Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η Δημοκρατική Αναγέννηση για την Οικονομία


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Blog: www.danagennisi.eu

Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr

Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

Τηλ.: 6979112273



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/11/09

Αλλοιώς μας τά λεγαν προεκλογικά, τα επαναλάμβαναν στις προγραμματικές. Αλλά και δέκα μέρες πριν τα ίδια ξανάλεγαν. Τώρα άφησαν τα λόγια τα μεγάλα και μίλησαν ωμά.

Η δραματική κατάσταση της οικονομίας απλώς δημοσιοποιείται τώρα. Δεν αποκαλύπτεται τώρα. Η κυβέρνηση την γνώριζε. Πάντως «ηδύνατο» και «ώφειλε» να την γνωρίζει. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ούτε σχέδιο, ούτε καν σχεδία εξόδου από την κρίση υπάρχει.

Υπάρχει μάλλον ένας αυτοσχεδιασμός που αντιγράφει τη νεοφιλελεύθερη πολυμεταχειρισμένη συνταγή που αναμασούν ο Αλμούνια, των Βρυξελλών ο Στρός Κάν του ΔΝΤ και ο Τρισσέ της Φραγκφούρτης: Λιτότητα στη διαπασών. Ήτοι: α) Καθήλωση αποδοχών γι' αυτούς που παίρνουν πάνω από 2000 ευρώ μεικτά και λίγα ψίχουλα σ' αυτούς που παίρνουν κάτω των 2000 ευρώ β) Απαγόρευση προσλήψεων. και μετά το 2011 για κάθε 5 που φεύγουν (πλην Παιδείας, Υγείας, Ασφάλειας) δηλαδή ανεργία.

Όμως η συνταγή Αλμούνια δεν οδηγεί σε αναθέρμανση της οικονομίας που οφείλει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά σε περαιτέρω συρρίκνωσή της. Ο Κέϋνς ήταν ρεαλιστής και ταυτόχρονα πολύ ανθρώπινος όταν έλεγε: έχεις έλλειμμα και ύφεση καταπολεμάς πρώτα την ύφεση δίνοντας δουλειά στους ανέργους γιατί αν δεν τους δώσεις δουλειά: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Η προκριθείσα πολιτική αντιμετώπισης του ελλείμματος αντιγράφει τον γνωστό μύθο του Νασρεντίν Χότζα: Ώσπου να συνηθίσει το υποζύγιό του να μην τρώει, το καημένο πέθανε

Μόνο μια αναθερμανθείσα οικονομία μπορεί να καλύψει το έλλειμμα.

Στο μεταξύ διαγράφεται σκοτεινή η άλλη πλευρά αυτή του δανεισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποσύρει τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές Τράπεζες παύουν να προμηθεύονται κρατικά ομόλογα, αφού δεν θα μπορούν να παίρνουν με αυτά φθηνό χρήμα από την ΕΚΤ. Δηλαδή πάμε σε βαρύ κόστος δανεισμού.

Τα χειρότερα έπονται και δεν κάνουμε κάτι σοβαρότερο για να τα αποτρέψουμε.

Μακεδονικός Αγώνας


Θέλουν να περάσουν ξαφνικά την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για την FYROM.

Επειδή οι FYROMιανοί δεν είναι Μακεδόνες, δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την ονομασία.

Θα αντιδράσουμε, θα κατεβούμε στους δρόμους. Ούτε να το σκέφτονται, δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από την μία, μοναδική και Ελληνική.

Με τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης


Ο.Ν.ΝΕ.Δ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Πρόεδρος της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα το καλό και την ενότητα της παράταξής μας, δηλώνω υποστηρικτής της υποψηφιότητας του κ. Αντώνη Σαμαρά για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύω πως η πολιτική πρόταση του κ. Σαμαρά αποτελεί πρόταση ουσίας για την συσπείρωση της Ν.Δ. και είναι αυτή που θα οδηγήσει την παράταξη εκεί που πραγματικά ανήκει…στην κορυφή.

Ο πρόεδρος,
Νίκος Μακρίδης

Ο ΠΑΣΟΚτσής Δήμαρχος Κορινού Πιερίας πέρασε, για ακόμη μια φορά, το κατώφλι του Εισαγγελέα


«Βατοπέδι» και στον Κορινό Πιερίας;

· Μηνύθηκε γιατί μίσθωσε 10 στρέμματα στην παραλία Κορινού για 16 χρόνια με το εξευτελιστικό μίσθωμα των 1.410,00 ευρώ το χρόνο!!!

* Ο Δήμαρχος Κορινού κατηγορείται ότι εξαπάτησε μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «Ολυμπιάδα» για να προχωρήσει στην μίσθωση και στην ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα». Συγκεκριμένα οι κκ. Αραβίδης Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Αστέριος, Μορθανάσης Ιωάννης και Παπαδόπουλος Ιωάννης κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου Κορινού κ. Αβραμίδη Νικόλαου για την μίσθωση 10 στρεμμάτων στην παραλία Κορινού με το εξευτελιστικό ποσό των 1.410 ευρώ το χρόνο.

Τα συγκεκριμένα μέλη δηλώνουν στη μήνυση τους πως εξαπατήθηκαν από το δήμαρχο, ο οποίος κατά την πρώτη συνεδρίαση ¨περί καθορισμού των όρων της δημοπρασίας¨ ανέφερε ψευδώς πως η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην πολεοδομική ζώνη 3, όπου αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία σταθερή κατασκευή. Για το λόγο αυτό τα τέσσερα μέλη πείστηκαν να ψηφίσουν την εισήγηση του Δημάρχου, διατυπώνοντας χαρακτηριστικά στη μήνυση τους τα εξής:

«Ο εγκαλούμενος μας έπεισε να ψηφίσουμε την μίσθωση του χώρου και τους όρους του διαγωνισμού, γνωρίζοντας ότι αυτά που αναφέρει είναι ψευδή, με σκοπό να μας τα παρουσιάσει ως αληθινά, προκειμένου να ψηφίσουμε»…. «και μάλιστα αυτό προκύπτει και από την ομολογία του ιδίου στην δεύτερη συνεδρίαση, όπου αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκταση τελικά ανήκει στις ζώνες 3, 7 και 8.»… «Δηλαδή τεχνηέντως μας απέκρυψε την αλήθεια από την πρώτη συνεδρίαση».

«Ο Δήμαρχος κ. Αβραμίδης Νικόλαος, αν και αντιδράσαμε σφόδρα στην δεύτερη συνεδρίαση και καταγγείλαμε την εξαπάτηση μας από αυτόν, αν και του τονίσαμε ότι δεν πρέπει- για να μην βλαφθούν τα συμφέροντα της επιχείρησης- να εγκριθούν τα πρακτικά της μίσθωσης, αν και αυτός ομολόγησε ότι μας είχε εξαπατήσει στην πρώτη συνεδρίαση, αυτός όχι μονό ήταν υπέρμαχος της έγκρισης των πρακτικών αλλά προέβη και στην ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, ζημιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα της επιχείρησης και παραβαίνοντας το καθήκον προάσπισης που έχει για τα συμφέροντα της επιχείρησης».

Αυτά δηλώνουν στην μήνυση τους τα τέσσερα μέλη της δημοτικής επιχείρησης.

· Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Κορινού ότι προκειμένου να καλύψει το αδίκημα της εξαπάτησης του Δ.Σ. προχώρησε στην παραποίηση των πρακτικών και στην αλλοίωση του ακουστικού υλικού (κασέτα μαγνητοφώνησης).

Όπως επίσης καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα μέλη της επιχείρησης στην μήνυση τους ο Δήμαρχος Κορινού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης παραποίησε τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης.

Τα τέσσερα μέλη της επιχείρησης ισχυρίζονται πως ο Δήμαρχος παραποίησε τα πρακτικά με συνέπεια να μην αναφέρεται πουθενά ο ισχυρισμός του πως η έκταση ανήκει στην ζώνη 3. Ύστερα από αυτό ζητήθηκε αντίγραφο της κασέτας μαγνητοφώνησης της συνεδρίασης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αυτή η σημαντική παράληψη από τα πρακτικά.

Η συγκεκριμένη κασέτα δόθηκε για έλεγχο πραγματογνωμοσύνης, όπου σύμφωνα με την με αριθμό 445/09ζχ/ΗΧ/19-8-2009 πραγματογνωμοσύνη διαπιστώθηκε αποκοπή κομματιών σε έξι σημεία και αλλοίωση των νοημάτων.


Τέλος όπως δηλώνουν τα τέσσερα μέλη στην μήνυση τους, με τις πράξεις του Δημάρχου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου, η Δημοτική Επιχείρηση υπέστη τεράστια οικονομική βλάβη, καθόσον εκμίσθωσε μια έκταση «φιλέτο», μπροστά στην θάλασσα αντί του εξευτελιστικού πoσού των 1.410 ευρώ ετησίως. Για τους λόγους αυτούς ζητούν την ποινική δίωξη του εγκαλούμενου καθώς και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την δικαιοσύνη και αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: Λευτεριά

Αφήνιασε ο Ντινόπουλος


Στην αρχή τον βγάζανε στα τηλεοπτικά δίκτυα για να δυσφημεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Σιγά σιγά ξέφυγε.

Δεν του δίνετε τα χάπια του πριν να τον βγάζετε στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

Υποτίθεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι δεξιός και αυτοί εκπροσωπούν το κέντρο!!!

Ριζάι: "Καλύτερα να πεθάνω παρά να πω που είναι ο Παλαιοκώστας"


Απολογήθηκε την Παρασκευή στην 32η ανακρίτρια ο Αλκετ Ριζάι, η σύντροφός του και το ζευγάρι αλλοδαπών, που συνελήφθησαν στο Σούλι Μαραθώνα.

"Η Σούλα δεν είναι η Αλεξάντροβα και δεν έχει καμία σχέση με την απόδραση από το Κορυδαλλό", φέρεται να υποστήριξε ο Αλκέτ Ριζάι. Το όνομα Αλεξάντροβα είχε δώσει η γυναίκα που οργάνωσε την απόδραση με ελικόπτερο Παλαιοκώστα και Ριζάι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Ριζάι φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι το ζευγάρι των Αλβανών που συνελήφθη μαζί του στο σπίτι στο Άνω Σούλι, είναι μακρινά του ξαδέλφια, ενώ έχει παραδεχθεί ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι, ήταν δικά του και τα είχε για τη δική του ασφάλεια.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει που βρίσκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας, απάντησε: "Προτιμώ να πεθάνω παρά να σας πω που είναι ο Παλαιοκώστας", προσθέτοντας ότι "σιχαίνεται τους ρουφιάνους".

Για να όπλα που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε ότι ήταν δικά του και τα είχε για την ασφάλειά του και όχι για εγκληματικές ενέργειες. Η Ασπασία Μητροπία, γνωστή και ως Σούλα, έκανε χρήση του δικαιώματος σιωπής, καθώς προστίθενται καινούργια στοιχεία στη δικογραφία.

Πηγή: Foreign Press

Το μυστικό όπλο της Ντόρας

κλικ στην γελοιογραφία για μεγέθυνση

Ο Γιάννης Δριβελέγκας στην Κωνσταντινούπολη


ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ : 23730-21630
ΦΑΞ: 23730-21637
Email: gdriv10@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://vo.pasok.gr/drivelegkas


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα βρίσκεται από την Παρασκευή 20/11/09 έως την Κυριακή 22/11/09 στην Κωνσταντινούπολη όπου τα μέλη θα έχουν συνάντηση με τον Πατριάρχη και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Συνέλευσης.

Πήγε για μεροκάματο και τον έγδαραν στο Ιατρικό Αθηνών


Tο γεγονός έλαβε χώρα χθες το πρωί στο Ιατρικό Αθηνών και το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας.

Εργάτης ανέλαβε να κάνει μια επισκευή ΕΝΤΟΣ του νοσοκομείου (στα υπόγεια) όπου με ένα τροχάκι έκοψε σ΄ένα σημείο τον τένοντα του χεριού του.

Όταν βγήκε έξω αιμόφυρτος και ρώτησε ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ του είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να πάει κάπου αλλού αφού το ατύχημα έγινε εντός του Ιατρικού Κέντρου και αυτοί είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία.

Πράγματι έφεραν έναν ειδικό γιατρό και του έκανε μια μικρή εγχειρησούλα στο χέρι και του το γιάτρεψε. Μετά από λίγες ώρες ο άνθρωπος πήγε σπίτι του.
Πριν πάει ωστόσο, του έκοψαν ένα μικρό τιμολόγιο με... 3.500 ευρώ νοσήλεια!
Του έκαναν και έκπτωση του είπαν επειδή το θέμα έφτασε μέχρι τον ιδιοκτήτη Αποστολόπουλο και ο περήφανος αυτός άνθρωπος του έκανε γενναία έκπτωση 50% επί της αρχικής τιμής που ήταν 7.000 ευρώ.

"Μα..... δεν μπορούσατε να μου το πείτε από πριν ώστε να πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να γλυτώσω τα λεφτά; Εγώ για ένα μεροκάματο ήρθα και θα πληρώσω τόσα λεφτά όταν το ατύχημα έγινε εντός του νοσοκομείου σας;"

Το μόνο που δέχτηκε σαν απάντηση ήταν κάποια ανασηκώματα ώμων! Το θέμα συζητούνταν χθες όλη μέρα μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο με εξαιρετικά δυσάρεστα σχόλια για την διοίκηση.

(ονόματα και τηλέφωνα στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)

Το παραπάνω μας εστάλη με e-mail από φίλο αναγνώστη μας

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού λαού στην νεότερη ιστορία είναι η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Ε.Λ.Α.Σ. και του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου Ε.Δ.Ε.Σ. την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ

Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μάγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του Ε.Α.Μ, 65 του Ε.Δ.Ε.Σ και 12 Άγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες τον ανεφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική για ένα τουλάχιστον πολύτιμο μήνα, έδωσε το έναυσμα να φουντώσει το αντάρτικο στα βουνά της Ρούμελης, ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων και καταξίωσε τον ένοπλο αγώνα στην συνείδηση των συμμάχων.


Η γέφυρα ανακατασκευάστηκε το 1948. Έχει μήκος 211 μέτρα και ύψος 30. Στο μικρό ύψωμα που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων πραγματοποιείται επετειακή συγκέντρωση εκπροσώπων της πολιτείας και αντιστασιακών οργανώσεων για να τιμηθεί το κατόρθωμα της 25ης Νοεμβρίου 1942, που εκφράζει εκτός των άλλων και την ενότητα του αγώνα των χρόνων της Κατοχής εναντίον των δυνάμεων της βίας

Αποτέλεσμα αυτής της δολιοφθοράς (σαμποτάζ) ήταν η διακοπή του ανεφοδιασμού των Γερμανικών δυνάμεων στη Βόρεια Αφρική για έξι εβδομάδες.

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση


Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 θα εορτασθεί η Εθνική Αντίσταση σε όλη τη χώρα.
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της μάχης της Κρήτης, ήταν έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

Για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πολύγυρο, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009.

1.Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8:00 μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

3.Στις 10:00 θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

-Πέρας προσέλευσης των επισήμων ορίζεται η 09.50 π.μ.

4.Στις 10.30 στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία εκπροσώπου Τοπικής Αντιστασιακής Οργάνωσης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

5.Στεφάνι μπορεί να καταθέσει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου, Συλλόγου ή Σωματείου, που θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.(Τα πολιτικά κόμματα και οι νεολαίες τους, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και τα Νομικά Πρόσωπα οφείλουν να μεριμνήσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια τους.)

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν για την πατρίδα και στη συνέχεια θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.