Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Διαστημικά σκάφη της NASA εξερευνούν τη Σελήνη (Video)

Δύο ολόιδια μη επανδρωμένα διαστημικά σκάφη - δορυφόροι της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), έπειτα από ταξίδι 100 ημερών και πλέον, μόλις έφθασαν στο φεγγάρι και τέθηκαν σε ελλειπτικές τροχιές γύρω του, καθώς ετοιμάζονται να καταγράψουν αναλυτικά τις διακυμάνσεις της βαρύτητας της Σελήνης.

Ο στόχος είναι να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για το εσωτερικό του φεγγαριού και να δημιουργηθεί ένας σχετικός χάρτης με τις κοιλότητες και τα πετρώματα που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια. Γι' αυτό, άλλωστε, η αποστολή έχει βαφτιστεί μεταφορικά «ταξίδι στο κέντρο της Σελήνης».

Κατά τους επόμενους δύο μήνες, τα δίδυμα σκάφη της αποστολής GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory) θα προσαρμοστούν σταδιακά στην καλύτερη δυνατή κυκλική τροχιά πάνω από το φεγγάρι, σε υψόμετρο περίπου 55 χιλιομέτρων,

Πάνος Καμμένος εναντίον Νίκου Παπανδρέου: "Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή"

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο Facebook:

Ρέ κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή , σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν ,πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στήν Πατρίδα της δημοκρατίας ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ,ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί ?

Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Αμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000 $ για να πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο δντης του έφαγε με τον Χάλλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.

Κύπρος: Σοβαρότατα επεισόδια στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου (Video)


Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώνοντaν μέχρι πριν από λίγο έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 120 περίπου άτομα πήγαν το απόγευμα στην περιοχή, με σκοπό να διαμαρτυθούν για το καθεστώς των βάσεων και να ζητήσουν την απομάκρυνση τους από την Κύπρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, πέταξαν τρεις κροτίδες προς το μέρος των παραταγμένων αστυνομικών των βάσεων, με αποτέλεσμα η αστυνομία των βάσεων, να επιτεθεί με διάφορα μέσα εναντίον των διαδηλωτών.

Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος, χρήση χημικών και σκηνές βίας. Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί έχουν συλλάβει μία κοπέλα, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Να μη γίνει τέμενος στον Ελαιώνα!»

γράφει η Βασιλική Κόκκαλη

Να μη κατασκευαστεί το Ισλαμικό Τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Οι προσφεύγοντες, υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του τεμένους παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων, ενώ η δαπάνη που απαιτείται – υπολογίζεται στα  846.000 ευρώ –έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Στην προσφυγή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

Αιχμές Μουζακίτη για το «σφράγισμα» της έρευνας του Αρείου Πάγου


Νέα ερωτηματικά στην υπόθεση με τους οικονομικούς εισαγγελείς


Αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους άφησε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονομάτα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».

ΠΓΔΜ: Πέθανε ο Κίρο Γκλιγκόροφ


Πέθανε το βράδυ της Κυριακής, πλήρης ημερών στα 95 του, ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απεβίωσε στο σπίτι του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα στα Σκόπια. Ο Κίρο Γκλιγκόροφ γεννήθηκε στην πόλη Στιπ το 1917.

Σπούδασε στη νομική σχολή του Βελιγραδίου. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999. Τον Οκτώβριο του 1995 επέζησε δολοφονικής απόπειρας στο κέντρο των Σκοπίων.

Αντώνης Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα


Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Το Μουσείο είναι καταπληκτικό, η ξενάγηση -πραγματικά- απίστευτη.
Μπήκαμε στη  χρονιά που θα ξεκινήσουν και οι μεγάλες γιορτές για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Κοπή βασιλόπιτας, από τον Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία προσωπική και οικογενειακή και σας καλεί στην ετήσια κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Τουριστικό Περίπτερο των Έξι Βρύσεων, στον Πολύγυρο.

Με τις καλύτερες ευχές μας για ένα δημιουργικό, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο νέο έτος.

Το Δ.Σ.

Μας απειλούν με συσσίτια! Οι άνανδροι!

γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά από τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κρατούντων, πάμε γραμμή για τα συσσίτια. ΟΛΟΙ!

Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να υποστηρίξει πως με τη «συλλογική προσπάθεια» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος – και η οποία μεταφράζεται σε πειθήνια αποδοχή της βαριάς φορολογίας και των περικοπών – μπορεί να βγει το χρέος της χώρας.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η άρχουσα τάξη στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία της χώρας τη Νίκη και τον πλούτο της Εθνικής Αντίστασης και τη φήμη που είχε αποκτήσει το ελληνικό μεγαλείο σε όλον τον κόσμο, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο:

Αργύρης Λαφαζάνης: Σχολιασμός της υπόθεσης Βατοπεδίου στο τηλεοπτικό κανάλι TV Χαλκιδική