Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κριαράς: Βρισκόμαστε στον πάτο... θα ήθελα να έχω πεθάνει


«Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο» η απάντησή του στην κρίση

«Λειτουργήσαμε όλοι κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο»


«Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Κριαράς στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας την κρίση που βιώνουν οι πολίτες.«Φταίμε κι εμείς», σημείωσε.

"Στην υπερεκατονταετή ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχη περίοδο με ανάλογα πολιτικά -και κυρίως οικονομικά- αδιέξοδα", σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.

Λιάνα Κανέλλη: «Ο λαός θα πάρει απ' τα τρία το μακρύτερο» (Video)

Der Spiegel: Το μετέωρο βήμα του Α. Σαμαρά


Άρθρο γνώμης στο Spiegel-Online αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από το κόμμα εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφωνούσε στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Το άρθρο των Jörg Diehl και Ferry Batzoglou στο, με τίτλο «Ο Παπανδρέου θυσιάζει το αξίωμά του» τονίζει ότι εκτός των βουλευτών, προσωπικότητες με μεγάλη επιρροή από τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας πίεσαν τον αρχηγό του κόμματος να υποχωρήσει, επειδή φοβήθηκαν τη χρεοκοπία.

Αναφερόμενοι στον Γιώργο Παπανδρέου οι συντάκτες του άρθρου γράφουν:

Πήρε πολύ χρόνο μέχρι ο τελευταίος γόνος μιας ελληνικής πολιτικής δυναστείας και μοναδικός κυβερνήτης στην Αθήνα να υποσχεθεί ότι θα παραμερίσει υπέρ μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού μαζί με τη συντηρητική ΝΔ.

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΑΒΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Τετάρτη 2-11-2011 στις 14:00 μ.μ. (τελευταία προθεσμία για την κατάθεση συνδυασμών) κατατέθηκαν τα ονόματα τριών συνδυασμών για τις επικείμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς δύο συνδυασμών η δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των υποψηφίων, το αποτέλεσμα ήταν η αξιοπερίεργη άρνηση του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο οποίος με τον πλέον ανήθικο τρόπο εξύβρισε χυδαία, ενώπιον μαρτύρων, τον ένα εκ των δύο αντιπάλων του.

Σε φάση αδειοδότησης ο αγωγός πετρελαίου Burgas - Αλεξανδρούπολη


Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ


Ευχάριστες ανακοινώσεις στο πλαίσιο της Ελληνοβουλγαρικής συνάντησης, που διεξήχθη στις 4/10 στη Σόφια

Δρομολογείται η τελική φάση αδειοδότησης του αγωγού πετρελαίου Burgas - Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας με την οποία έκανε θετική αξιολόγηση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης του αγωγού για το λιμάνι του Burgas που είχε παραδοθεί πριν λίγες εβδομάδες. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία Υλοποίησης του Αγωγού (T.B.P.) με επιστολή του Βουλγαρικού Υπουργείου και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ελληνοβουλγαρικής συνάντησης για το ίδιο θέμα, που διεξήχθη χθες στη Σόφια.

«Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα»


Εντύπωση δημιουργεί η προβολή ενός νέου ριάλιτι από τη βρετανική τηλεόραση, σύμφωνα το οποίο τρεις οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν... σαν Έλληνες και να δείξουν πώς έφθασε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Channel 4, οι Βρετανοί που θα συμμετάσχουν θα βιώσουν τη φορολογία, τις συντάξεις αλλά και τις εργασιακές πρακτικές που τελικά επέφεραν την οικονομική κρίση και οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να δοθεί το πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.

Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος που ακόμη επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και επαγγελματίες 600 ειδικοτήτων να παίρνουν σύνταξη στα 53 τους χρόνια με το 90% του μισθού τους κι αυτό γιατί ανήκουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά.

Τουρκία: Καίνε σπίτια Ελλήνων στην Καππαδοκία!


Για τις «ανάγκες» του νέου τουρκικού σήριαλ «Η ζωή συνεχίζεται», το οποίο προφανώς θα σπεύσουν να προβάλουν τα ελληνικά κανάλια, πυρπολήθηκε τουλάχιστον ένα από τα εγκαταλειμμένα σπίτια των Ελλήνων που, διωκόμενοι από τις κεμαλικές ορδές, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα για αιώνες ελληνικά εκείνα χώματα.

Η κίνηση αυτή του Τούρκου σκηνοθέτη έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε Τούρκους, σκεπτόμενους, οι οποίοι κατηγορούν τους παραγωγούς του σήριαλ ότι απλώς επιδιώκουν να εξαλείψουν την ιστορική μνήμη στην Καππαδοκία.

Καλτσοδέτες!


Πηγή: Λευτεριά

Πατριωτικό Μέτωπο: "Ο καραγκιόζ μπερντέ ολοκληρώθηκε"

Πατριωτικό Μέτωπο

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com


Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2011

Το καραγκιόζ μπερντέ ολοκληρώθηκε. Βρήκανε τον Κάρλος Μένεμ τους. Πάμε για τρίτη φάση, Ντε Λα Ρούα και ελικόπτερο.

Εντελώς προβλέψιμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, επιβεβαίωσε αυτό που το Πατριωτικό Μέτωπο προέβλεψε από πέρσι, επιστρέφοντας από την αποστολή του στην Αργεντινή: Πρώτη φάση «σοσιαλιστές», δεύτερη φάση Κάρλος Μένεμ (ο άνθρωπος δια «πάσαν νόσον και δια πάσαν μα…» και τρίτη φάση, ο «σοβαρός» και «συντηρητικός» Ντε Λα Ρούα… με το …ελικόπτερο πάνω από το προεδρικό μεγαρο.

Δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει
η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πόσες ημέρες βγάζει;

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαφυλάξει, με μια ιστορική υπέρβαση, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. Το μέλλον του τόπου μας.

Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο. Και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις ώστε, στις εκλογές που θα διεξαχθούν μόλις η νέα κυβέρνηση ολοκληρώσει την αποστολή της, η κοινωνία να αποφασίσει νηφάλια και χωρίς την πίεση τελεσιγράφων, το πώς θέλουμε να πορευτούμε, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Αλβανοί και Ιταλοί αρχαιολόγοι «θάβουν» τα ελληνικά μνημεία της Βορείου Ηπείρου

Τι είπε ο Αλβανός Υπουργός Πολιτισμού

Στα πλαίσια της 11ης εβδομάδας της Ιταλικής Γλώσσας, το Ιταλικό Πολιτιστικό Κέντρο, εγκαινίασε στο Αργυρόκαστρο έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αρχαιοελληνική πόλη της Αδριανούπολης.

Οι 60 φωτογραφίες που εκτίθενται αποτελούνται από κάποιες παλιές ασπρόμαυρες και νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Δρόπολης και κυρίως γύρο από το αρχαίο θέατρο των Σωφράτικων, από ιταλούς και αλβανούς αρχαιολόγους των πανεπιστημίων Macerata και Αργυροκάστρου αντίστοιχα.

Αλβανοί και ιταλοί προσπαθούν να αναδείξουν τα ευρήματα της Ρωμαϊκής Περίοδο, αποκρύπτοντας αυτά της Ελληνικής ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για την καταστροφή τους.

Που είναι η Νέα Δημοκρατία ΟΕΟ ;;


Όλα τα κόμματα έχουν βγάλει ανακοινώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις. 

Η Νέα Δημοκρατία που συμμετέχει σε αυτή την συμφωνηθείσα νέα κυβέρνηση, γιατί δεν βγάζει μια ανακοίνωση, για να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει;

Χαλκιδική: Συλλήψεις σε αγώνα για το περιφερειακό πρωτάθλημα


Επίσης, σημειώθηκε συμπλοκή με έναν τραυματία σε καφέ.

Ένας 23χρονος οπαδός του Ηρακλή συνελήφθη μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα του «Γηραιού» στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής κόντρα στην ομώνυμη τοπική ομάδα για το περιφερειακό πρωτάθλημα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο νεαρός κατηγορείται ότι επιτέθηκε μαζί με άλλους οπαδούς της ομάδας του, κατά την αποχώρησή τους από τα γήπεδο, σε αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες. Τραυματισμός δεν αναφέρθηκε ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εξάλλου, πριν την αναμέτρηση συνελήφθη ένας 14χρονος οπαδός του Ηρακλή, επειδή κατείχε πυρσό.

Μόνη λύση οι εκλογές


Αυτή η κυβέρνηση που συμφώνησαν, ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς, δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία και συνεχίζει να κυβερνά κυρίαρχο.

Η μόνη καθαρή λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο. 

Την λύση να δώσει ο Ελληνικός λαός.

Του χρύσωσαν το χάπι με τουλάχιστον δύο καρέκλες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σώας τα φρένας στο σκηνικό της σχιζοφρένειας που έχει στηθεί.

Και κατ’ αρχήν, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Πρώτον, ο Γ. Παπανδρέου ουδέποτε διανοήθηκε να παραιτηθεί. Δεν το ήθελε μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν θα το αποδεχθεί ποτέ. Ακόμη και τώρα, που οδηγήθηκε σε μια ιδιότυπη παραίτηση, φρόντισε να κρατήσει στα χέρια του το κόμμα του και να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Όπως ο Μεγάλος Ναπολέων στην Αγία Ελένη, όπως ο Καντάφι – για να μην χρησιμοποιήσω παραδείγματα από την Ιστορία του 20ού αιώνα.

Δημοκρατική Συμμαχία: Να μην αργήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης


«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τη συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης ανάμεσα σε Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά:

«Σήμερα υπήρξε μια θετική εξέλιξη για την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίσθηκε για πολύ καιρό και ήταν πια όρος επιβίωσης για την Ελλάδα»

Αλλά κανείς δεν πρέπει ξεχνά ότι χρόνος για την Ελλάδα δεν υπάρχει, γι’ αυτό δεν πρέπει να αργήσει ο σχηματισμός της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να είναι αποτελεσματική και να μην κινηθεί με κομματικά και εκλογικά κριτήρια».

Ελληνες μαθητές χειρίζονται τηλεσκόπια στην Αμερική, από το ΑΠΘ


Ελληνες μαθητές από το Γυμνάσιο Γουμένισσας Κιλκίς και το 2ο Λύκειο Εχεδώρου Θεσσαλονίκης χειρίστηκαν εξ αποστάσεως το ρομποτικό τηλεσκόπιο ΜΟΝΕΤ, διαμέτρου 1,2 μέτρων, του Αστεροσκοπείου McDonald στο Τέξας των ΗΠΑ, για τη διεξαγωγή παρατηρήσεων κομητών.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αστεροσκοπείο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, από όπου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Αστρονομίας Γιάννη Σειραδάκη, συνδέθηκαν με τους υπολογιστές του Αστεροσκοπείου McDonald, μέσω του διαδικτύου.

Αφού έλεγξαν τις μετεωρολογικές συνθήκες στο Τέξας, τόσο από τις μετεωρολογικές ιστοσελίδες της περιοχής όσο και από τα μετεωρολογικά όργανα του Αστεροσκοπείου, έδωσαν εντολές έτσι ώστε να ανοίξει ο θόλος του κτιρίου όπου στεγάζεται το τηλεσκόπιο και ξεκίνησε η διαδικασία της παρατήρησης και συλλογής αστρονομικών δεδομένων και φωτογραφιών.

Ικανοποιημένοι αλλά με... ρέγουλα στην ΝΔ


Συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στην Συγγρού, ως πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Παπανδρέου- Σαμαρά υπό τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο που, κατ’ αρχάς φαίνεται να δίνει μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Τουλάχιστον ως προς την πολιτική ομαλότητα που απαιτείται να επικρατήσει στη χώρα προκειμένου να υλοποιηθούν οι βασικές αρχές της 26ης- 27ης Οκτωβρίου αλλά και τη δρομολόγηση των πρόωρων εκλογών. Με το κυρίαρχο προαπαιτούμενο για την ΝΔ να είναι η αποχώρηση Παπανδρέου από την ηγεσία της χώρας, τουλάχιστον ως προς αυτό το ζήτημα, τα δεδομένα είναι υπέρ της ΝΔ.

Ωστόσο, υπάρχουν βασικά σημεία τα οποία παραμένουν ασαφή όπως είναι ο χρόνος των εκλογών και η υλοποίηση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, κατά βάση με αφορμή την πλατφόρμα των 7 σημείων Βενιζέλου,