Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πιο όμορφο νησί του κόσμου αναδείχτηκε η Σαντορίνη


Ομορφότερο νησί του κόσμου αναδείχτηκε η Σαντορίνη


Το BBC την κατέταξε πάνω από το Μπαλί, το Κέιπ Μπρίτον και τα νησιά Μπορακάι

«Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα», αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικό νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.

Μία ακόμη διεθνή διάκριση κέρδισε λοιπόν η όμορφη Θήρα που κατατάχθηκε πρώτη στα ομορφότερα νησιά του κόσμου από την ενότητα των ταξιδιών της ιστοσελίδας του BBC. Στο κατάλογο των ωραιότερων νησιών του κόσμου ακολουθούν, μετά τη Σαντορίνη,

Le Figaro: Η Ευρώπη έχει χρέος απέναντι στην Ελλάδα

Σε ένα κοινό και ιδιαίτερα φιλελληνικό κείμενό τους στην εφημερίδα Le Figaro, οι Γάλλοι καθηγητές φιλοσοφίας Thierry Formet και Martin Steffens κάνουν λόγο για ένα χρέος ''2,500 ετών της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα''.

''Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. Χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια, έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα''.

Οι δύο καθηγητές θυμίζουν ότι η χώρα μας έβαλε τα θεμέλια της Ευρώπης και αναρωτιούνται για το πως μπορεί η Ελλάδα να απειλείται από τις τράπεζες, τονίζοντας παράλληλα και την εγκατάλειψη από τους Ευρωπαίους εταίρους...

Αποφάσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

Πέμπτη, 1η  Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:

- Ο κ. Γιώργος Μουρούτης ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου σε αντικατάσταση της κας Βασιλικής Τζότζολα και του κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου.

- Ο κ. Αντώνης Οικονόμου ως Αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.
 
- Ο κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.

- Ο κ. Δημήτρης Τσάμης ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Καρατζαφέρης προς Μπακογιάννη: Σε εγκατέλειψαν όλοι στον σκουπιδοφάγο της απαξίας

Επίθεση στην Πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τα όσα είπε εναντίον του.

Απευθυνόμενος στην κυρία Μπακογιάννη σε πρώτο πρόσωπο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την κάλεσε «να συγκρατεί την πικρία της». «Πολλές φορές συμβαίνει οι παραγιοί να αυτονομούνται και να τραβάνε μπροστά, ενώ τα φυσικά παιδιά να υστερούν.

Κάνε τον πόνο σου φιλότιμο και σκέψου την κατάσταση που βρίσκεσαι. Ακόμα και παραδοσιακοί σου φίλοι, εγχώριοι και υπερατλαντικοί, σε έχουν εγκαταλείψει στον σκουπιδοφάγο της απαξίας. Κάτι πρέπει να φταίει»
, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης, σε αυτήν την προσωπικού χαρακτήρα αντιπαράθεση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ.
Πηγή: NewPost

Άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, έπειτα από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.

Όπως αναφέρει το υιοθετηθέν κείμενο της απόφασης του ΕΚ: «Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία, η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν.

Δελτίο Τύπου του Αθανάσιου Αβέρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα που η «αυλαία» του προεκλογικού αγώνα έπεσε, καλούμε τους επιχειρηματίες του Νομού να προσέλθουν στις κάλπες του Επιμελητηρίου και να εκλέξουν με νηφαλιότητα τον Συνδυασμό της προτίμησής τους.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Συνδυασμό μας, η οποία απέδειξε ότι οι ανεξάρτητες πρωτοβουλίες, σαν τη δική μας, που κινούνται μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και από προσωπικές ματαιοδοξίες, βρίσκουν ανταπόκριση και δημιουργούν προσδοκίες για ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πατριωτικό Μέτωπο: Εντείνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2011

Εντείνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα. Επέστρεψε η επίσημη και πολυήμερη αποστολή του Πατριωτικού Μετώπου από τη Μόσχα και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Με την σαφή και συγκεκριμένη έκφραση του ενδιαφέροντος της Ρωσικής πλευράς για την Ελλάδα και με το άνοιγμα της «ατζέντας» για την εντατικοποίηση των κοινών δράσεων προς όφελος των Λαών των δύο χωρών, επέστρεψε η επίσημη αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου, από την πολυήμερη επίσημη επίσκεψή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η επίσημη αποστολή του Πατριωτικού Μετώπου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Σταύρο Βιτάλη, τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Αθανάσιο Χορταριά και τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜ κ. Στέργιο Πραπαβέση, συμμετείχε σε διεθνή ομάδα παρατηρητών των εκλογών πού έγιναν στη Νότια Οσετία την Κυριακή 27 Νοεμβρίου,

Ένταση στην πορεία της Θεσσαλονίκης


Ένταση σημειώθηκε στην πορεία της Θεσσαλονίκης η οποία βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε απεργιακό κλοιό.

Ομάδα τεσσάρων νεαρών, που αποσπάστηκε από την πορεία, επιτέθηκε σε αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ στην πλατεία Συντριβανίου και αφού τον έριξε από τη μηχανή του, την έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να στενέψουν οι αστυνομικοί τον κλοιό από εκείνο το σημείο της πορείας, με αντεγκλήσεις από διαδηλωτές.

Οι εργαζόμενοι  στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν στάση εργασίας από το ξεκίνημα της βάρδιας τους μέχρι τις οκτώ το πρωί και θα κάνουν και δεύτερη από τις εννέα το βράδυ μέχρι το τελος της βάρδιας τους.

Πηγή: NewPost

Β. Παπαγεωργόπουλος: "Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον λαό να εκφρασθεί"


«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ»

«Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις του «ξένου παράγοντα» στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος έχουν πολλαπλασιασθεί.

 Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους και δεν αξίζει να τα επαναλάβω, παρά να υπενθυμίσω την τελευταία παρέμβαση, την έντονη μέχρι παρεξηγήσεως πίεση στην Ν.Δ. για συμμετοχή της στην Κυβέρνηση, τώρα που έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα σκληρών οικονομικών μέτρων.

Βεβαίως η άποψή μου είναι ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την πρωτοφανή πρόταση του Γ.Παπανδρέου για δημοψήφισμα και μπροστά στο φάσμα του διεθνούς διασυρμού, η συμβολική συμμετοχή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση και η στήριξη του κ.Παπαδήμου,

Δέκα ελληνικά νησιά περιέπλευσε τουρκικό πολεμικό πλοίο!

Μάκης Πολλάτος

Συνεχίζουν τους «τσαμπουκάδες» ακόμη και με Αβραμόπουλο

Κομψά περιγράφεται ως άσκοπη περιπλάνηση. Θεωρητικά, αν και πρόκειται για πολεμικό, το πλοίο άλλης χώρας έχει δικαίωμα να πλέει γύρω από ελληνικά νησιά, ακόμη και να εισέρχεται εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας χωρίς να απαιτείται άδεια, εφ' όσον το δρομολόγιο που ακολουθεί έχει κάποιο νόημα.

Πρακτικά, ο πλους της τουρκικής κορβέτας Beykoz είναι μια καραμπινάτη πρόκληση. Κι αυτό διότι το τουρκικό πολεμικό βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης με σκοπό να πλεύσει προς την ανατολική Μεσόγειο και αντί να πλεύσει κόστα-κόστα προς τα τουρκικά παράλια, ή έστω να κινηθεί σε μια ευθεία, έφτασε πάλι λίγα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αττικής και περιέπλευσε τουλάχιστον δέκα ελληνικά νησιά μέσα στη νύχτα!

1η Δεκεμβρίου 1913: Η επίσημη ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα


Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830.

Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο.

Την πάπια ο Μιχελάκης

Πριν απο λίγη ώρα ο Ν. Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή του τον Μιχελάκη.. Ο δημοσιογράφος ζήτησε την γνώμη του για τις κατάπτυστες δηλώσεις Πάγκαλου, όπου έβριζε στο γαλικό κανάλι τους Έλληνες πολίτες..

Ο Μιχελάκης εξέφρασε την αντίδραση του αλλα κράτησε αποστάσεις απο το θέμα..

Όταν ο Χατζηνικολάου μίλησε για παραίτηση ο Μιχελάκης έκανε την.. πάπια! Αντί να ζητήσει η ΝΔ την παραίτηση του ανθέλληνα Πάγκαλου, συνεχίζουν το κρυφτό.. Μήπως τους εκφράζει τελικά ο Πάγκαλος;;;

Πηγή: Trelo Kouneli

Η Αφίσα της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

κλικ για μεγέθυνση

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις ύβρεις του Πάγκαλου

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πάγκαλος ξεπέρασε πλέον και το χειρότερο εαυτό του. Μιλώντας, προχθές, σε γαλλικό κανάλι, εκτόξευσε απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του μίλησε για τις διαμαρτυρίες στην πλατεία Συντάγματος χαρακτηρίζοντας τους αγανακτισμένους “τραμπούκους, αλήτες και κακοποιούς”.

Όταν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι, υβρίζονται χυδαία από έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,

Νέα λιποθυμία μαθητή από υποσιτισμό σε σχολείο στο Ηράκλειο

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων νομού Ηρακλείου με αφορμή το περιστατικό με τη λιποθυμία μαθητή σε σχολείο της πόλης δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της οποία απαιτείται από την πολιτεία αλλά και τους  κατά τόπους δήμους άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής λιποθύμισε μέσα στην αίθουσα σχολείου στο Ηράκλειο και η μητέρα του αποκάλυψε πως δεν είχε να του δώσει φαγητό για δύο ολόκληρες ημέρες!

Παράλληλα στην ανακοίνωση καλούνται οι σύλλογοι γονέων "να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά." 

Την νύχτα μέρα έκαναν στο "Μακεδονία" οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (Video)


Στιγμές λατρείας των οπαδών του κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ μετά την μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο με 2-1. Αποθέωση από 2.000 και πλέον οπαδούς για τον Λάσλο Μπόλονι και τους παίκτες.

Στον... αέρα περπατούσαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά και η αποστολή της ομάδας κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία.