Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έχετε ψαράδες ψάρια (Σε καινούρια βάρκα μπήκα)

Μ.Μάιστερ: "Στρατηγικός κίνδυνος απώλειας της Ελλάδας" - Ο Έλληνας "Κερένσκι"

Ο Alexander Kerensky
Ο κίνδυνος ανατροπής της γεωπολιτικής ισορροπίας όπως διαμορφώθηκε στην περιοχή μετά το τέλος του Β' ΠΠ, σε περίπτωση που η τρόικα οδηγήσει την Ελλάδα σε ακόμα οδυνηρότερες οικονομικές ατραπούς, φαίνεται ότι έχει αρχίσει και στοιχειώνει στον πολιτικό σχεδιασμό των Ευρωπαίων.

Η δήλωση του αντιπρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών στην ομοσπονδιακή Βουλή, Μίκαελ Μάιστερ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι έρχεται σε περίπτωση που οι τοκογλύφοι οδηγήσουν την χώρα π.χ. σε "νομισματική αυτοκτονία" με έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας: "Μια αποτυχία της Ελλάδας στο άκρο των Βαλκανίων και κοντά στις χώρες της Νότιας Μεσογείου θα είχε στρατηγικό ρίσκο".

Η δήλωση αυτή έρχεται ακριβώς μετά την δήλωση του κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας  Armin Laschet ο οποίος απαντώντας σε όσους συναδέλφους του εντός και εκτός κυβέρνησης επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος παραδέχθηκε ότι αν αποτύχουν "να μας σώσουν", ανοίγουν την πόρτα στην Ρωσία:

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ»

Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σε σύνολο 509 εκλεκτόρων (86,86%), ο κ. Κεφαλογιάννης συγκέντρωσε 301 ψήφους (60,82%), και ακολούθησαν ο Νικήτας Κακλαμάνης με 186 (37,2%) και ο Θεοδόσης Λαμπρόπουλος με 13 ψήφους (2,6%). Καταμετρήθηκαν επίσης εννέα άκυρα/ λευκά.

Η διαδικασία της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30, ενώ στις δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ο νέος γραμματέας ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου για τα καυσόξυλα

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2012 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Δευτέρα 3/9/2012 έως και την Παρασκευή 21/9/2012. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.

Η ποσότητα των καυσοξύλων που θα χορηγηθεί είναι 3 χωρικά κυβικά μέτρα ανά δικαιούχο και θα ικανοποιηθούν συνολικά  450 αιτήσεις των οικονομικά ασθενέστερων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το 2012 έχουν μόνο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι,

Πάρκο Ελληνικού Στρατού στο Γουδή


Η Αθήνα πίσω απ' τη βιτρίνα

Το Γουδή έχει ταυτιστεί ιστορικά με το συνώνυμο Κίνημα του 1906. Η ύπαρξη των στρατώνων Ιππικού χαρακτηρίζει την περιοχή και της δίνει έναν αέρα ειδικής ζώνης. Οι Ίλες στα μέσα του περασμένου αιώνα καταργήθηκαν. Ένα μέρος τους το κατέλαβε τότε ο Ιππικός Όμιλος, μαζί με μικρότερα κτίρια της Στρατιωτικής Διοίκησης Αθηνών.

Μια ευρύτερη περιοχή από του Ζωγράφου μέχρι τη «Σωτηρία» και τα όρια του Υμηττού χαρακτηρίζεται στρατιωτική ζώνη. Τότε ξεφυτρώνουν εκεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Το τελευταίο ιστορικό στίγμα για το Γουδή καταγράφεται τον Απρίλιο του 1967 με τα τεθωρακισμένη να κατηφορίζουν από εκεί για το κέντρο της πόλης.

Από την μεταπολίτευση και μετά οι στρατιωτικές μονάδες στο Γουδή άρχισαν να λιγοστεύουν αριθμητικά αλλά και από άποψη δυναμικού.

Ανοιχτοί στο κοινό, αρχαιολογικοί χώροι για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στην Χαλκιδική

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ολύνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τίτλο «στο φως του φεγγαριού», ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολύνθου δήμου Πολυγύρου και του Ιερού του Άμμωνος Διός (Καλλιθέα) Δήμου Κασσάνδρας θα είναι ανοιχτοί για το κοινό κατά τις ώρες 8:00 έως 12:00 μ.μ.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Βασιλική Μισαηλίδου
Αρχαιολόγος