Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Θεσσαλονίκη στον αχό του πολέμου και της πυρκαγιάς

Εκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας

Φωτογραφία δρόμου από τους πλανόδιους φωτογράφους, φωτορεπορτάζ, που δημοσιευόταν στον ελληνικό και διεθνή τύπο, εικόνες στούντιο, καρτ ποστάλ και οπτικοακουστικό υλικό συνθέτουν την ιδιαίτερη ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια, που παρουσιάζεται στην έκθεση «Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία», το πρώτο μέρος της οποίας «Από την Απελευθέρωση ως το Μεσοπόλεμο» εγκαινιάζεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ο στόχος των τριών συνολικά εκθέσεων, που θα παρουσιαστούν εν σειρά δεν είναι η εικονογράφηση των ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του αιώνα _παρ΄ ότι περιλαμβάνουν πολλά από αυτά_ αλλά η ανάδειξη των θεμάτων, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φωτογράφων, επωνύμων και ανωνύμων, κάθε περιόδου.

Ενας 18χρονος έκλεψε την προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Εντοπίστηκε όπως όλα δείχνουν ο δράστης της κλοπής της προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, αφού οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων συνέλαβαν και τον δράστη. Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για έναν 18χρονο κάτοικο Σούδας Χανίων.

Ο νεαρός επικαλέστηκε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε και οι οποίες τον οδήγησαν στο να κλέψει την προτομή του Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και να προσπαθήσει να την πουλήσει σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων.

Έρχονται «ραβασάκια» σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 350.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 Περισσότεροι από 350.000 είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα λάβουν ειδοποιητήριο από την Εφορία γιατί δεν πλήρωσαν το Εκτακτο Ειδικό Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το 2011.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα κληθούν στο Ταμείο προκειμένου να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων και να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους.

Όσοι δεν συμμορφωθούν και δεν πληρώσουν αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Europeana.eu: από την πολιτιστική κληρονομιά στην ψηφιακή καινοτομία


Πρωινό εργασίας υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Το ρόλο της ψηφιακής βιβλιοθήκης πολιτιστικών θησαυρών Europeana.eu στην κοινωνία της πληροφορίας και την οικονομία της γνώσης ανέδειξε το πρωινό εργασίας που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.
Η Europeana.eu ιδρύθηκε το 2008 και σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 22 εκατομμύρια ψηφιακούς πόρους- εικόνες, κείμενα, ηχογραφημένο υλικό, βίντεο, τρισδιάστατα αντικείμενα- που προέρχονται από περισσότερα από 2200 ιδρύματα από 34 χώρες.

Νίκος Νικολόπουλος: Το «Πράσινο Ταμείο» έδωσε 40.000 ευρώ για ένα άγαλμα

Στην καταγγελία που έκανε πριν μερικές ημέρες σχετικά με αλόγιστες σπατάλες στο Πράσινο Ταμείο, το οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου επανέρχεται σήμερα με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Νικολόπουλου:

«Πριν από μερικές ημέρες με ερώτησή μου κατήγγειλα ότι υπάρχουν κρατικοί φορείς-θύλακες και αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν αλόγιστες σπατάλες, αναφέροντας την περίπτωση του Πράσινου Ταμείου, το οποίο η Κυβέρνηση του  Γ. Παπανδρέου δημιούργησε, με τον νόμο 3889/2010, όταν το δίδυμο Παπανδρέου-Μπιρμπίλη έκανε τις περίφημες βαρύγδουπες εξαγγελίες του για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Επιμορφωτική Ημερίδα Εγκατάστασης, Λειτουργίας και Διαχείρισης Ubuntu LTSP

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10:00-14:00 στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου,

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) νομού Χαλκιδικής,

σε συνεργασία

με την Oμάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων ΠΣΔ του Ι.Τ.Υ.Ε. – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (Γιάννης Σιάχος και Άλκης Γεωργόπουλος) από την Πάτρα,(http://ts.sch.gr/)

την «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ» (Greek GNU/Linux User Group – http://www.greeklug.gr/)από τη Θεσσαλονίκη,