Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Αντώνη θυμήσου μια ζωή μαζί σου

κλικ για μεγέθυνση

Φύσηξε Τσουνάμι, φύσηξε Βοριάς, ο νέος μας Ηγέτης είναι ο Σαμαράς

Κανονικά και το Καυταντζόγλειο θα ήταν μικρό για τη λαοθάλασσα που θα μαζευτεί.

"Να πλημμυρίσουνε" τις κάλπες ζήτησε από τους οπαδούς της ΝΔ στην Λάρισα ο Α. Σαμαράς


«Είμαστε ομοϊδεάτες δεν είμαστε αντίπαλοι» είπε για τους συνυποψηφίους του

Στο τρίπτυχο ενότητα - οργάνωση και ιδεολογία που θα συγκροτήσει μία δυνατή ΝΔ στάθηκε ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σήμερα από την Λάρισα.

«Όταν έχουμε όλα αυτά δεν υπάρχει πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να μας αντιμετωπίσει και θα νικήσουμε 100% » είπε Μεσσήνιος πολιτικός στην ομιλία του στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού απηύθηνε προσκλητήριο συμμετοχής στην ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής προς όλους, τονίζοντας ότι όσο περισσότεροι προσέλθουν στις κάλπες τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα προσδώσουν στην νέα ηγεσία του κόμματος.

«Να πλημμυρίσουμε τις κάλπες», είπε χαρακτηριστικά. «Και, την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μία ενωμένη γροθιά,είτε εκλεγεί η Ντόρα, είτε ο Παναγιώτης, είτε ο Αντώνης», πρόσθεσε.

Και σημείωσε:

«Θέλω να το κάνω καθαρό. Η μάχη δεν τελειώνει στις 29 του μηνός,αντίθετα ξεκινάει στις 30,γιατί απέναντι στην ΝΔ βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ".
Ακόμη τόνισε αναφορικά με τους ανθυποψηφίους του ότι «είμαστε ομοϊδεάτες δεν είμαστε αντίπαλοι».

Αναφερόμενος στο θέμα της οργάνωσης, ο Α. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι υπήρξε αποξένωση του κόμματος από την βάση, που κράτησε καιρό και δημιούργησε μία απαξία.

Ενώ έκανε και άνοιγμα στους νέους δηλώνοντας:«Να φέρουμε τους νέους να μας πουν όχι μόνο για το αύριο, αλλά και για το μεθαύριο».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι πρώτο μέλημά του είναι να ενωθεί η παράταξη,τόνισε:«Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ, οι δικοί μας έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Είναι ανάγκη να τους πούμε συγνώμη. Εσένα τον Νεοδημοκράτη μιλάω, που έμεινες σπίτι σου. Όταν δεις την κίνηση αγάπης που σου κάνω να πεις «ναι», γυρίζω πίσω".

Ο Α. Σαμαράς επανέφερε τις θέσεις του περί ισχυρής Κεντροδεξιάς αλλά και ότι πρέπει «πρέπει πρώτα να ενώσουμε την οικογένεια μας και μετά να πάμε στον γείτονα και τον απέναντι».

«Ένας πολιτικός μπορεί να μην είναι αλάνθαστος αλλά έχει την υποχρέωση να είναι ακέραιος», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην έννοια του «κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Ο Αντώνης Σαμαράς εστειλε ένα μήνυμα προς τους «νεοφιλελεύθερους», τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος ζητάει και θα επιδιώξει είναι η διάχυση του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω: «Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν», είπε.

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ αναφέρθηκε και στην Αριστερά, με αφορμή τα θέματα της ιδεολογίας. Η αριστερά, είπε, "νομίζει ότι έχει το αποκλειστικό προνόμιο να κρίνει, λες και είναι αλάνθαστη. Ε', λοιπόν, δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Κοινωνική ευαισθησία έχουμε και εμείς".

Ωστόσο, δέχθηκε ότι υπάρχει ένας «ιδεολογικός αφοπλισμός» στην ΝΔ.
«Αισθάνομαι τελευταία διαχειριστής και όχι πολιτικός», είπε και συμπλήρωσε ότι η ιδεολογία γίνεται όπλο για τις δύσκολες στιγμές.

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα, μίλησε για τα «καρτέλ» αλλά και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, σε συνδυασμό με την φθηνή ενέργεια, ενώ έκανε εδική μνεία στο θέμα του Αχελώου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας» και υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστεί,για να πάρει ανάσα η περιοχή, αλλά με σεβασμό στους γενικότερους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε:

«Στόχος μου είναι να φτιάξουμε μία δυνατή Κεντροδεξιά , να διευρύνουμε την επιρροή μας, να μην κρύβουμε τις ιδέες μας. Δεν μπορεί ο αριστερός να λέει «είμαι αριστερός» και μείς να κρυβόμαστε. Κάνουμε ένα ταξίδι άμιλλας, ελπίδας, μία πορεία προς τον λαό. Θέλουμε να κάνουμε την ΝΔ ελπίδα της Ελλάδας για να φτιάξουμε την Ελλάδα της ελπίδας».

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Θανάση Κοκκινούλη και λοιπά μέλη της διοίκησης.

Ο Θ. Κοκκινούλης έκανε την ίδια δήλωση που έκανε προ ημερών και για την Ντόρα Μπακογιάννη:

«Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον στόχο που έβαλες. Στις 29 Νοεμβρίου εύχομαι να εκλεγεί αρχηγός στην ΝΔ, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή πάνω από όλα αντιπολίτευση στην Βουλή».

Ο κ. Κοκκινούλης όταν ρωτήθηκε ποίον τελικά θα υποστηρίξει απάντησε: «Δεν αγωνιά ο Αντώνης Σαμαράς για την απόφαση μου, γιατί αγωνιάτε εσείς;».

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ενήμερος για τα αγροτικά προβλήματα, καθώς και η δική του περιφέρεια στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημ, επικαλέσθηκε δε την εμπειρία του ως ευρωβουλευτή για την ΚΑΠ και τόνισε την αναγκαιότητα «από τώρα να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το 2013 την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση του αγρότη».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε την Νομαρχία, τον Δήμο και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Λαοθάλασσα στη Λάρισα για τον Αντώνη Σαμαρά







κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

"Λαοθάλασσα" σήμερα και στη Λάρισα για τον Αντώνη Σαμαρά. Χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαρά μίλησε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε μια αδιαχώρητη από κόσμο αίθουσα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μέσα και έξω από το δημοτικό Ωδείο χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν και να χειροκροτήσουν με θέρμη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Μέγα πλήθος και δυνατός παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά που συνέθεταν το σκηνικό σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Λάρισας.

Ανταποκριτής του blog "ΛΕΥΤΕΡΙΑ"

Πηγή: Λευτεριά

Η «ρεαλίστρια» και ο «εθνικιστής»


Tου Χρηστου Γιανναρα

Ο απροκατάληπτος πολίτης προσπαθεί, με όσα στοιχεία πληροφόρησης διαθέτει, να λύσει το αίνιγμα: Πόσο πραγματικά «αδέσμευτη», «ανεξάρτητη», «αυτόνομη» και «αυτοκυβέρνητη» είναι η πατρίδα του.

Πόσο ο ίδιος, με την ψήφο του, επιβάλλει τις πολιτικές επιλογές του ή πόσο τα πολιτικά του δικαιώματα είναι απλώς διακοσμητικά, ψυχολογικού κυρίως χαρακτήρα. Αν οι πολιτικές αποφάσεις των αρχόντων και οι πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων στη χώρα του επηρεάζονται ή κατευθύνονται, έντεχνα, μεθοδικά, δυσδιάκριτα από τον ξένο παράγοντα.

Αραγε δικαιολογείται ορθολογικά (και όχι ψυχολογικά) ένας τέτοιος προβληματισμός; Γιατί είναι «αίνιγμα» η ελευθερία του λαού και η ανεξαρτησία του πολιτικού βίου στην Ελλάδα, ακόμα σήμερα, γιατί δεν είναι οι συμπλεγματικές φοβίες, ο σχεδόν ηδονικός (αυτοδικαιωτικός) ρόλος του θύματος, που παρασύρουν τον Ελληνα συνεχώς στην ενασχόληση με «συνωμοσιολογίες» και φαντασιώσεις «έξωθεν απειλών»;

Κάποιες ψύχραιμες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι οι ακόλουθες:

Η πλειονότητα των σημερινών Ελλήνων (τουλάχιστον όσων ξεπερνούν τα σαράντα χρόνια) έχουν ακόμη ζωντανά στην ακοή τους τα συνθήματα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού το 1981: «Η Ελλάδα στους Ελληνες!» φώναζε τότε στις λαοσυνάξεις ο Ανδρέας Παπανδρέου, «Οχι πια υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων!», «Θέλουμε περήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική»!

Μάλλον δεν υπήρχε τότε Ελληνας (ψηφοφόρος ή όχι του αμοραλιστή δημεγέρτη) που να μην αναγνώριζε σε αυτά τα συνθήματα την επιβεβαίωση ιστορικών εμπειριών του. Ούτε τόλμησαν ποτέ οι σημερινοί τάχα προοδευτικοί Διεθνιστές να χλευάσουν τον Ανδρέα για «εθνικιστή», «Ελληνάρα», «μαξιμαλιστή πατριώτη».

Ο απροκατάληπτος πολίτης γνώριζε τότε, γνωρίζει και τώρα τα προφανή: Οτι η Ελλάδα έχει ακόμα κάποια, μικρή ή μεγάλη, στρατηγική σημασία. Επομένως είναι αυτονόητο (ίσως και φυσιολογικό για τις διεθνείς αναμετρήσεις ισχύος), κράτη που επιδιώκουν ηγετικό ρόλο στον διεθνή στίβο ή ρόλο περιφερειακής υπερίσχυσης να θέλουν να υποτάξουν και την ελληνική πολιτική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Φυσικό να προσπαθούν να προσεταιριστούν, να εξαγοράσουν, να εκβιάσουν στην Ελλάδα κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικούς, κρατικά στελέχη, εφημερίδες και κανάλια για να προωθήσουν δικές τους βλέψεις και στρατηγικές. Είναι εντελώς ηλίθιο να τους κατακρίνουμε, να βλαστημάμε τον «ξένο παράγοντα» επειδή φροντίζει τα συμφέροντά του, όταν ξέρουμε καλά ότι η αποτελεσματικότητα των φροντίδων του είναι συνάρτηση των δικών μας αντιστάσεων. Που αποδείχνονται κατά κανόνα ανύπαρκτες.

Αν εξαιρέσει κανείς την επιβολή και υποβολή που φαίνεται πως ασκούσε η φυσική παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου στους αλλοεθνείς συνομιλητές του· το «Οχι» του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς· την επίδειξη πυγμής από τον πρεσβύτερο Καραμανλή με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ· και το «Οχι» στο Σχέδιο Ανάν του Τάσσου Παπαδόπουλου – το υπόλοιπο της νεότερης πολιτικής ιστορίας του Ελλαδισμού μάλλον κυριαρχείται από τις συμπλεγματικές συμπεριφορές σπιθαμιαίων αναστημάτων.

Οι σπιθαμιαίοι ή φοβούνται τους «ισχυρούς της γης» και τους θρασείς γειτόνους, που θα μας «συντρίψουν» αν διανοηθούμε να αντιταχθούμε στις στρατηγικές τους, ή εκλιπαρούν σαν λακέδες τους ίδιους αυτούς, για να κερδίσουν την εύνοιά τους και να προωθηθούν με τη βοήθειά τους σε θέσεις επιφανείς του ελλαδικού πολιτικού συστήματος. Κανένας όμως ποτέ πολιτικός δεν τεκμηρίωσε τις φοβίες ή τον λακεδισμό του με ορθολογική πολιτική ανάλυση των «συμφορών» που μας αναμένουν αν ασκήσουμε την ανεξαρτησία μας με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.

Αυτό πάντως που θα θέλαμε οι πολίτες να μπορούσαμε να εντοπίσουμε σαφέστερα είναι οι μέθοδοι και οι συγκεκριμένες πρακτικές με τις οποίες ο «ξένος παράγων» πετυχαίνει να παρεμβαίνει αποφασιστικά στον πολιτικό μας βίο. Και η επίκαιρη περίπτωση της εκλογής νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» μοιάζει να προσφέρει αποκαλυπτικές ευκαιρίες για έναν τέτοιο εντοπισμό. Το ενδιαφέρον του «ξένου παράγοντα» για την προώθηση συγκεκριμένης υποψηφιότητας πρέπει να συναρτάται με τόσο καίρια συμφέροντά του στην περιοχή, ώστε η έλλειψη ψυχραιμίας να γυμνώνει την παρέμβασή του και από στοιχειώδη προσχήματα.

Εχει μία κυρίως δυνατότητα ο «ξένος παράγων» να καθορίσει αυτός το εσωκομματικό εκλογικό αποτέλεσμα: Εχει τον εκφοβισμό. Να πείσει τους αποδεδειγμένα ευπτόητους Ελλαδίτες ότι οι απόψεις των υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. για την εξωτερική πολιτική ενδιαφέρουν άμεσα εταίρους και συμμάχους – επομένως, «μην παίζετε μαζί μας»!

Κατατίθεται ωμά ότι οι σημαντικές ξένες πρωτεύουσες θεωρούν «ρεαλίστρια» (με διάθεση συμβιβασμού) την κ. Θεοδώρα Μητσοτάκη και «εθνικιστή» τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Και υπογραμμίζεται πως, αν από τους χαρακτηρισμούς αυτούς κάποιος συμπεράνει ότι εταίροι και σύμμαχοι θα προτιμούσαν τη «ρεαλίστρια», δεν θα έχει άδικο. «Ο ρεαλισμός και η αναζήτηση λειτουργικών λύσεων μέσω συμβιβασμών» καθιστούν την υποψηφία «ελκυστική» στον ξένο παράγοντα. Ενώ «ο πατριωτικά φορτισμένος λόγος του υποψηφίου» ενοχλεί εταίρους και συμμάχους.

Ποτέ ώς τώρα δεν λέχθηκαν τα πράγματα καθαρότερα. Οι λέξεις «εθνικιστής», «ρεαλισμός μέσω συμβιβασμών», η απερίφραστη και κυνική, δίχως προσχήματα «προτίμηση εταίρων και συμμάχων» για τη Θεοδώρα Μητσοτάκη, ο εκνευρισμός τους για τον «πατριωτικά φορτισμένο λόγο, ιδιαίτερα στο παρελθόν»(!) του Σαμαρά, φωτίζουν αποκαλυπτικά τον ρόλο που θέλει να διαδραματίζει ο ξένος παράγων στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. «Εταίροι και σύμμαχοι», υπέρμαχοι στα λόγια της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απαιτούν να χειρίζονται την Ελλάδα σαν προτεκτοράτο.

Είναι περισσότερο από φανερό: Θέλουν επειγόντως «λύσεις» στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό, στη διανομή του Αιγαίου, στο μειονοτικό της Θράκης. Ισως πιστεύουν ότι εξασφάλισαν δικό τους τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή του στο υπουργείο Εξωτερικών – και τους δυο «με διάθεση λειτουργικών συμβιβασμών». Δεν θα ανεχθούν έναν «εθνικιστή» αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους χαλάσει τη μαγιονέζα.

Για πρώτη φορά, το αποχαυνωμένο, είκοσι χρόνια τώρα, άσκεπτο και δίχως κριτικά αντανακλαστικά ποιμνιοστάσιο των οπαδών της Ν.Δ. δέχεται τόσο ισχυρή πρόκληση πολιτικής αφύπνισης. Θα καταλάβουν, τουλάχιστον τώρα, ότι η επιλογή κόμματος διαφέρει από την προτίμηση ποδοσφαιρικής ομάδας και η επιλογή κομματικού αρχηγού έχει συνέπειες για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους;

Το όνομα του Ελληνα στον διεθνή στίβο θα απηχεί αξιοπρέπεια και υψηλή καλλιέργεια ή θα παραπέμπει σε «προοδευτικό» ραγιαδισμό εξαργυρωμένης με υποτέλεια πλασματικής ευζωίας;

Πηγή: Καθημερινή

Μαντινάδες για τη Ντόρα


Ζω, αναπνέω και ποθώ την τιμημένη ώρα,
πρωθυπουργό για να σε δω, συντέκνισσά μου Ντόρα

Αστέρι της πολιτικής, με δάσκαλο πατέρα,
σίγουρο είναι θα γενείς πρωθυπουργός μια μέρα

Από καρδιάς σας εύχομαι ετούτη εδώ την ώρα,
να δω την Όλγα υπουργό, πρωθυπουργό την Ντόρα

Ποιος είδε θαλασσόλυκο να γίνεται δραγάτης;
Ποιος είπε πως η Ντόρα μας θα κάθονταν στ’ αβγά της

Ζεϊμπέκικο ο Γιώργος μας με τα τουρκοκοπέλια,
όμως η Ντόρα είναι μπροστά, ξέρει και τσιφτετέλια.

Τη θέλει ο Σχέδιος Ανάν κι ο πρόεδρος Ομπάμα,
γι’ αυτό, λοιπόν, θα βάλει γκολ μ’ ένα βολέ στο γάμα.

Η Κρήτη κι αν πρασίνισε, μαζί κι η Σπιναλόγκα,
θε να γενεί πρωθυπουργός, κι εσύ Κωστάκη βόγκα.

Πόσα πουλιά ο ουρανός και πόσα απίδια ο σάκος;
Θοδώρα κάμε γρήγορα, τι καρτερά ο Κυριάκος.

Τις μαντινάδες τις βρήκαμε στο διαδίκτυο, όταν Πρωθυπουργός της Χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό δεν είναι υπονόμευση;

Δεν είναι υπονόμευση όταν έλεγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ότι θέλει να γίνει Πρωθυπουργός και το μετέδωσαν τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα;

Μητσοτάκης 1977: "Κοινοβουλευτικός Δικτάτορας ο Καραμανλής"

κλικ στο δημοσίευμα της Μακεδονίας για μεγέθυνση

Το παραπάνω δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία στις 30/10/1977, όταν ο Μητσοτάκης ήταν Πρόεδρος του κόμματος των Νεοφιλελευθέρων.

7 χρόνια αργότερα εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.