Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Ο Διοικητής του ΓΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Νακόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο του ΓΣΣ για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα.

Θεσσαλονίκη. Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μακεδονικός Αγώνας


Ακούστε καλά προσκυνημένοι πολιτικοί, η Μακεδονία ήταν, είναι και θα μείνει Ελληνική.

Ούτε διπλή, ούτε σύνθετη ονομασία. Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία.

Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα

Γερμανός Καραβαγγέλης,
Μητροπολίτης Καστοριάς, ο αρχάγγελος των Κορεστίων

Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα σήμερα, κατά συνέπεια και μνήμη Παύλου Μελά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μακεδονία στις 13 Οκτωβρίου 1904. Ήταν νεότατος, μόλις 34 χρόνων...

Την ίδια ηλικία είχε και ο Γερμανός Καραβαγγέλης όταν πρωτοήλθε στη Μακεδονία το 1900 ως μητροπολίτης Καστοριάς. 

Ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος νέος, με σπουδές στη Γερμανία, που θα μπορούσε να διαπρέψει ως καθηγητής στη Χάλκη ή και να παραμείνει χωρεπίσκοπος στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης.

Τα μυστήρια της Χαλκιδικής


Νέα στοιχεία για το κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Το Ντουμπάι, η offshore και οι μυστικές υπηρεσίες.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Ιστορίες μυστηρίου, με την εμπλοκή ακόμη και μυστικών υπηρεσιών, περίεργα ταξίδια-αστραπή σε Βουλγαρία και Τουρκία με ιδιωτικά αεροσκάφη, πλέκονται γύρω από την αποκάλυψη του πολυμελούς κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
“Πώς είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης εταιρίας σεκιούριτι, ακόμη ένας που είχε μαγαζί με ηλεκτρονικά και αστυνομικοί να έχουν στήσει ένα τόσο μεγάλο κύκλωμα;”. Η ερώτηση ακούγεται συχνά στους διαδρόμους τόσο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης όσο και του ΣΔΟΕ, καθώς στελέχη των δύο υπηρεσιών που συνεργάστηκαν από τον περασμένο Μάρτιο θεωρούν αδιανόητο ότι η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί.

Η αρχαιολόγος που αγάπησε την Ελλάδα

Η Μέρσι Κόουτς Σειραδάκη δεύτερη από δεξιά με συνεργάτες της αρχαιολόγους και τον Κρητικό οδηγό τους

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Αν η Μέρσι Κόουτς Σειραδάκη ήταν κινηματογραφική ηρωίδα, θα επιδίωκαν με πάθος να την υποδυθούν σταρ όπως η Κέιτ Μπλάντσετ ή η Εμα Τόμσον. Ομως ήταν πρόσωπο πέρα για πέρα αληθινό: μία δυναμική Βρετανίδα αρχαιολόγος, που έζησε και δούλεψε τον περασμένο αιώνα στην Ελλάδα, την εποχή που οι μεγάλες ανασκαφές ξένων αρχαιολογικών σχολών έφερναν στο φως θαυμαστά κομμάτια του παρελθόντος μας.

Πρόσφατα, το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Μπράουν τη συμπεριέλαβε σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τίτλο «Breaking Ground: Women in Old World Archaeology», που αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη μίας σειράς γυναικών αρχαιολόγων οι οποίες έλαμψαν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, σε μία εποχή που οι ευκαιρίες για μόρφωση των γυναικών ήταν ελάχιστες.

Η ασφάλεια Πολυγύρου εξιχνίασε δύο ληστείες


Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 26 και 28 χρόνων, για ληστείες, σχηματίστηκε χθες από το τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες ήταν οι δράστες της ληστείας που έγινε σε ξενοδοχείο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι μια ημέρα νωρίτερα είχαν διαπράξει και άλλη ληστεία σε κατάστημα μίνι μάρκετ στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 9 Οκτωβρίου 2010

Θέμα: Πρόγραμμα  υποψήφιου  περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκου Μπόλαρη  , για Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010.

Στις 10:00 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Απόστολο Πάνα θα επισκεφτούν τον δήμο Ορμύλιας και την λαϊκή αγορά.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί  η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Ν.Χαλκιδικής  στο εργατικό κέντρο του Νομού.

Η πεταλούδα που... τρώει τις ντομάτες


H «Tuta absoluta», που εμφανίστηκε το 2009 στα Χανιά και ήρθε στην Ελλάδα από την Ισπανία, έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες

Καλλιέργειες σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προσβάλει η καταστροφική για τα κηπευτικά πεταλούδα «Tuta absoluta», αφανίζοντας την υπαίθρια και θερμοκηπιακή παραγωγή ντομάτας, πατάτας ακόμη και μελιτζάνας.

Το έντομο εισήχθη στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική, μέσω της εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, ενώ έχει κατακλύσει τις χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία και Μαρόκο, προξενώντας μεγάλες απώλειες κυρίως στην παραγωγή ντομάτας.

Μάλιστα, η αύξηση της τιμής της ντομάτας στη χώρα μας οφείλεται στις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειες η «Τuta absoluta».

Ένας πρόεδρος πέφτει, πέφτει!

Έννοια σας τζιαι πέφτοντας, θα πάρω όλη την Κύπρο μαζί μου!

Ένας πρόεδρος πέφτει, πέφτει…

του Γιώργου Ηλιάδη

Δύο πρόσφατες ομιλίες του Προέδρου, η πρώτη στην Αμερική και η δεύτερη στην Κύπρο, σε συνδυασμό με παλαιότερη ρητορική του συγκομιδή, γίνονται πράγματι πρότυπα νοηματικής και γλωσσικής εκπαίδευσης των νέων!

Και το σπουδαίο στην περίπτωση των ομιλιών είναι ότι τα κείμενα φαίνεται ότι δουλεύονται πολύ. Διότι με την πρώτη δεν πετυχαίνει να γίνεται κανείς τόσο… ανιαρός, τόσο ακατανόητος αλλά και τόσο επικίνδυνος.

Πρώτο χαρακτηριστικό: Κοινοτοπία, αυτονόητες αλήθειες,περιαυτολογίες που περιβάλλονται με την προεδρική αίγλη και αξιώνουν να γίνουν υποθήκες και αφορισμοί, πατρικές διδασκαλίες, δίκην δημοδιδασκάλου της δεκαετίας του ’30.