Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εθνικιστές Αλβανίας προς Αρχιεπίσκοπο: "Αναστάσιε φύγε ειρηνικά από τη χώρα"

Στόχος ακραίων εθνικιστικών στοιχείων έπεσε για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Μάλιστα οι εθνικιστές του κόμματος  Ερυθρόμαυρης συμμαχίας καλούν τον Έλληνα Προκαθήμενο να εγκαταλείψει τη χώρα.

"Εφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα...
, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας".

Εορτασμός Μητροπολιτικού Ναού στην Αρναία


Με μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου στον εορτάζοντα Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Στεφάνου της Αρναίας καθώς και τα 200 χρόνια από την ανέγερση του Ναού (1812-2012).

Αφ’εσπέρας Τετάρτη 26/12 κατά τον Πανηγυρικόν Εσπερινόν χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και εκήρυξε τον λόγον ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου εκδήλωση για τα 200 χρόνια του ναού του Αγίου Στεφάνου Αρναίας. Στην εκδήλωση μίλησαν:

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ


«Η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική “Λίστα Λαγκάρντ” διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή.

Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν».

Ο Βενιζέλος διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 Εκτός ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν σήμερα με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς ανάμεσα στα νέα ονόματα τα οποία περιλαμβάνει υπάρχουν και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «αλλοίωση της λίστας» και επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του»,

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα»

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ.

Συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού:


«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Στη Βουλή η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ

ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΣΩΧΟΥ

itsoxos@ekdotiki.gr

Η «νέα» λίστα, που δόθηκε επίσημα στη χώρα μας από τη γαλλική κυβέρνηση, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαφέρει από εκείνη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc» ως προς τη μορφή αλλά και τα ονόματα των δικαιούχων λογαριασμών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Γεγονός που «δικαιώνει» τις κατηγορίες ότι η λίστα που γνωρίζαμε έως τώρα «πειράχτηκε».

Χτες το μεσημέρι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης ολοκλήρωσαν και διαβίβασαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αξιολόγησή τους και λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των δύο καταλόγων. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.