Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Νάσος Θεοδωρίδης: «Τα Ίμια λέγονται... Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία»!


ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΝΔ


Μετά τις δηλώσεις του για τη «μακεδονική» γλώσσα, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης, «ξαναχτύπησε» αποκαλώντας τα Ίμια ως «Καρντάκ».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ανέφερε ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τες ως Καρντάκ.

Τζαμί η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

Ως τζαμί θα ξανανοίξει η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας. Σήμερα είναι μουσείο

Μέχρι σήμερα είναι μουσείο. Μάλλον όμως αυτό θα αλλάξει και θα γίνει τέμενος για τους μουσουλμάνους. Ο λόγος για την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα.

Το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, πως εάν συμβεί αυτό ίσως να δημιουργηθεί ένα είδος δεδικασμένου για να ασκηθούν πιέσεις ώστε να συμβεί μελλοντικά το ίδιο και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

"Δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο εμπόδιο για να ανοίξει τις πύλες της ως τέμενος για προσευχές μουσουλμάνων η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, κάτι που θα συμβεί σύντομα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες", δήλωσε ο πρόεδρος της γενικής γραμματείας Βακουφίων, Αντνάν Ερτέμ.

Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία σπουδαστών και καθηγητών του ΑΤΕΙ


«Ούτε στις Σέρρες ούτε πουθενά. Λέμε "όχι" στο σχέδιο "Αθηνά"»


Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη διάλυση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης» πάνω από 3.000 σπουδαστές, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά».

Προηγήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, όπου έδωσαν ραντεβού τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ στις 10 το πρωί. «Το ΤΕΙ καταστρέφεται», ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ιδρύματος, Δημοσθένης Σταμάτης αναφερόμενος στην προτεινόμενη κατάργηση ή συγχώνευση 13 από τα 25 τμήματα.

Στον Τζιτζικώστα ο Τζαβάρας και μετά στα αρχαία της Αμφίπολης


Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια τον Aρχαιολογικό Xώρο Αμφίπολης Σερρών θα επισκεφθεί ο Αν. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Τζαβάρα στο γραφείο του στην Περιφέρεια (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Έκλεισαν την Εγνατία οδό στα Ν. Κερδύλλια Σερραίοι αγρότες


Έκλεισαν, πεζοί, πριν από λίγο αγρότες, το τμήμα της Εγνατίας οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων.
Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Ασπροβάλτας.

Ανοιχτή θα παραμείνει η εθνική οδός Σερρών Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες, όπως αναφέρουν, να παραμένουν στη διασταύρωση του Λευκώνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα.

Εντολή Σαμαρά σε Αθανασίου για νέο νομό περί ιθαγένειας

Ειδικές ρυθμίσεις, επί το αυστηρότερο, για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές διατάξεις του υφιστάμενου νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, να διαμορφώσει και προωθήσει σχέδιο νόμου, και να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Άλλωστε, αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου απόδοσης Ιθαγένειας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές απαιτήσεις και στις ιδιαίτερες συνθήκες του Ευρωπαϊκού νότου.

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου περί ιθαγένειας

Οριστικά στο ψυγείο ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας. Ποιες διατάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Τι σημαίνει αυτό για όσους αλλοδαπούς είχαν αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια από το 2010 μέχρι σήμερα

Ανατροπές στο νόμο Ραγκούση περί ιθαγένειας, μετά από απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές, βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίνονται αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που παρείχαν δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με μόνη προϋπόθεση την κάρτα προσωρινής διαμονής.

Συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας

«Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας! Αγωνιζόμαστε ενάντια στη αδικία!»

Νέα  συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κάτοικοι της Πιερίας διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο. 

Σε ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας αναφέρεται ότι «οι κάτοικοι της Πιερίας καλούνται την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 15:30 να συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο κατά των διοδίων.

Στην έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων.

Ο Τοξοβόλος βραβεύτηκε από τη Μαριέτα και της «έστειλε» μία χύτρα!


Η ηλιθιότητα τελικά είναι αήττητη.

Η άγνωστη ιστορία του 25χρονου «Πυρήνα της Φωτιάς»


Δημήτρης Πόπωτας, Άρια Καλύβα

Βραβείο για τις άριστες επιδόσεις του στις πανελλήνιες εξετάσεις, το ήθος και την προσωπικότητά του από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είχε πάρει το 2006 ένας από τους συλληφθέντες του Βελβεντού Κοζάνης.

Ο λόγος για τον 25χρονο αριστούχο Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό με το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ο Μιχαηλίδης «ήταν αριστούχος μαθητής, με αγάπη για το διάβασμα. Μάλιστα αφού έδωσε πανελλήνιες το 2006 και αρίστευσε βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας και την τότε υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου!».