Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του περιοδικού "Πολύγυρος"

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 26-9-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αναγνώστες του Περιοδικού «Πολύγυρος» θα μπορούν να το προμηθεύονται στο εξής:
1. Στον Πολύγυρο από τα γνωστά σημεία (Δημοτικό Ραδιόφωνο στο ισόγειο του Δημαρχείου, Πρακτορεία Τύπου Σ. Θεοδώρου και Π. Στεφανίδη, Καφενείο Ρεσπέντζα, Βιβλιοπωλείο Χατζηχρήστου, Υποδηματοποιείο Τ. Καστρέτσιου και Αχαίνιο).
2. Στη Θεσσαλονίκη από τα γραφεία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου (Υψηλάντου – Μαντ. Μαυρογέννους 23, Νέα Ελβετία) και
3. Στην Αθήνα από τα γραφεία του Παγχαλκιδικιώτικου Συλλόγου (Μάγερ 29).

Αυτή είναι η τροπολογία που μπλοκάρει τη φυγή της Βιοχάλκο από την Ελλάδα

Να εμποδίσει τη Βιοχάλκο, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα, να μεταφερθεί στο εξωτερικό επιχειρεί η κυβέρνηση.

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι πλέον απαιτείται ποσοστό 90% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου μιας εισηγμένης επιχείρησης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει τη συγχώνευση-απορρόφησή της με άλλη εισηγμένη σε αγορές εκτός Ελλάδας, η οποία θα εκδώσει μετοχές ως αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με την τροπολογία: «Εάν, συνεπεία των εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρίας λαμβάνουν εισηγμένες μετοχές σε οργανωμένη αγορά κράτους άλλου πλην της Ελλάδας, σύμφωνα με τους όρους των ανωτέρω μετασχηματισμών, το ποσοστό της απαιτούμενης πλειοψηφίας του πρώτου εδαφίου ορίζεται σε 90%.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο όρος Μπέλες

"Μάχη" με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, που βρίσκονται από χθες το απόγευμα στις παρυφές του όρου Μπέλες, πάνω από τα Πορόια, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και - μέχρι στιγμής - έχει κάψει πάνω από 60 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά και να την περιορίσουν, χωρίς να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά κλιμάκια από τις Σέρρες, το Σιδηρόκαστρο και τα Πορόια,

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

«Ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται , για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της , καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.