Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο έκρυβε τελικά ο βυθός στον Αλυκανά Ζακύνθου

Δεν πρόκειται για αρχαίο οικισμό

Σε νέες μεγάλες εκπλήξεις για την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους οδήγησαν οι έρευνες αρχαιολόγων και γεωλόγων στον κόλπο του Αλυκανά στη Ζάκυνθο, εκεί που τον περασμένο Μάιο εντοπίστηκαν πετρώδεις σχηματισμοί στο βυθό της θάλασσας.

Σύμφωνα με έκθεση των ειδικών που μελέτησαν τα πετρώματα πιστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται για ίχνη αρχαίου οικισμού, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των φωτογραφιών που είχαν ληφθεί, αλλά για ένα σπάνιο αποτύπωμα γεωλογικών διεργασιών που έλαβαν χώρα πριν τουλάχιστον 5.000 χρόνια.

Την έκθεση που συνυπογράφουν ο Δρ. Μιχαήλ Σταματάκης, καθηγητής Βιομηχανικών Ορυκτών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Μαγδαληνή Αθανασούλα,

Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Αθήνα

Με συντριπτική πλειοψηφία 241 ψήφων υπέρ, 26 κατά και 5 «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία τριχοτομημένη εμφανίστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς η ψήφος κατά συνείδηση που επέλεξε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μεταφράστηκε σε διαμετρικά αντίθετη πολιτική θέση η οποία κινήθηκε σε όλο το φάσμα των επιλογών: από το «όχι» που επέλεξαν κάποιοι, μέχρι το «παρών» και το «ναι».

Συγκεκριμένα, κατά της διακοπής της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ τάχθηκαν οι

Βενιζέλος σε Παπαδημούλη: Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω... ενθουσιασμένο

Σε «παρενέργειες» από γενόσημα υπαινίχθηκε ότι οφειλόταν σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Οι παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά για τις παρενέργειες που πολλές φορές φθηνά γενόσημα από τρίτες χώρες έχουν προκαλέσει σε ασθενείς διεθνώς. Αυτό δεν τους εμποδίζει να αστειεύονται με το θέμα από τη μια, αλλά να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό τη χρήση τους με μία σειρά νομοθετήματα, από την άλλη.

Αυτό έδειξε η «λανθάνουσα» γλώσσα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τη διερεύνηση του θέματος των γερμανικών υποβρυχίων.

Αρχαία Μεσσήνη: Βάζει πλώρη για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Υποψηφιότητα για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO παίρνει η Αρχαία Μεσσήνη. Νέα μελέτη για το Γυμνάσιο ενέκρινε το ΚΑΣ

Η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έχει συμπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο που θα υποβληθεί στην UNESCO με σκοπό την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αυτό πληροφόρησε χτες Τρίτη τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η γγ του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη.

Αφορμή στάθηκε η εξέταση από πλευράς ΚΑΣ της μελέτης για τη στέγαση τμήματος του Γυμνασίου, που μαζί με το Στάδιο, είναι από τα πιο εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης,

Σάλος στην Τουρκία: Και ο Εγκεμέν Μπαγίς στο σκάνδαλο διαφθοράς

Σιγή ιχθύος από τον Ερντογάν

Η εισαγγελία διαθέτει οπτικό υλικό από τη στιγμή κατά την οποία παίρνει από επιχειρηματία το ποσό 1,5 εκατ. δολάρια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ταγίπ Ερντογάν.

Έπειτα από έφοδο στο σπίτι του γενικού διευθυντή της τράπεζας «Halkbank», Σουλεϊμάν Ασλάν, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του Ασλάν, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους συλληφθέντες.

Θεσσαλονίκη: Σε χαρτογράφηση της καύσιμης ύλης σε όλα τα ελληνικά δάση προχώρησαν επιστήμονες

Εθνικό κτηματολόγιο δασικής καύσιμης ύλης αποκτά για πρώτη φορά η Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση- έπειτα από 27 μήνες έρευνας -του ευρωπαϊκού έργου ArcFUEL, με τίτλο "Δασικές πυρκαγιές: Χαρτογράφηση της καύσιμης ύλης στις χώρες της Μεσογείου".

"Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο εργαλείο για την προστασία των δασών από πυρκαγιές καθώς έχει καταγραφεί η καύσιμη ύλη, δηλαδή τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν στο έδαφος, όπως τα φύλλα ή οι πευκοβελόνες" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Μάρκος Μποναζούντας, συντονιστής και υπεύθυνος της ελληνικής πλευράς του Arc Fuel, στο περιθώριο συνεδρίου για τα αποτελέσματα του έργου, που διοργανώθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Το ArcFUEL είναι ένα έργο LIFE+, με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. Ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
Την καθιερωμένη της Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με ύμνους και κάλαντα Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Πρόδρομο. Οι εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου- Τ.Δ. Αγίου Προδρόμου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.