Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα


Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...;
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!

Κωστής Παλαμάς

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξέι Ποποβ στον Πολύγυρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ κ. ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΠΟΒ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Με αφορμή την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων από τη Ρωσία το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στο προαύλιο του Δημαρχείου, θα επισκεφτεί την πόλη μας και για πρώτη φορά τη Χαλκιδική, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξέι Ποπόβ.

Πριν την εκδήλωση, που οργανώνεται από το Κέντρο Ελληνορωσικής φιλίας και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, ο κ. Ποπόβ θα πραγματοποιήσει συνάντηση

Τούρκοι αγοράζουν την Ελλάδα


Νησιά, επαύλεις και ό,τι ακίνητο προσφέρεται


Η Ελλάδα εισέρχεται στο πλήρες χάος, καθώς εκδηλώνεται βαθιά ρήξη στο ΠΑΣΟΚ, και ακούονται επίμονες φωνές για πρόωρες εκλογές.

Οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι στους δρόμους, οι φωνές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές να πυκνώνουν και οι Τούρκοι να κάνουν λόγο για πώληση 12 τουλάχιστον νησιών.

Αυτό ήταν το χθεσινό σκηνικό στην Ελλάδα, όπου η Κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να ισορροπήσει και να κερδίσει το στοίχημα της διάσωσης της χώρας.

“Ζωγράφισε το λουλούδι σου”

κλικ για μεγέθυνση

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Π. Σ. Παλαιοκάστρου “Τα Αηδόνια”.

Στο δημοτικό σχολείο του παλιού χωριού μας, στις 19 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, 5:00 η ώρα το απόγευμα, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα φυτέψουν, θα δημιουργήσουν…

Παράλληλες εκδηλώσεις.
1. Έκθεση γλυπτικής. Πέτρα – ξύλο – πηλός, με τους Παρασκευά Μάγειρα, Μάγδα Βούρδα, Κατερίνα Νικολάου.
2. Παζάρι βιβλίου. 200 τίτλοι για παιδιά, 150 τίτλοι για ενήλικες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή στις 26 Ιουνίου, 5:00 η ώρα το απόγευμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Άνοιξαν σήραγγα 12 μέτρων οι αρχαιοκαπήλοι


Στην εξάρθρωση σπείρας προέβη η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης


Μια εγκληματική ομάδα, Ελλήνων και αλλοδαπών η οποία προέβαινε σε παράνομες ανασκαφές για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων και θησαυρών είναι στα χέρια των αστυνομικών αρχών ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Έτσι συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 39 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και νόμου «Περί όπλων».

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μυρτόφυτου, στο όρος Σύμβολο του νομού Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες επιχειρούσαν σε δεδομένο αρχαιολογικό χώρο, λαθρανασκαφή με στόχο να βρουν χαμένο θησαυρό χρυσό και πολύτιμους λίθους, ενώ δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε έκρηξη με χρήση δυναμίτιδας.

Συγκέντρωση Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη 9/6/2011



Πηγή: Seleo

Ένα χρόνο φυλάκισης για τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Κορυτσάς


Παλληκαρήσια δήλωση του Ναούμ Ντίτσο
Δείτε το Βίντεο


Το Πρωτοδικείο Κορυτσάς, καταδίκασε σήμερα, τον Ναούμ Ντίτσο,  με ένα χρόνο φυλάκιση, για την υπόθεση της «Μπομποστίτσας» ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Αλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε καταδικάστικαν σε 18 μήνες με αναστολή.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010, όταν με πρωτοβουλία του Ελληνόβλαχου πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς, που σημειωτέων είναι ανεξάρτητη από την ΔΕΕΕΜ  ΟΜΟΝΟΙΑ που ηγείται ο Βασίλης Μπολάνος, έγιναν κάποιες εργασίες στο μνημείο που είναι κατασκευασμένο δίπλα από το μοναστήρι της Παναγίας στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς, προς τιμήν των δύο Ελλήνων πεσόντων του ’40,  που είναι ενταφιασμένοι σε αυτό το σημείο.

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλέφωνο: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο έργο για τη σχολική στέγη στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3.270.000€ εντάσσεται στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.
Πρόκειται για την κατασκευή του «12-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας».

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη

 

 Τα μεγάλα ζητήματα της αξιοποίησης των απαλλοτριωμένων του Ε.Ο.Τ., της ιδιοκτησιακής ομηρίας από τα θεωρούμενα δασικά ή μοναστηριακά, καθώς και της επένδυσης χρυσού συζητήθηκαν στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του Αργύρη Λαφαζάνη.