Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

Αύξηση 19,6% καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 20,8%, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2013.

Το δεκάµηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014, παρατηρείται αύξηση 23% στους επισκέπτες και αύξηση 27,9% στις εισπράξεις, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2013, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται τον Οκτώβριο 2014 αύξηση των επισκεπτών κατά 21,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 7,6%.

Επέτειος Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου 2015

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 101ης επετείου της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Στις 11πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση η δοξολογία και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Στην συνέχεια πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου καλεί τα μέλη της και όλους τους φίλους της Βορείου Ηπείρου να συμμετάσχουν.

Οργανωτής της  εκδήλωσης: Σύλλογος Βορειοηπειρωτών

Η Ανθή Θάνου απόψε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Αποκριάτικος χορός από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεθαύριο Κυριακή της Αποκριάς 15 Φεβρουαρίου 2015 στη 1
το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος ετήσιος χορός του
Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,
στο κοσμικό κέντρο PRIVEE που βρίσκεται στη διασταύρωση
του δρόμου του αεροδρομίου με το δρόμο προς Περαία.
Δηλώσεις συμμετοχής για κρατήσεις θέσεων 6936950188.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο «δρόμο» της Χαλκιδικής η Λάρισα

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε το μοντέλο τουριστικής προβολής του Ν. Χαλκιδικής, που υλοποιείται από τον Τουριστικό Οργανισμό του νομού, με τη συμμετοχή του προέδρου του Οργανισμού Γρηγόρη Τάσιου, της προέδρου και του αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας, Ειρήνης Παπαϊωάννου και Γιώργου Πολύζου αντίστοιχα, του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Νίκου Ντάγκα, της εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Λένας Λιάγκουρα και του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας Τάσου Γούσιου.

Η Χαλκιδική τιμώμενος προορισμός στην διεθνή έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances στις Βρυξέλλες


Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την Βελγική αγορά για τον Ελληνικό Τουρισμό, ιδιαίτερα για τον Τουρισμό της Χαλκιδικής καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι. Ο αριθμός των επισκεπτών από το Βέλγιο για την Χαλκιδική, αναμένεται αυξημένος σε ποσοστό πάνω από 10 %.

Η διαπίστωση αυτή προέκυψε και από τη μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών στην τουριστική έκθεση "Salon des Vacances," που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ευρώπη, που φέτος πλησίασε τους 120.000 επισκέπτες.