Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αρκετοί λόγοι για να πάτε στις Σέρρες

Οργώσαμε τις Σέρρες και το νομό Σερρών, γνωρίσαμε γραφικά χωριουδάκια και μαγευτήκαμε από τη φυσική ομορφιά της λίμνης Κερκίνης και του όρους Λαϊλιά. Σας δίνουμε μια πληθώρα λόγων για να ταξιδέψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας...

1. Λίμνη Κερκίνη
Ζήστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον θαυμαστό υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Θαυμάστε το απείρου κάλλους σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας και αφήστε το βλέμμα σας να φτάσει μέχρι το παρόχθιο δάσος.

Με υπομνήματα κατέθεσαν άλλοι 23 για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

PHASMA/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Τα αδικήματα που ερευνώνται φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Προηγήθηκαν την Πέμπτη οι καταθέσεις τεσσάρων ατόμων

 Προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους να αποτρέψουν την επένδυση των μεταλλείων, κατήγγειλαν  με τα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι χαρακτηριζόμενοι ως ύποπτοι για μία σειρά από επεισόδια που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Από το πρωί κατέθεσαν ανωμοτί 23 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η λίμνη που μετατρέπει τα θύματά της σε στήλες άλατος

H λίμνη με τα φονικά νερά

Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς και το pH φτάνει το 10,5.

Βαγγέλης Πρατικάκης

Νταρ Ες Σαλάμ, Τανζανία

Όπως συνέβη στη γυναίκα του Λωτ όταν παρέβη τις εντολές και γύρισε να κοιτάξει την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον της Τανζανίας γίνονται στήλες άλατος. Η θανάσιμη λίμνη της βόρειας Τανζανίας είναι μια από τις θερμότερες και πιο αλκαλικές λίμνες του κόσμου -η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς και το pH φτάνει το 10,5.

Πρόσκληση από τους εφέδρους της ΚΕΕΔ σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Τονίζουν ότι δεν έχουν σχέση με «πραξικοπηματικές πρακτικές»

Επιμένουν και ανακοίνωσαν νέο συλλαλητήριο αύριο και διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή

Επιμένουν οι έφεδροι της ΚΕΕΔ οι οποίοι ανακοίνωσαν και άλλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για αύριο, Κυριακή.

Το γεγονός ότι η συγκέντρωση που είχαν προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα απαγορεύτηκε, φαίνεται πως δεν τους πτόησε για αυτό καλούν σε νέο συλλαλητήριο μέσα από το Facebook.

Πάντως, σε σχετική ανάρτησή τους σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, ενώ τάσσονται και κατά της Χρυσής Αυγής.

ΣτΕ: Οριστική η παύση του τέως περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη


Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι ο κ. Ψωμιάδης, καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Ευθύνες στον Χριστόφια για οικονομική καταστροφή της Κύπρου δείχνει το πόρισμα

Στο πόρισμά της, η Επιτροπή φέρεται να εστιάζει ιδιαίτερα «στην εμμονή του κ. Χριστόφια να χαράζει πολιτική και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραινέσεις και συμβουλές των ειδημόνων» (REUTERS)

«Εγώ κυβερνώ, κάμνω ό,τι θέλω» αναφέρεται ότι έλεγε ο τέως πρόεδρος

Στον κύπριο τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια φέρεται να καταλογίζει την κύρια ευθύνη για την οικονομική καταστροφή το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει συσταθεί στη Λευκωσία, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εφημερίδες της χώρας.

Ευθύνες επιρρίπτονται και στον νυν πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για το θυελλώδες Eurogroup του Μαρτίου, αλλά και στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα του ELA και της Λαϊκής.