Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εκτός ΚΟ ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Οδυσσέας Βουδούρης (Α) και Πάρις Μουτσινάς (Δ)
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι και επισήμως οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, μετά τις δηλώσεις τους ότι θα συνταχθούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σε αντίθεση με την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, γνωστοποίησε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος,

New York Times: Δράμα β' διαλογής το σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου

Εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία, μάλιστα, την χαρακτηρίζει «δράμα β' διαλογής», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως το πραγματικό πρόβλημα, είναι η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συλλέξει τους φόρους από «έχοντες και κατέχοντες».

«Το φορολογικό σκάνδαλο που κυριάρχησε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών είχε όλα τα στοιχεία ενός δράματος β΄ διαλογής: ένας πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορήθηκε ότι έσβησε τα ονόματα συγγενών του από ένα CD, το οποίο περιείχε τα στοιχεία χιλιάδων πιθανών Ελλήνων φοροφυγάδων», αναφέρει στην αρχή του το δημοσίευμα, σύμφωνα με το tovima.gr.

Βόρεια Ελλάδα:Υπό το μηδέν πολλές περιοχές

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός από το πρωί στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να «δείχνει» 5 βαθμούς, ενώ στην εξέλιξη της ημέρας προβλέπονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο υδράργυρος έπεσε στον 1 βαθμό στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.

Άγγελος Αγγελίδης: Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής "υποχρέωση τιμής"


13-1-13
ΑΓΓΕΛΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η *


Σας προσκαλώ

στην Παρουσίαση της Ποιητικής μου Συλλογής με τίτλο ΄΄υποχρέωση τιμής΄΄ που θα γίνει με την ευκαιρία Ημερίδας της Ενωσης Συγγραφέων Πιερίας.

  Κυριακή 13-01-2013  -  11.00 πμ
  Πνευματικό Κέντρο ¨ΕΚΑΒΗ¨ Κατερίνης

την εκδήλωση παρουσιάζουν :


Ποια είναι τα φυτά του Παραδείσου

Η Μονή Καισαριανής και ο γύρω χώρος σε σχεδίασμα του 1745 από τον ρώσο μοναχό-περιηγητή Βασίλειο Βάρσκι

Ο κήπος της προσευχής σύμφωνα με ένα σπάνιο βυζαντινό χειρόγραφο του 13ου αιώνα

Θερμού Μαρία

Στον κήπο αυτόν η ελιά υποδηλώνει την ελεημοσύνη, η βάτος προτρέπει στην υπακοή, η ροδιά συσχετίζεται με το θάρρος και το σθένος και το κίτρο με τα ευώδη του αιθέρια έλαια δείχνει την αγνότητα και τη σωφροσύνη. Γιατί αυτός ο κήπος δεν είναι σαν τους άλλους. Κάθε φυτό έχει την ακριβή του θέση μέσα του. Οπως και κάθε αρετή στην ψυχή του ανθρώπου.

Πρόκειται για τον κήπο των αρετών, τον κήπο του Παραδείσου, τον κήπο της Εδέμ. Ετσι τον αναφέρει ένα σπάνιο βυζαντινό χειρόγραφο που βρίσκεται στην Οξφόρδη.

Αναβίωσαν και φέτος τα έθιμα των Φώτων


ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Στη Γαλάτιστα αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Καμήλας, το οποίο παρακολούθησε και φέτος πλήθος κόσμου. Τελετουργικό σύμβολο της γιορτής ήταν ένα ομοίωμα καμήλας κάτω από την οποία έξι άνδρες με κουδούνια βαδίζουν με ρυθμό ή χορεύουν, κουνώντας τα κουδούνια, και τραγουδούν: «’πόψε μας κλέψαν τη Μανιώ, αμάν γκιουζέλ Μανιώ, τρείς Τούρκοι Αρβανιτάδες, αμάν γκιουζέλ Μανιώ. Την πήραν και την πήγανε σε τουρκομαχαλάδες». Η Καμήλα στολίστηκε μετά τον Αγιασμό και ακολούθησε γλέντι με άφθονο τσίπουρο και κρασί στην πλατεία του χωριού.

Η γιορτή, κατά την προφορική παράδοση, δεν είναι παρά αναπαράσταση ενός πραγματικού γεγονότος. Στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ή στις αρχές του εικοστού ζούσε στο Αρδαμέρι (Γαλάτιστα) μια όμορφη κοπέλα, η Μανιώ. Η ομορφιά της ήταν ξακουστή.

Αγνοείται ορειβάτης στα Πιέρια Όρη

Διεξάγεται επιχείρηση για την ανεύρεσή του

Επιχείρηση  για την έρευνα ορειβάτη που αγνοείται  στα Πιέρια Όρη έχει στηθεί εδώ  και μερικές ώρες από τις αρχές και το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

 Ο 54χρονος ορειβάτης, μέλος  του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε από τα άλλα μέλη του  Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας, ενώ την τελευταία φορά που επικοινώνησε βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και ορατότητας, αλλά και εξαιτίας του χιονιού που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή.