Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχω λεφτά να πληρώσω τα δάνειά μου!


Σε εκπομπή του Μακεδονία ΤV μίλησε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στα δάνεια που «τρέχουν» και αδυνατεί να τα πληρώσει αλλά και στον χαρακτηρισμό «Μπουμπούκος» που κατά καιρούς του προσάπτουν.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα αυτής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάω και ρυθμίζω τα δάνειά μου στις τράπεζες γιατί δεν μπορώ να τα πληρώσω. Η επιχείρησή μου είναι στο κόκκινο αυτόν τον καιρό αφού ο τζίρος των εκδόσεων Γεωργιάδη έχει πέσει 70%».

Παράλληλα, υπήρξε κάθετος με τις αποδοκιμασίες που έγιναν ενταντίον του Γιώργου Νταλάρα, χαρακτηρίζοντας το γιουχάΪσμα ως «απαράδεκτο γεγονός».

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Χαλκιδικής σχετικά με την επίσκεψη του Ε. Στυλιανίδη

κλικ για μεγέθυνση

Τι θα καταθέσει ο Κ. Καραμανλής για το σχέδιο δολοφονίας του


Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα επιβεβαιώσει ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης. Η ποινική δίωξη βασίζεται σε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με ημερομηνία την 5η Φεβρουαρίου 2009.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr ο πρώην Πρωθυπουργός, θα δηλώσει ότι είχε ενημερωθεί σχετικά από την προσωπική του ασφάλεια, από την οποία η ΕΥΠ ζήτησε πρόσθετα και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και από τον τότε αρμόδιο υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρέδωσε σχετικό διαβαθμισμένο ενημερωτικό σημείωμα της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ιωάννης Κοραντής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Αρεόπολη Λακωνίας... Στους Μανιάτες (φωτο)


Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις εκδηλώσεις για την επέτειο της συνάθροισης των επαναστατημένων Μανιατών από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αρεόπολη: Εορταστικές εκδηλώσεις 17ης Μαρτίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της εξέγερσης των Μανιατών εναντίον των Τούρκων και την έναρξη του αγώνα του 1821, όπου οι Μανιάτες διατράνωσαν την πίστη τους στα ιδανικά και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού.

Το Σάββατο, στην Αρεόπολη, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821, παρουσία πλήθους πολιτών αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμεγγίστων Ταξιαρχών εψάλλη η επίσημη Δοξολογία.

Ζώης: Γνώριζα πως θα δεχθώ λάσπη αλλά δεν περίμενα πως θα γίνει τόσο αδέξια


Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τους ανεξάρτητους Έλληνες και ήδη ξέσπασε η πρώτη μάχη χαρακωμάτων.

Αιτία μια ανάρτηση του υπεύθυνου τύπου της ΝΔ κ. Γιώργου Μουρούτη στον λογαριασμό του στο facebook, με την οποία ουσιαστικά επιτίθεται εναντίον του Χρήστου Ζώη.

Ειδικότερα ο κ. Μουρούτης γράφει στο facebook:

Το Ηρώδειο διατηρούσε επί 17 αιώνες το ρεκόρ της μεγαλύτερης στέγης χωρίς ενδιάμεσα στηρίγματα


Νέα επιστημονική μελέτη

Αθήνα
Για 17 αιώνες το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού κατείχε ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ: έφερε την μεγαλύτερη στέγη χωρίς ενδιάμεσα στηρίγματα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στο μνημείο, αλλά και σε όλα τα στεγασμένα κτίσματα της αρχαιότητας, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μανώλης Κορρές.

Το κυριότερο σημείο διαφωνίας των επιστημόνων γύρω από το Ηρώδειο είναι εάν αυτό είχε πλήρη και ενιαία στέγαση ή όχι. Καλύπτοντας έκταση πλέον των τριών στρεμμάτων και έχοντας άνοιγμα προς γεφύρωση από τον τοίχο της σκηνής μέχρι πίσω από το κοίλο 52 μέτρα, το Ηρώδειο είναι αδύνατον κατά πολλούς να ήταν πλήρως και ενιαία στεγασμένο.

Προπαγάνδα της Άγκυρας από τη Θράκη μέχρι την Κίνα


Γιατί μετατίθεται στη Μογγολία ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής

Η πίεση που ασκείται στα κόμματα λόγω του Μνημονίου και η συνακόλουθη ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού έχει ανοίξει την όρεξη της Άγκυρας, η οποία επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη για να διευρύνει την ούτως ή άλλως προκλητική παρέμβασή της.

Εκτιμώντας προφανώς ότι η οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία για να κλιμακώσει τη δραστηριότητά της, έδωσε δείγματα γραφής με την... επίσκεψη προ ημερών στην περιοχή του νέου Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς. Ο κ. Ουράς, πέραν της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αρη Γιαννακίδη, και βεβαίως με τους βουλευτές Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν (ο πρώτος διάγραμμένος από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος παραμένει), επισκέφθηκε την κριθείσα παράνομη από την ελληνική Δικαιοσύνη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Βασταρδής


Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής, πατέρας της ηθοποιού και σεναριογράφου Άννας Ανδριανού.

Η υγεία του Νίκου Βασταρδή τους τελευταίους μήνες ήταν επιβαρυμένη εξαιτίας ενός ατυχήματός του.

Την Τρίτη, στις 15:00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον ηθοποιό Νίκο Βασταρδή, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ζώης: Συστρατεύομαι με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»


«Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα. Θα εργαστώ για την Εθνική Στροφή που έχει ανάγκη ο τόπος». Με τα λόγια αυτά ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χρήστος Ζώης ανακοίνωσε πριν λίγο την συνεργασία του με το κίνημα του Πάνου Καμμένου. Στην επιστολή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει λόγο για "μια κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία της ΝΔ η οποία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής", ξεκαθαρίζει πως "τον κόσμο της ΝΔ τον έχει στην καρδιά του γιατί είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν" και δηλώνει πως "η Ελλάδα δεν είναι αποικία".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζώη

"Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του 2ου μνημονίου, τη διαγραφή μου απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά και από την ίδια τη Ν.Δ. Έτσι, με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ’ τα μαθητικά μου χρόνια.

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάξει μορφή


Οι Κώστας Παπαζάχος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Andtrew Newman, Πάνος Ψιμούλης, Βάσο Σαλτογίαννη και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει στις 6 Μαρτίου του 2012 στο ειδικό site GRL, άρθρα τους για τα τελευταία γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Σαντορίνη.

Μετά από περίπου 60 χρόνια σεισμικής ησυχίας μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, τον Ιανουάριο του 2011 το ηφαίστειο ξύπνησε με μια σημαντική σεισμική δραστηριότητα και ταχέως ..αναπτυσσόμενη ακτινική παραμόρφωση.

Η παραμόρφωση αυτή απεικονίζεται από ένα πυκνό δίκτυο 19 τοπογραφικών σταθμών και 5 σταθμούς GPS, που δείχνουν ότι, από τις 21 Ιανουαρίου 2012, το ηφαίστειο έχει επεκταθεί και πλευρικά από ένα σημείο μέσα στο βόρειο τμήμα της καλντέρας από περίπου 140 mm και επεκτείνεται σε 180 χιλιοστά / yr.

Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας




Επίσημα στο καταστατικό του κόμματος, έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πυρσός.

Αυτή η πορτοκαλί τρίχα κατσαρή και η πράσινη τσουλήθρα, δεν μας αρέσουν και δεν είναι και έμβλημα του κόμματος.

Πάντως πλάκα - πλάκα, η τρίχα η κατσαρή και η τσουλήθρα προσέλκυσαν τον Βορίδη και τον Άδωνι...

Δωρεά του Γιώργου Καρατζαφέρη για αγορά αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας (Video)


Μετά το 1.000.000 στο ταμείο της φτώχιας, μετά το ΛΑΜΠΡΟ άγαλμα του στρατηλάτη Μ.Αλεξάνδρου στην Πιερία, μετά τα δεκάδες αλεξίσφαιρα γιλέκα στους άνδρες της ΔΙΑΣ, μετά την καθημερινή συνεισφορά του με κάθε τρόπο στην μείωση του ανθρώπινου πόνου και της φτώχειας , εχτές, έκανε πάλι το ... "θαύμα" του, αυτό που δεκάδες χρόνια ΔΕΝ μπορεί να κάνει το ... επίσημο κράτος. Απο την Καλλιθέα Πατρών δεσμεύθηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας με δικά του έξοδα.

Αυτές τις μέρες ανοίγει με δικά του έξοδα πάλι, το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" όπου οι άποροι θα παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Εμείς ΤΙ να πούμε; Να τον έχει ο Θεός καλά για να βοηθάει τους συναθρώπους συνέλληνες. Μόνο αυτό και μιά ευχή, να βρεθούν ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ των αγαθοεργιών του!

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ στην οικονομία


Ψάχνουν για άλλα 14 δις ευρώ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουν στην Ιπποκράτους, όπου, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, πανηγυρίζουν επίσης και για τη μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 200.000 άτομα), που πάντως ουδεμία σχέση έχει με προηγούμενες συμμετοχές, που είχαν φθάσει το ένα εκατομμύριο.

Ο πήχης των προσδοκιών είχε άλλωστε τοποθετηθεί χαμηλά, ενώ από σήμερα η χώρα αποκτά νέο υπουργό Οικονομικών και ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ – αλλά όχι και για τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπου μπορεί να παραμείνει στην προεδρία ως επίτιμος πρόεδρος του κινήματος.

Συνελήφθη ο 70χρονος που φώναζε «κλέφτες» και πυροβόλησε με καραμπίνα στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής


Συνελήφθη ο 70χρονος που πυροβόλησε με την καραμπίνα του στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 11 το πρωί. Δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε όμηροι. Τέσσερις φορές πυροβόλησε ο δράστης φωνάζοντας «κλέφτες κλέφτες». Οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να προστατευθούν.

Ο 70χρονος δράστης άρχισε να πυροβολεί ξαφνικά καθώς περίμενε λίγα λεπτά στην ουρά για να εξυπηρετηθεί.

Λίγο αργότερα ταμπουρώθηκε στην ΔΟΥ, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία. Το περιστατικό προκάλεσε τον πανικό στους εργαζομένους και τους παρεβρισκόμενους πολίτες.

Ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου σχετικά με τη χρήση του αιγιαλού

κλικ για μεγέθυνση

"Εργαστήρι Συμβουλευτικής" στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών


Το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, σε συνεργασία με την ΕΠΑΣ Ν. Μουδανιών, το ΣΕΚ Ν.Μουδανιών, τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την εκπαιδευτική πράξη και επομένως να συμβάλει στη στήριξη των μαθητών και των μαθητριών, αποφάσισε να λειτουργήσει το “εργαστήρι συμβουλευτικής”.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα κρίνεται ότι έχει ο θεσμός της Συμβουλευτικής και του Προσανατολισμού, καθώς συμβάλλει κυρίως στην έγκαιρη προετοιμασία των νέων για ευέλικτη και επιτυχή ανταπόκριση στις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Για τον λόγο αυτό, στο ΕΠΑ.Λ Ν. Μουδανιών και στο χώρο στέγασης του πρώην ΓΡΑΣΕΠ, ξεκίνησε να λειτουργεί το “εργαστήρι συμβουλευτικής”.

A' Ανδρών- Β' Φάση (4η & 5η Αγωνιστική ) - Επόμενος αντίπαλος η Τρίγλια - Απονομή πρωταθλητών ΑΟ Πολυγύρου 2011-2012


A’ Ανδρών- Β’ Φάση (4η Αγωνιστική )

ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 71

ΟΡΜΥΛΙΑ 47

Διαιτητές: Θωμόπουλος Β. -Μάνιος

Δεκάλεπτα: 17-12,37-26, 58-30, 71-47

Πολύγυρος (Νάκος)

Αθανασόπουλος , Μαχαίρας , Ζαγορίτης Δ. 2 , Γρίψιος 3, Στιβαχτάρης Γρ. 7 (2) , Τσιούντος 27(1), Παπάς , Κρομήδας 11, Αποστολίδης , Χαλκιόπουλος 4 , Χρηστίδης, Κουγιώνης Χρ. 17 ..

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ με δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις


Δεκάδες τραυματισμοί, συλλήψεις, εικόνες ντροπής και ανεξέλεγκτης βίας και μία ακόμη «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, το οποίο και διεκόπη οριστικά στο 83'. Εικοσι τρείς οπαδοί του ΠΑΟ, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της επόμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ άφησε ο γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

«Αν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην καταστροφή, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», δηλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Μπιτσαξής, τονιζοντας ότι «οι ομάδες έχουν την ευθύνη».

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Αποτελέσματα εκλογών

κλικ για μεγέθυνση

Θρίαμβος σύντροφοι της Χαλκιδικής...!
Με αυτά τα ποσοστά, ένα 12-16% θα το πιάσετε στις εκλογές!

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για το "φούσκωμα" του ελλείματος του 2009


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκη (συνέντευξη στην εφημερίδα Real News) και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξέταζε διαφορετικά σενάρια για το έλλειμμα του 2009, καθώς και στις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια.

Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “φούσκωσε” σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα.

Του Μίμη το πουλί ...

Και αν ήταν το βιολί πουλί, θα το παίζανε πολλοί...
Ο πιο σταθερός πολιτικός... Από το ΚΚΕ στον Συνασπισμό, από τον Συνασπισμό στο ΠΑΣΟΚ...
Άντε και στο ΛΑ.Ο.Σ. σιγά-σιγά, ψευτοδιανοούμενε Ανδρουλάκη...

ΝΔ: στο Ειδικό Δικαστήριο θα λογοδοτήσουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου


Εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, χαρακτηρίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΝΔ το φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ επαναλαμβάνει επίσης την δέσμευσή της για την συγκρότηση αμέσως μετά τις εκλογές μιας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία να διερευνήσει το “πώς φτάσαμε στο μνημόνιο”.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκη (συνέντευξη στην εφημερίδα Real News) και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξέταζε διαφορετικά σενάρια για το έλλειμμα του 2009, καθώς και στις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με προοπτική επιστροφής ψήφισαν 13 διαγραφέντες "βενιζελικοί" του ΠΑΣΟΚ


Πιθανή θεωρείται η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ για 13 διαγραφέντες που ψήφισαν στη σημερινή διαδικασία, εκ των οποίων βέβαια οι δέκα τουλάχιστον, θεωρούνται "βενιζελικοί".

Πρόκειται για τους: Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολακη, Χρήστο Βερελή, Χρύσα Αραπογλου, Γιάννη Ρομπόπουλο, Γιώργο Λιάνη, Χρήστο Κατσούρα, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Αλέκο Αθανασιάδη, Αργύρη Λαφαζάνη, Θόδωρο Παραστατίδη και Παύλο Στασινό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: defencenet.gr