετώπιση και τις ίδιες εμπειρίες.

Καταρχήν με το που πάτησα σε μια υπηρεσία από τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Ελίτ του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπήρχε μια έντονη καχυποψία για μένα και τους συναδέλφους μου ότι εκεί φυτευτήκαμε όλοι απο ένα πολιτικό μέσο.

Ο Τεν Τεν και η φυλή των Δεν-Δεν


Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΥΡΙΟΧΟΥ: Τεν Γιώργος Τεν, ο μικρός Τεν Τεν ο εξερευνητής, ο άνθρωπος που κατεβάζει τη χώρα πηδώντας 10-10 τα σκαλιά, ένας Γιώργος που τον έλεγαν Τζέφρι, γνωστός και ως Τζεφρόνι.

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μέλος της οποίας είναι και ο διάσημος Αιγύπτιος σοσιαληστής Μουμπάρακ. Άλλωστε αυτό που διακρίνει την Αίγυπτο και τον ηγέτη της, είναι ο σοσιαλισμός.

Μπορεί το Τζεφρόνι μας να ακύρωσε το ταξίδι του στη χώρα των Φαραώ, μιλά όμως μαζί του στο τηλέφωνο. Είναι Πρόεδρος. Πρέπει να προστατέψει το μέλος του. «Άκου Πρόεδρε, εγώ παρέδωσα τη χώρα και δεν άνοιξε ρουθούνι. 

Το χωριό των εξωγήινων, δέχεται μια πραγματική εισβολή!


Ο δήμαρχος ενός μικρού χωριού δεν έχει πολλές ελπίδες να γίνει διάσημος. Οχι όμως και ο Ζαν Πιερ Ντελόρ, δήμαρχος του Μπιγκαράς στη νότια Γαλλία. Κι αυτό, γιατί το χωριό των περίπου 200 κατοίκων του οποίου είναι «επικεφαλής» δέχεται μια πραγματική εισβολή από πάσης φύσεως ερευνητές, λάτρεις των ΑΤΙΑ και οπαδούς του εσωτερισμού, οι οποίοι πιστεύουν ότι το εν λόγω χωριουδάκι είναι το μέρος όπου μπορεί κανείς να γλιτώσει από τον Αρμαγεδδώνα, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του θεωρούμενου «ιερού» βουνού Μπιγκαράς που παρέχει προστασία.

Οι εισβολείς πιστεύουν ότι σε μια τεράστια κοιλότητα στο εν λόγω βουνό έχουν... στρατοπεδεύσει εξωγήινοι που περιμένουν το «πολυδιαφημισμένο» τέλος του κόσμου το 2012, προτού αποχωρήσουν από τον πλανήτη παίρνοντας μαζί τους ορισμένους τυχερούς κατοίκους της Γης.

Σύμφωνα με τον Ντελόρ, την τελευταία δεκαετία πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή, μετά από αναφορές για ΑΤΙΑ και ήχους ιπτάμενων δίσκων κάτω από το μυστηριώδες βουνό. 

Θεσσαλονίκη: Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισε το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ


 Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα, σε γενική του συνέλευση, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που διεκδικεί την άμεση καταβολή δεδουλευμένων από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς. 

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην διοίκηση του ΤΕΙ, την περασμένη Παρασκευή, ότι θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων στους έκτακτους καθηγητές. Η δέσμευση του Υπουργείου οδήγησε στην αναίρεση προηγούμενης απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος αναστολής της λειτουργίας του για σήμερα και αύριο. 

Παρά την λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, εξαιτίας της επίσχεσης των καθηγητών δεν πραγματοποιείται η δεύτερη εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ ήδη ακυρώθηκε μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της πρώτης εξεταστικής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για εκατοντάδες σπουδαστές. 

Ερωτήσεις Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ για μεγέθυνση

Συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ 8 Φεβρουαρίου ), και ώρα 1:00 μμ.

Ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα δώσει Συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 8.2.2011 και ώρα 1μ.μ. στο Ξενοδοχείο Holliday Inn,

όπου και θα απαντήσει σε συγκεκριμένες κατηγορίες που απεύθυνε εναντίον του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης

μέσω συνεντεύξεων σε εφημερίδες της πόλης μας κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Τα δύο Αλβανικά «Τσάμικα» κόμματα ενώνονται σε ένα.


Στην εκδήλωση των 20 χρόνων της οργάνωσης «Cameria», οι πρόεδροι των κομμάτων PDU και PDI Shpetim Idrizi και Tahir Muhedini αντίστοιχα, δήλωσαν πως σύντομα θα ανακοινώσουν τη διάλυση των δύο  κομμάτων και τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκπροσωπεί τους Τσάμιδες της Αλβανίας ώστε να αγωνιστούν ποιο αποτελεσματικά για την σύντομη επίλυση του «ζητήματος» τους.

Στην ίδια εκδήλωση βραφέυτικαν  με τον τίτλο «Τιμή της Τσαμουριάς», οι ιστορικοί Beqir Meta, Pëllumb Xhufi και Kaliopi Naska, για τη συμβολή τους στην επίλυση του ζητήματος!

Θυμίζουμε πως αρχικά είχε ιδρυθεί το PDI (Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ένταξη), πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2005, χωρίς να καταφέρει να εκλέξει κάποιο βουλευτή.