Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι συμβασιούχοι στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (Video)



ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (ΚΟΥΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗ ΕΥΗ & ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ), ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

Συρτός Μακεδονίας

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 πέρασε στην Αθανασία ο Γέρος του Μοριά. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε.

Ούτε στην λαιμητόμο, όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβέρνησης του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε μήνες φυλακισμένος.

Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα από φυσικό θάνατο σε ηλικία 73 ετών.

Τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία.

Ίσως η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης

Colmar France 21 %lamia

Οχι δεν είναι πίνακας,είναι η πόλη Κολμαρ στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Θήρα: Σπεσιαλιτέ 4.000 ετών



Τα ψάρια (αριστερά) που καταναλώνονταν φρέσκα, παστά ή λιαστά, οι χοχλιοί (επάνω) που διατηρούνταν προσεκτικά φυλαγµένοι µέσα σε πιθάρια και ο χυµός σταφυλιού (δεξιά, αγγείο µε ανάγλυφα σταφύλια) ήταν από τις αγαπηµένες λιχουδιές των κατοίκων της προϊστορικής Θήρας


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΘΗΡΑ

Της Μαίρης Αδαµοπούλου

Το πρώτο πιάτοπεριλαµβάνει πίτα και µια εξέχουσα λιχουδιά, χοχλιούς. Για δεύτερο σερβίρεται σουβλάκι κατσικίσιο ή γίδα βραστή, ενώ για απεριτίφ προτείνεται χυµός από εξωτικό ρόδι ή σταφύλι.

Το µενού δεν είναι έµπνευση ενός ακόµη master chef από εκείνους που έχουν κατακλύσει την τηλεοπτική οθόνη, αλλά οι αγαπηµένες γεύσεις των κατοίκων που έζησαν τη 2η χιλιετία π.Χ. στην προϊστορική Θήρα. 

Οι διευθύνσεις στο Internet μας...τελείωσαν


Είναι πια επίσημο, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ιστορία του Ίντερνετ. Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που ήσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και τώρα πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Και το πιο σημαντικό: οι περισσότεροι χρήστες του Ίντερνετ δεν θα καταλάβουν καν το πρόβλημα και τις αλλαγές που προωθούνται.

Σε μια ειδική «τελετή» στο Μαϊάμι των ΗΠΑ -σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό-, όπως άρμοζε στην περίσταση, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Washington Post: «Ενθουσιασμός» Σόρος για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή


Ο Τζορτζ Σόρος εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κι ελπίζει ο Ομπάμα να στηρίξει ανοιχτά τον λαό της Αιγύπτου.


Οι επαναστάσεις συχνά αρχίζουν με ενθουσιασμό και τελειώνουν με δάκρυα. Στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, τα δάκρυα θα μπορούσε να αποφευχθούν αν ο πρόεδρος Ομπάμα παραμείνει πιστός στις αξίες χάρις στις οποίες εξελέγη. Παρόλο που η αμερικανική ισχύς και επιρροή στον κόσμο έχουν υποχωρήσει, οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και οι στρατοί τους εξακολουθούν να περιμένουν κατευθύνσεις από την Ουάσινγκτον.

Οι στρατοί αυτοί είναι αρκετά ισχυροί για να διατηρούν τον νόμο και την τάξη, όσο μένουν έξω από την πολιτική. Με τον τρόπο αυτό, οι επαναστάσεις μπορούν να παραμείνουν ειρηνικές. Και σε αυτό ακριβώς πρέπει να επιμένουν οι ΗΠΑ, ενθαρρύνοντας ταυτοχρόνως τους διεφθαρμένους και καταπιεστικούς ηγέτες να παραμερίζουν και να επιτρέπουν σε νέους ηγέτες να εκλέγονται ύστερα από ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντ’ έξι (τζαμπατζήδες)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ρυθμίσει» την αγορά τυχερών παιχνιδιών εντάσσεται περισσότερο στη γενικότερη επιχείρηση απορρύθμισης των πάντων και λιγότερο στην ανάγκη να συμμόρφωσης σε κοινοτικές επιταγές και αποφυγής προστίμων.

Το χειρότερο – και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σήμερα – είναι πως το πολιτικό σύστημα αναζητά έναν «μπαμπούλα», είτε όταν θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είτε όταν επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, είτε όταν δεν τα καταφέρνει στη σύγκρουσή του με τις συντεχνίες και διάφορες άλλες οργανωμένες ομάδες. 

Λεηλασίες και καταστροφές αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο


Λόγο για καταστροφές και λεηλασίες κάνουν ο διεθνής Τύπος και οι αρχαιολόγοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, ενώ εκφράζονται ανησυχίες και για το μοναδικής πολιτιστικής αξίας συγκρότημα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, λόγω των δραματικών γεγονότων που εκτυλίσσονται στη χώρα.

Έντονη ανησυχία επικρατεί και για το αιγυπτιακό Μουσείο του  Καΐρου, μετά τις δύο βόμβες μολότοφ που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης υποστηρικτών και αντιπάλων του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ομάδα ατόμων εισέβαλλε στο μουσείο με σκοπό να κλέψει πολύτιμα κειμήλια. Παρά το γεγονός ότι η ληστεία απέτυχε, περίπου 75 αντικείμενα από το μουσείο υπέστησαν σοβαρές φθορές. 

Οι δύο επώνυμοι πολιτικοί δισέγγονοι των Καραθεοδωρήδων


Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και ο Αντώνης Σαμαράς δισέγγονος του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Χθες ήταν η επέτειος των 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα μαθηματικού μετά την αρχαιότητα, του Θρακιώτη μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. 

Ο σύνδεσμος φίλων και ο υπεύθυνος του μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή Αθανάσιος Λιπορδέζης, μιλώντας «Χ» τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική επέτειο γιατί θυμίζει την ύπαρξη αυτής της προσωπικότητας, που δόξασε την Ελλάδα ανά την οικουμένη, με τα μαθηματικά του.