Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Τραγωδία με έναν νεκρό στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα


Με αίμα βάφτηκαν οι ταυροδρομίες στην Ισπανική πόλη Παμπλόνα. Μαινόμενος ταύρος επιτέθηκε σε έναν άνδρα, τον οποίο τρύπησε με τα κέρατά του στο λαιμό και τον πνεύμονα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Ήταν το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό τα τελευταία 14 χρόνια. Δεκαπέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια της διαδρομής, που διήρκεσε περισσότερο από 4 λεπτά.

Απο το 1911 που ξεκίνησαν οι φημισμένες ταυροδρομίες της Παμπλόνα, έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας άνδρας ο οποίος πέθανε το 2003, αφού νοσηλεύτηκε επί μήνες σε κωματώδη κατάσταση, όταν ένας ταύρος τον χτύπησε στο κεφάλι.

Πηγή: alpha tv

Θα μισώ μέχρι να πεθάνω.

"...Αγαπητέ συντοπίτη κ. Γιαννιώτη. Αν αφαιρέσεις κάτι από το γράμμα μου αυτό προτιμώ καλύτερα να το πετάξεις. Ξέρω ότι ασχολήθηκες πάρα πολύ με τα ναρκωτικά και λαβαίνω το θάρος να σου γράψω μερικά πράγματα. Πιστεύω ότι έχεις ένα μπλόκ πολύ σεβαστό για τον αναγνώστη αλλά και επειδή παρουσιάζεις τα θέματα σού με ευαισθησία.

Έχω τρία παιδιά αγόρια τα οποία υπηρέτησαν την πατρίδα τους χωρίς καμία μέρα φυλακή. Ο μεγάλος μου γιός είναι στα ναρκωτικά. Ο μεσαίος είναι άνεργος και ο μικρότερος έχει λίγο καιρό που απολύθηκε από το στρατό. Όλοι συντηρούμαστε από τη σύνταξη του λατρεμένου και συχωρεμένου άντρα μου. Εγώ μόνο εργάζομαι σε μια πτηνοτροφική μονάδα ως εργάτρια και μετακινούμε με ένα αυτοκινητάκι 25 χρόνων.

Χτύπησα πόρτες πολλές και δεν με βοήθησε κανείς. Ούτε και για το μεγάλο παιδί μου που είναι πάνω από δέκα χρόνια στην ηρωίνη. Δε ζητάω οίκτο από κανέναν. Με μίσος και με μεγάλη οργή παρακολουθώ τη στάση που κρατάνε τα αριστερά κόματα απέναντι στους λαθρομετανάστες Πακιστανούς Αφγανούς Ινδούς και άλλους σε σημείο που κάνουν συναυλίες και πορείες για χατήρι τους και για τα δικά μου τα παιδιά δεν καταδέχονται να τους δίνουν ούτε μια τσίχλα πατημένη.

Δεν τολμάω να σταματήσω σε φανάρι και έρχονται με τα σφουγγάρια να καθαρίσουν το παμπρίζ για να τους δώσω έστω ένα μικρό φιλοδώρημα. Δεν ανοίγω ούτε το τζάμι μου. Τους μίσησα και αυτούς εξαιτίας των αριστερών. Σκέπτομαι ότι αυτούς κάποιοι τους υποστηρίζουν ενώ τα δικά μου παιδιά που υπηρέτησαν την πατρίδα είναι παραπεταμένα. Θα μισώ τους αριστερούς για αυτή τη στάση τους μέχρι να πεθάνω. Και μακάρι να παθάνουν πρώτα αυτοί και μετά εγώ. Τους μισώ Γιαννιώτη και ορκίζομαι για αυτό.

Μαζί με αυτούς θα μισώ μέχρι να πεθάνω και τους πολιτικούς του σήμερα και του χθές γιατί προτίμησαν να προσλάβουν στις εργασίες τους ξένους αφήνοντας τα τρία παλληκάρια μου στη φτώχει και στα ναρκωτικά. Ούτε και με νιάζει πως θα με χαρακτηρίσεις ρατσίστρια και όπως αλλιώς θέλεις. Θα τους μισώ μέχρι να πεθάνω. Η γούνα μου είναι καμένη.

Σκέπτομαι να ακολουθήσω τον συχωρεμένο τον άντρα μου. Δεν μπορώ να ζήσω μέσα σε ένα απέραντο μίσος. Συγνώμη για αυτά. Θέλω να τα διαβάσουν έστω λίγοι άνθρωποι. Ξυπνώ και κοιμάμαι με μίσος για αυτούς που με κατάντησαν έτσι μα πιο πολύ τα παιδιά μου. Θα περιμένω να τα δω γραμμένα στο μπλόκ σου. Σε ευχαριστώ. Γεωργία Ντ. ..."

Από το gianniotis.gr

Κάρολος Παπούλιας απόψε στο παμμακεδονικό συνέδριο στο Λιτόχωρο : "Να εγκαταλείψουν τα Σκόπια την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας απόψε στο 10ο παγκόσμιο συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο είπε τα εξής :

"Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ και σας συγχαίρω για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.
Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλα τα μέλη σας για την δύναμη και την αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας.

Οι Απόδημοι Μακεδόνες, αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στην δύναμη του Ελληνισμού.

Όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων : Ευημερία, ειρήνη, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

Ένα όραμα που όλοι οι λαοί της της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε Ένα όραμα που απαιτεί πίστη, σκληρή δουλειά, πραγματικά φιλικές σχέσεις και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Και σ' αυτό τον κοινό στόχο θέλω να καλέσω την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα. Να εγκαταλείψει έμπρακτα την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Να αποδεχθεί αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία.

Να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.
Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για την προσφορά σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες σας και πίστη στον κοινό μας στόχο".

Πηγή: Λευτεριά

Χολομώντας 11 7 2009


Σήμερα πήγαμε εκδρομή με καταρακτώδη βροχή στο Στρατώνι & στο πάρκο του Αριστοτέλη


Έπεφτε καταρακτώδης βροχή σε όλη την διαδρομή μας από την Ρεντίνα μέχρι το πάρκο του Αριστοτέλη.


Πηγαίνοντας προς το χωριό Στάγειρα, έπεφτε και χοντρό χαλάζι...

Ρυάκια και ποτάμια όλοι οι δρόμοι.

Και σκουπίδια, πολλά σκουπίδια να παρασέρνονται από τα νερά...

Γυρίσαμε όμως σώοι και αβλαβείς...

Στον γυρισμό σταματήσαμε στον Σταυρό, έδρα του Δήμου Ρεντίνας και επισκεφθήκαμε και τον Ρήχειο ποταμό κάτω από το Κάστρο της Ρεντίνας στα Μακεδονικά Τέμπη.

Σε λίγο και οι φωτογραφίες από τον Χολομώντα και το Πάρκο του Αριστοτέλη. Όλα αυτά μέσα στη βροχή...

Είχε και κεραυνούς. Δράκο δεν βρήκαμε στον Χολομώντα...

Πάμε σαν άλλοτε!


Μέρες '95 ζει το ελληνικό μπάσκετ με τους Εφήβους να τρελλαίνουν... κόσμο, καθώς «πετάνε» από νίκη σε νίκη με διαφορές που θυμίζουν επίσης... '95. Τότε ήταν ο Ρεντζιάς, ο Κακιούζης και ο Παπανικολάου, τώρα είναι ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Κασελάκης... Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 84-69 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος U-19, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, εξασφαλίζοντας το... ένατο μετάλλιό της. Οι πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν πλέον να αντιμετωπίσουν μία εκ των Κροατίας ή ΗΠΑ, στον αυριανό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (10.30π.μ).

Έτοιμη για το... χρυσό μετάλλιο είναι πλέον η εθνική Εφήβων, καθώς επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 84-69 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος U-19, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου ήταν «καταιγιστική» καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και συνεχίζοντας την μακρά παράδοση, αναφορικά με την συλλογή μεταλλίων!

Οι διεθνείς πήραν το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με πρωταγωνιστές τους Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς και Νίκο Παππά και με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με το 24-18 υπέρ της εθνικής Εφήβων. Η συνέχεια ήταν αντίστοιχη, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την καθολική υπεροχή, αυξάνοντας την διαφορά στο +13, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 46-33. Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι διεθνείς μας δεν επαναπαύθηκαν από το σοβαρό προβάδισμα στο σκορ και συνέχισαν να δείχνουν... «αφηνιασμένοι», όντας ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια και ελέγχοντας τα ριμπάουντ.

Οι Αυστραλοί δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, με την διαφορά να φτάνει στο +20 και την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το 67-47. Η υπόθεση νίκη-πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης είχε ουσιαστικά κριθεί, με την τελευταία περίοδο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και με τους πρωταθλητές Ευρώπης να περιμένουν απλώς την τυπική λήξη του ματς, για να πανηγυρίσουν την επικράτηση με το τελικό 84-69.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της στην διοργάνωση, ήταν οι Νίκος Παππάς και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι «πυροβολούσαν» αφειδώς από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Σημαντική η συμβολή του Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς με 16 πόντους αλλά του Λεωνίδα Κασελάκη που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους.

Ελλάδα: Μάντζαρης 8π., 6 ριμπ., 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, Παπανικολάου 18π. (2), 10 ριμπ., 4 τάπες, 3 κλεψίματα, Γεωργάκης 2π., Σλούκας 8π., 3 ασίστ, Γιάνκοβιτς 16π. (4), 9 ριμπ., Παππάς 19π. (2), 4 ριμπ., Κασελάκης 13π., 13 ριμπ., Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Καραθανάσης.

Αυστραλία: Πέιτζ 15 (2), Κάντι 3, Σάλεσιτς 6 (1), Ντελαβεντόβα 12 (2), Μπρέκοφ 4, Μότουμ 9, Έλις 8 (2), Χόντγκσον 1, Γιανγκ 10, Χάρις-Τανκς, Γκρίνγουντ 1.

Πηγή : gazzeta.gr

Η νέα ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ


Πριν αρκετούς μήνες με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λειτουργεί η σελίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Η ιστοσελίδα που καταργήθηκε ήταν γεμάτη από φωτογραφίες, ιστορία των Νομών και των Πόλεων, μια πολύ ωραία ιστοσελίδα με πολλά ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης είχε ολόκληρες σειρές από παλαιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Βέβαια δεν φταίει ο Σταύρος Καλαφάτης για την διακοπή της προηγούμενης ιστοσελίδας. Προηγούμενος Υπουργός την κατήργησε. Αλλά όμως ο Καλαφάτης δεν είδε τι σελίδα παρέλαβε; Δηλαδή την είδε και του άρεσε; Μετά από πολύμηνη ανακατασκευή, παρουσίασαν για ιστοσελίδα ένα έκτρωμα που έχει κοστίσει πολλά χρήματα. Η ιστοσελίδα αυτή έγινε με προχειροδουλειά και είναι απαράδεκτη. Όταν κάποιος επιλέξει την Αγγλική γλώσσα, μόνο αγγλικό κείμενο δεν υπάρχει μέσα. Έχουν βάλει τίτλους με greeklish και το κείμενο που ακολουθεί είναι στην Ελληνική γλώσσα αντί στην Αγγλική ... Για παράδειγμα, δείτε πως παρουσιάζεται η Χερσόνησος της Κασσάνδρας στην ... "αγγλική γλώσσα":

Chersonisos Kassandras

Η Κασσάνδρα είναι η δυτικότερη χερσόνησος της τρίαινας της Chalkidiki. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα μέρη στην Χαλκιδική με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλά όσον αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα. Οι λευκές ακτές της και τα βραχώδη, γεμάτα έλατα ακρωτήρια της ήταν τα πρώτα που τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων.

Αυτό το δείγμα υποτίθεται ότι είναι στην αγγλική γλώσσα...

Πιστεύουμε ότι 16χρονα αν σχεδίαζαν αυτή την σελίδα, θα ήταν καλύτερη...

Οι ελάχιστες φωτογραφίες που έχουν μέσα στο site αυτό, είναι μικροσκοπικές και είναι σαν να τις μαζέψανε από το διαδίκτυο. Ολόκληρο Υπουργείο και δεν έχει δικές του φωτογραφίες της προκοπής; Ας κρατούσαν από την προηγούμενη ιστοσελίδα, που είχε τεράστιες φωτογραφίες. Να μας πούνε πόσο κόστισε αυτό το site και το πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κομμένες οι μαλακίες, δεν πρωτοεμφανίστηκε το internet προχθές για να κάνουν αυτές τις απαράδεκτες ιστοσελίδες ολόκληρα Υπουργεία.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας εν έτη 2009... για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη γνώση του διαδικτύου. Δεν μιλάμε για επαγγελματίες της πληροφορικής γιατί αυτοί απλά τραβάνε τα μαλλιά τους...

Θέλουμε να μάθουμε το κόστος αυτής της ιστοσελίδας, πόσο στοίχισε στους Έλληνες Πολίτες. Μήπως ξέρει η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής να μας πει πόσο κόστισε;

Είναι ιστοσελίδα Υπουργείου και πρέπει να έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, όπου αναφέρεται και το κόστος. Περιμένουμε...

Βουλγάρικη συμμορία "ρημάζει" σπίτια στο δήμο Δίου

Βουλγάρικη συμμορία με τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων Αγίου Σπυρίδωνα και Νέας Εφέσου στο δήμο Δίου.

Η αδίστακτη συμμορία των αλλοδαπών διαρρηκτών απείλησε με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια ενός εκ των οικιών και μια φίλη της, όπου "μπουκάρισαν" οι κακοποιοί.

Μετά και από αυτό το τελευταίο απειλητικό κρούσμα κάτοικοι του Αγίου Σπυρίδωνα σε συγκέντρωση τους χτες στην πλατεία του χωριού τόνισαν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία τους από τους Βούλγαρους συμμορίτες.

Πηγή: Λευτεριά

Έκρηξη στην πολυκατοικία του Π. Χηνοφώτη


Αναστάτωση προκλήθηκε από την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στην πολυκατοικία που διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στο Π. Φάληρο.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στην οδό Αφροδίτης 17 στο Παλαιό Φάληρο, στην οποία διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή: Καθημερινή

Ο Σαμαράς έκανε πράξη την έκθεση για την «Αθήνα 2004»

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις υπουργούς πολιτισμού… εξέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μέσα σε περίπου έξι μήνες κατάφερε να δημιουργήσει την έκθεση των στολών και των σκηνικών της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μία έκθεση που έπρεπε να λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Αυτό που δεν έκαναν οι Φάνη Πετραλιά, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης, το έκανε ο Αντώνης Σαμαράς που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Από κοντά - πολύ κοντά - μπορεί κάποιος να δει στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Πάρκο Στρατού, Γουδί) όσα είδαν περίπου 4 δις τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο στις 13 Αυγούστου 2004, όσα τους έκαναν να… παραμιλάνε.

Και μιλάμε για επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά που δείχνει να εργάζεται αθόρυβα και μεθοδικά γιατί δεν περίμενε όπως ίσως οι προκάτοχοί του να ετοιμαστεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» στο κτίριο που σήμερα (πρώην IBC) στεγάζεται το “Golden Hall”, αλλά βρήκε άλλο χώρο με σκοπό να λειτουργήσει.

Βέβαια ξέρετε ότι αυτή η έκθεση έπρεπε να λειτουργεί από τα τέλη του 2004 και να είναι μέσα σε όλους τους ξένους τουριστικούς οδηγούς μέχρι και το 2008. Και αυτό γιατί τέτοιου είδους οι εκθέσεις συγκεντρώνουν τα 4 πρώτα χρόνια, μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα δηλαδή, τόσο κόσμο όσο σε 20 χρόνια όταν περάσει η τετραετία.

Και δεν το λέμε στην τύχη. Υπάρχουν στοιχεία από άλλες πόλεις που λειτούργησαν και λειτουργούν μουσεία τέτοιου είδους, όπως η Σεούλ.

Η έκθεση με τον τίτλο: «Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Κοστούμια – Σκηνικά – Τιμή στους Εθελοντές» εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη το βράδυ και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του ΥΠ.ΠΟ., σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και την Εθνική Γλυπτοθήκη – Εθνική Πινακοθήκη/Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη.

Πηγή: Greek-Olympics