Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπουρανί Τυρνάβου: Η γιορτή του φαλλού


Ένα από τα έθιμα που έκαναν τον Τύρναβο ξακουστό είναι το έθιμο του «Μπουρανί» την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας.

Τα ταμπού και οι απαγορεύσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία μιας κοινωνίας. Είναι εκείνα τα στοιχεία που κρατούν ζωντανές στην μνήμη μας, τις ενέργειες των προγόνων μας, πάνω σε διάφορα θέματα, πιστοποιώντας αν μη τι άλλο τις ρίζες και την προέλευση μας.

Η Καθαρή Δευτέρα γενικά είναι μια μέρα χαρούμενης ηθικής ελευθερίας ή χαλάρωσης, κατά την οποία οι κανόνες του κόσμιου βίου αναστέλλονται προσωρινά. Ο κόσμος γυρίζει ανάποδα και βασιλεύει η λησμονιά της καθημερινότητας: τα ταμπού και οι απαγορεύσεις παραμερίζονται και όλες οι εκτροπές επιτρέπονται. Η κραιπάλη και κάποιος βαθμός έκλυσης των ηθών είναι βασικά στοιχεία των εκδηλώσεων ευθυμίας κατά την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας στον Τύρναβο.

Δημοκρατική Συμμαχία: Το χρονικό μιας φαρσοκωμωδίας

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ «ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ»

Τα αληθινά γεγονότα


Το Μάρτιο του 2011 Έλληνας επιχειρηματίας πούλησε μετοχές που είχε στην κατοχή του στην Αμερική, αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων .  Τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό του και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αγορά πλοίου, αφού ο εν λόγω επιχειρηματίας ασχολείται με την ναυτιλία.  Όλες αυτές οι συναλλαγές είναι δηλωμένες, τα εισοδήματα απολύτως δικαιολογημένα και επιπλέον περιέχονται και σε δήλωση «πόθεν έσχες», αφού ο επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με βουλευτή και υποχρεούται στην κατάθεση τέτοιας δήλωσης. Ο επιχειρηματίας είναι ο  Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Πάνος Καμμένος: Μας απαγορεύετε να μιλήσουμε (Video)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος και ιδρυτής πλέον του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη του είπε ότι δεν αφήνουν τους ανεξάρτητους βουλευτές να μιλήσουν.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος της παρέμβασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και μόλις ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης έδωσε το λόγο στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη....

Tότε, ο Πάνος Καμμένος, διαμαρτυρόμενος από τα έδρανα, ζήτησε το λόγο: "Οι βουλευτές δεν πρέπει να μιλήσουμε. Οι υπουργοί έχουν μιλήσει τρεις φορές. Ας ακούσουν μια φορά και οι υπουργοί τους βουλευτές", είπε, προσθέτοντας ότι πλέον η Βουλή λειτουργεί στα όρια του Συντάγματος.

Ολόκληρη η ομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο Βελλίδειο

Φίλες και φίλοι,
  •     Στις 29 Νοεμβρίου 2009, μόλις τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές της ΝΔ, είχα δηλώσει πως το ταξίδι μου δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζεται!
  •     Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας!
  •     Μέχρι το 2009, όπως είπε κι ο Μίκης Θεοδωράκης, το χρέος ήταν διαχειρίσιμο.
  •     Στη συνέχεια ξεκίνησε η συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού.
  •     Ξεκίνησε το προμελετημένο εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Στο φως 199 αρχαίοι τάφοι

Kεραμικά, πήλινες γυναικείες προτομές, κοσμήματα κ.ά. βρέθηκαν στους τάφους

54 από την Εποχή του Σιδήρου, 51 της Ελληνιστικής περιόδου, 11 από την Υστερη Ρωμαϊκή περίοδο με κτερίσματα βρέθηκαν στο δυτικό νεκροταφείο

Διακόσια εξήντα στρέμματα καταλάμβανε το νεκροταφείο της βορειοδυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης, έκταση που μοιάζει φυσιολογική αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη εγκατάσταση έχει χρονολογηθεί στο 5400 π.Χ. με αδιάλειπτη συνέχιση μέχρι τα χρόνια του Κάσσανδρου.

Μόνο τις δύο τελευταίες ανασκαφικές περιόδους αποκαλύφθηκαν 199 τάφοι (από τα χρόνια του σιδήρου μέχρι την Υστερη Ρωμαϊκή περίοδο)

Ετσι ήταν ο... Ετσι

Ενδελεχής γενετική ανάλυση του Ετσι, του «Ανθρώπου των Πάγων», αποκάλυψε ότι είχε καφέ μάτια και μαλλιά, εμφάνιζε δυσανεξία στη λακτόζη και προδιάθεση για καρδιοπάθειες Credit:South Tyrol Museum of Archaeology

Ενδελεχής γενετική ανάλυση αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του «Ανθρώπου των Πάγων»

Θεοδώρα Τσώλη

Ο Έτσι, ο «Ανθρωπος των Πάγων» που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες… μούμιες της επιστήμης, μπορεί να πέθανε στις Αλπεις πριν από 5.300 χρόνια, ωστόσο οι απόγονοί του ζουν ακόμη – στην Κορσική και στη Σαρδηνία, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό. Η συγκεκριμένη πολύτιμη πληροφορία όπως και πολλές άλλες αποκαλύφθηκαν μέσω της ανάλυσης του DNA του Ετσι ρίχνοντας φως όχι μόνο στα χαρακτηριστικά του αλλά και στα «αδύνατα» σημεία του οργανισμού του.

Ντόρα Μπακογιάννη: Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κατέθεσα μία αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον κ. Τέντε, όπου ζητώ την πειθαρχική, ενδεχομένως και ποινική δίωξη του κ. Νικολούδη. Η ιστορία είναι σαφής. Ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή πρόκειται περί μίας απίστευτης προσπάθειας σπίλωσης του προσώπου μου και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το θέμα θα ξεκαθαριστεί πλήρως.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε για συγκάλυψη κ. Μπακογιάννη, συγκάλυψη ενδεχομένως από τη Βουλή για να καλυφθεί κάποιος άλλος;

Η Βουλή καλεί τον κ. Ι. Κούβελο να καταθέσει γραπτώς τις εξηγήσεις του

«Ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για να κρύψετε τα λάθη σας» απαντά ο επιχειρηματίας

Γραπτές εξηγήσεις για το εάν η κίνηση που αφορά στο 1 εκατ. ευρώ υπάρχει στο «πόθεν έσχες» θα κληθεί να δώσει ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης.

Πάντως, με δήλωσή του, ο κ. Κούβελος, μίλησε για «καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες», μίλησε για χρήματα που είναι «δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες» και κατήγγειλε ότι η πράξη αυτή «χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη» της συζύγου του.

Δελτίο Τύπου Απόστολου Πάνα

κλικ για μεγέθυνση

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για τα συνταξιοδοτικά

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου».

Συγκεκριμένα κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, σε σύνολο 283 βουλευτών «ναι» επί της αρχής ψήφισαν 202, ενώ 80 καταψήφισαν και ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Επί των άρθρων 1 και 6 υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, κατά 80 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Στο άρθρο 2 «ναι» ψήφισαν 202 βουλευτές, 80 «όχι», ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Επί της τροπολογίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, όχι 80 βουλευτές και ένας δήλωσε παρών.

Δήμος Πολυγύρου - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Πολυγύρου για το Δ.Σ. των ΦΟ.Δ.Σ.Α. (ΦΕΚ 24/13.2.2012) (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

2. Μείωση τιμής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

3. Διαγραφή χρεών (εξ αναβολής) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Μετανοείτε: Το θηρίο θα έρθει με δύο πρόσωπα!!!


ΗΠΑ: Αποχωρεί η τελευταία Ελληνο - αμερικανίδα γερουσιαστής


Η Ολυμπία Σνόου δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή της

Στάθης Ευσταθιάδης

Η Ολυμπία Σνόου, το μόνο ελληνικής καταγωγής μέλος της Γερουσίας, δεν πρόκειται να διεκδικήσει την βέβαιη επανεκλογή της τον Νοέμβριο στην Πολιτεία του Μέιν.

Εχει δημιοιυργηθεί ένας «ασφυκτικός κύκλος κομματικής ιδεολογίας ο οποίος δεν με ικανοποιεί», δήλωσε η Ολυμπία Σνόου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας της ίδιας ούτε του συζύγου της ούτε και πρόβλημα χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας της. «Δεν ήταν εύκολη η απόφασή μου ύστερα από 33 χρόνια στο Κογκρέσο», δήλωσε αλλά «έχω απογοητευθεί από την πολωμένη ατμόσφαρα που επικρατεί στη Γερουσία, κάτι που είναι αντίθετο με την ιδεολογία μου».

Πέθανε ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε την Τετάρτη. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πρόβλημα στην καρδιά σε νοσοκομείο, όπου τελικά εξέπνευσε.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

«Μπλόκο» ένταξης στο ΝΑΤΟ εάν δε λυθεί το θέμα της ονομασίας


Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας προβάλει αναγκαία για την επίτευξη του στόχου της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Πολ Γουόλερς, ο οποίος επεσήμανε ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της Συμμαχίας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ σημείωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει προηγουμένως να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σε ερώτηση αν η ΠΓΔΜ μπορεί να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού αυτού που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Σικάγο, ο κ. Γουόλερς επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας,