Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δεκάδες προσαγωγές για τη "βροχή" μολότοφ στα Εξάρχεια


- Πάνω από 20 άτομα με κουκούλες έκαναν λίγο πριν τις 20:00 εισβολή στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων
- Υλικές ζημιές από τις βόμβες μολότοφ σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα
- Εκτός από τις βόμβες μολότοφ, οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και ξύλα
- Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών

Περισσότεροι από 30 κουκουλοφόροι έφτασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου και άρχισαν να εκσφεδονίζουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα, προκαλώντας πανικό.

«Φωτιά στα τόπια» έβαλαν στο ΠΑΣΟΚ οι 11 της Κεντρικής Επιτροπής

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΓΙΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΜΩΡΑΪΤΗ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής των 11 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για σύγκληση του οργάνου, από τη Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν την έκπληξή τους για την επιστολή.

Με φαρμακερές διαρροές στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν πως και ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Μωραΐτης γνώριζαν πως η ΚΕ θα συγκαλούνταν την ερχόμενη Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνιζαν πως «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έσπευσαν να στείλουν την επιστολή σε μία εβδομάδα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα πηγαίνει καλά, σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ όρισε τις κόκκινες γραμμές και σε μια στιγμή που η εκδήλωση των 58 πήγε πολύ καλά και έστειλε θετικά μηνύματα για τη διεύρυνση της παράταξης».

Ένοχος για προδοσία: Εκτελέστηκε ο θείος και μέντορας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας (Video)

Ο θείος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγ Ουν, Γιανγκ Σονγκ Θαέκ και μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο καθεστώς εκτελέστηκε καθώς ειδικό στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για προδοσία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

 «Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια όπως αυτές που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η επίσημη εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν δημοσίευσε την Παρασκευή μια φωτογραφία του Γιάνγκ με χειροπέδες να κρατείται από ένστολους φύλακες, κατά τη δίκη του.

Μπροστά με 1,2% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πρώτο κόμμα με διαφορά 1,2% από τη ΝΔ εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή, εξακολουθεί να είναι τρίτο κόμμα με 7.2% ενώ η Δημοκρατική Αριστερά, δεν μπαίνει στη βουλή (2,7%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Καρδιαγγειακές Εξετάσεις στη Νέα Τένεδο

κλικ για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών

κλικ για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης"

κλικ για μεγέθυνση

Εμπρησμός στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους

Ερωτήματα εγείρει στην ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση εμπρησμού με ωρολογιακό μηχανισμό που σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο μηχανισμός που βρέθηκε προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη, ενώ οι δράστες γνώριζαν σε κάθε περίπτωση ότι η εξοχική κατοικία είναι άδεια.

Οι έρευνες για τον μηχανισμό έχουν περάσει στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ερευνούν κάθε ενδεχόμενο, ενώ η συνδεσμολογία παραπέμπει σε εκείνον που προοριζόταν για επίθεση στο μετρό στο Αιγάλεω καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ωρολογιακός με μπαταρίες και διακόπτη που ήταν κρυμένος μέσα σε κάποιο κουτί. Οι δράστες πάντως πέταξαν το κουτί με το μηχανισμό στο μπαλκόνι του σπιτιού.