Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος, θα μιλήσει στον Πολύγυρο

Τη Χαλκιδική πρόκειται να επισκεφθεί ο αρχηγός του Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος θα βρίσκεται την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 19.30 στον Πολύγυρο και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στην πλατεία του Επιμελητηρίου .

Ο αγώνας συνεχίζεται για τους Ανεξάρτητους Έλληνες , που καθημερινά γίνονται περισσότεροι και πιο δυνατοί.

Χρυσαυγίτες στον δρόμο περνάνε (Video)

 
Χρυσαυγίτες στο δρομο περνάνε

 «Χρυσαυγίτες στο δρομο περνάνε
με βήμα γοργό, στιβαρό
σημαίες στα χέρια κρατάνε
για ένα σκοπό ιερό, εν δυο
για ένα σκοπό ιερό,

για μια Ελλάδα μεγάλη
για μια Πατρίδα τρανήτον αγώνα του Έθνους μας δίνουν,
αγώνα για Ελλάδα και Τιμή

«Ντέρμπι» με προβάδισμα ΝΔ δείχνουν τα νέα γκάλοπ

Τελευταία ημέρα δημοσκοπήσεων

Προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και «ντέρμπι» με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται σήμερα στον ελληνικό Τύπο, τελευταία ημέρα σύμφωνα με το νόμο που επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους.  

Η ΝΔ προηγείται σε δυο δημοσκοπήσεις  με τη διαφορά να διαμορφώνεται από 2,3  έως 2,5 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με έξι μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για τα ΝΕΑ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τα ποσοστά τους την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ χάνει και άλλο έδαφος και εμφανίζεται να έχει μονοψήφιο ποσοστό.

Δέκα συλλήψεις στο παράνομο λατομείο στο Μαρκόπουλο

Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός και αναδασωτέος

Διονύσης Βυθούλκας

Σε 10 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρησης με την συνδρομή και Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε παράνομο λατομείο που υπάρχει στο Μαρκόπουλο (θέση «Χωνί-Ντάγκλα» περιοχής «Μερέντα»).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατά την διάρκεια της επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη το πρωί διαπιστώθηκαν παράνομες λατομικές εργασίες και συνελήφθησαν ο 64χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το λατομείο καθώς επίσης και άλλα εννέα άτομα εκ των οποίων επτά Ελληνες, ηλικίας από 38 έως 56 ετών και τρεις αλλοδαποί (22 και 45 ετών υπήκοοι Αλβανίας και 58 ετών υπήκοος Καζακστάν) που εργάζονταν στο χώρο.

Π. Καμμένος: «Ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία είναι οι τοκογλύφοι»

Αν συνεχιστεί η ύφεση και τα Μνημόνια θα έχουμε πρόβλημα εσόδων, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Την άποψή του ότι η αποτυχία του Μνημονίου είναι πλέον πλήρως διαπιστωμένη εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελήνων κ. Π. Καμμένος, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιά.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η θέση πως το κράτος δεν διαθέτει λεφτά για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις εάν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις του δανείου είναι μύθος, καθώς τα φορολογικά έσοδα αρκούν τόσο για αυτό όσο και για τις δαπάνες για την υγεία. Ζήτησε ως εκ τούτου από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους Ελληνες.

ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής - Πρόγραμμα περιοδειών στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ν. Προποντίδας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Χαλκιδικής και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στον Δήμο Νέας Προποντίδας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ:
6:30 μ.μ ΠΟΤΙΔΑΙΑ → ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ:
6:00 μ.μ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ → ΠΟΡΤΑΡΙΑ → ΣΗΜΑΝΤΡΑ → ΤΕΝΕΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ:
9:30 π.μ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ → Ν.ΠΛΑΓΙΑ → ΦΛΟΓΗΤΑ → ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΟΓΗΤΩΝ

Σόου φωτός στη γήινη ατμόσφαιρα

Εκπληκτικό βίντεο παρουσιάζει το εντυπωσιακό φαινόμενο

Θοδωρής Λαΐνας

Λονδίνο

Το βόρειο και νότιο σέλας δεν είναι τα μόνα «σόου φωτός» στον ουρανό. Ως γνωστόν το σέλας παράγεται από τα φορτισμένα σωματίδια που φτάνουν στη Γη από τον Ηλιο. Η γήινη ατμόσφαιρα όμως μπορεί να παράγει και η ίδια δακτυλίδια φωτός που λάμπουν στο σκοτάδι.

Ο Αμερικανός νευροεπιστήμονας Αλεξ Ρίβεστ, ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη των κυκλωμάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπι που τον έχει κάνει πολύ γνωστό. Δημιουργεί εντυπωσιακά βίντεο στα οποία παρουσιάζονται διάφορα ουράνια και διαστημικά φαινόμενα. Το τελευταίο που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας είναι ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται αυτό το «ατμοσφαιρικό σέλας».

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν σχετικής εγκυκλίου της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας συστάθηκε, στη Χαλκιδική, Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, με επικεφαλής – συντονιστή τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής κ. Δημήτριο Τσούφη, ο οποίος όρισε και τα μέλη της Επιτροπής ως εξής:

Αναπληρωτής συντονιστής ορίστηκε ο κ. Αναστάσιος Καραφουλίδης από τον Πολύγυρο.

Υπεύθυνος Τομέα Συνδικαλισμού ορίστηκε ο Νικόλαος Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αρμοδιότητες ενεργοποίησης των συνδικαλιστικών φορέων της Χαλκιδικής (ΔΑΚΕ, ΔΑΚΜΕ κλπ). Σύσκεψη του Τομέα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11.06.2012 και ώρα 19.00 στα Γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2012, στις 14.30, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: "Λήψη απόφασης επιλογής υδρονομέων έτους 2012 (Β.Δ. 28.3/15-4-1957)".

Το έκτακτο της πρόσκλησης δικαιολογείται από την υπ' αριθ. 13/2012 απόφ. της επιτροπής άρθρου 28 παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (άρση αναστολής προσλήψεων  λόγω των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου).

Τσίπρας: Ακύρωση Μνημονίου, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση χαρατσιών

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 4% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ

«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ αν συνεχιστεί η εφαρμογή του Μνημονίου», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του ενώ δεσμεύτηκε πως εάν το κόμμα του είναι κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, θα ακυρώσει το Μνημόνιο. Μιλώντας στην αίθουσα της Αθηναΐδας και με το σύνθημα «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το δίλημμα που τίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τους κύριους άξονες στους οποίους θα εστιάσει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η συμβουλή του Στ. Μάνου στον Θ. Πάγκαλο


Μια συμβουλή έδωσε στον Θ. Πάγκαλο, ο Στέφανος Μάνος. Όλα ξεκίνησαν χθες όταν ο πρώην αντιπρόεδρος σε ένα tweet εξέφρασε το παράπονο του ότι το κόμμα του τον αγνόησε τελείως μόλις βγήκε από τη Βουλή. Η απάντηση από τον Στέφανο Μάνο ήρθε σήμερα: «Αγνόησε το και εσύ» έγραψε ο κ. Μάνος...

Πηγή: The Insider

«Οι δύο επιλογές στις εκλογές της 17ης Ιουνίου»

Άρθρο του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ - ΤΖΑΚΗ
Δικηγόρου

Αποτελεί κοινή πεποίθηση στο δημόσιο διάλογο ότι ο Οκτώβριος του 2009
αποτέλεσε την απαρχή απίστευτων δεινών για τον τόπο μας. Χιλιάδες
άρθρα έχουν γραφτεί για τα κατορθώματα της πράσινης κυβέρνησης, δηλαδή
το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν», τη σκόπιμη χειροτέρευση της
οικονομικής κατάστασης, το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος, την
κατασυκοφάντηση όλων των Ελλήνων ως διεφθαρμένων και της χώρας ως
Τιτανικού, την προσχεδιασμένη επιλογή της για την υπαγωγή της πατρίδας
μας στο Δ.Ν.Τ., την οικονομική πολιτική που έπληξε δυσανάλογα,

Αϊβαλιώτης: Στελέχη του ΛΑΟΣ στείλανε στον Βελόπουλο... 12 ρόμπες


Τα' θελε και τα 'παθε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Επίθεση προς τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ο  υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, επικρίνοντάς τον για την προσχώρησή του στην Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Marconi Radio, ο Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι «η πολιτική καριέρα του Σαμαρά τελειώνει. Στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ, έμαθα, στείλανε στον

Liberation: «Ο Έλληνας ποτέ δεν θα σκύψει δουλικά

Άρθρο ύμνο προς την Ελλάδα και τους Έλληνες δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Liberation με τίτλο ο «Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται». To κείμενο υπογράφει ο Βέλγος επικοινωνιολόγος και πρώην μέλος της Καταστασιακής Διεθνούς Ραούλ Βανεγκέμ.

«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Η νύφη το έσκασε και ο ΓΑΠ γυαλίζει το κανό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Απατημένο σύζυγο που βλέπει τη γυναίκα του να τον κοιτά με τη βαλίτσα στο χέρι και μάτια ψυχρά, λες και ξαφνικά ξέχασε όλες τους τις καλές στιγμές - τα ταξίδια, τα κοσμήματα, τις ανέσεις, ακόμη και το κακομαθημένο παιδί τους - θύμιζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Προσπάθησε να τους θυμίσει πως «ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ», αλλά και πάλι ως εγκαταλελειμμένος σύζυγος βρέθηκε να αραδιάζει δικαιολογίες του τύπου «πάντα σε αγαπούσα, αλλά σε παραμέλησα, γιατί χρειάστηκε να δουλεύω πολλές ώρες, όλο σε μένα φόρτωναν τις δουλειές στο μαγαζί».

Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά… κάπως έτσι:

Ελληνικές αρχαιότητες σε ξένες δημοπρασίες

Κρατήρας από την Απουλία, προϊόν αρχαιοκαπηλίας, που επρόκειτο να δημοπρατηθεί στους Κρίστις

Βγαίνουν και πάλι στο σφυρί από τους Οίκους Σόθμπις και Κρίστις

Μαρία Θερμού

Δεκάδες ελληνικές αρχαιότητες αλλά και κυπριακές βγαίνουν και πάλι στο σφυρί σε λίγες μέρες από τους δύο μεγάλους οίκους δημοπρασιών Σόθμπις και Κρίστις στην Νέα Υόρκη.

Ενα χρυσό στεφάνι από κλαδιά ελιάς, γλυπτά, κεραμικά και γυάλινα αγγεία, κυκλαδικά ειδώλια, χάλκινα κράνη και το ακριβότερο όλων ένα χάλκινο κάτοπτρο με σκηνή του Πάρι και της Ελένης και τιμή εκκίνησης 600 - 900 χιλιάδες δολάρια. Στις δημοπρασίες, του Σόθμπις στις 7 Ιουνίου και του Κρίστις στις 8 θα πωληθούν επίσης πολλά ρωμαϊκά έργα καθώς και βυζαντινά, όπως μαρμάρινα μωσαϊκά του 4ου - 5ου αιώνα, ένα πολυκάντηλο (5ος - 6ος αιώνας) και γυάλινα αγγεία (5ος αιώνας).