Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Από 15 Μαρτίου βάζουν "Λουκέτο" στις κλινικές του Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Την εκκένωση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής από ασθενείς και τη μεταφορά τους σε κλινικές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ζητεί με έγγραφό της προς το ΕΚΕΠΥ η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υγείας Χαλκιδικής. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γιατροί έχουν να πληρωθούν για δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γιατρών Χαλκιδικής αποφάσισε να κατατεθούν προγράμματα εφημέρευσης με τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα Μάρτιο (αθροιστικά παντός τύπου εφημερίες). Η παραπάνω απόφαση επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ν.Καψάλη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το ΕΚΕΠΥ για την κατάσταση με τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Η Ένωση Γιατρών αναφέρει στο ΕΚΕΠΥ πως «επειδή τα προγράμματα εφημέρευσης εξαντλούνται εντός της εβδομάδας και προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται παρακαλούμε να επιληφθείτε της εκκένωσης των κλινικών από ασθενείς και της μεταφοράς τους σε κλινικές άλλων Νοσοκομείων".

Η Διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Β.Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρύδου μιλώντας στην Τηλεόραση SUPER τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, κατανοεί τους γιατρούς και πλέον το πρόβλημα είναι υπαρκτό όχι μόνο για το Νοσοκομείο της Χαλκιδικής αλλά και για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ασθενείς από κλινικές του Νοσοκομείου Χαλκιδικής σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατί από τις 15 Μαρτίου θα υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες σε όλα τα Νοσοκομεία της πόλης» υπογράμμισε η Διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ.

Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση της ΟΕΝΓΕ είχε αποφασίσει να ξεκινήσουν οι γιατροί τη συμπλήρωση δηλώσεων επίσχεσης εργασίας για τις δεδουλευμένες εφημερίες, τις οποίες θα κρατήσει η Ένωση προκειμένου να τις υποβάλλει όποτε κριθεί αναγκαίο.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας

Πηγή: Τα Νέα της Χαλκιδικής

Χωρίς Βίζα Και οι «λαθρομετανάστες»;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προφανώς κάποιοι ξαφνιάστηκαν, κάποιοι χειροκρότησαν και κάποιοι έσπευσαν να επικρίνουν την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού μας που έγινε γνωστή στον ελληνικό χώρο χτες βράδυ (λόγω της διαφοράς ώρας) ότι καταργείται η θεώρηση των διαβατηρίων (βίζα) Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ…

Εάν βασανίσει κανείς το όποιο «μυαλό» διαθέτει θα μπορέσει να εντοπίσει και τον σχετικό πολιτικό χώρο που εκφράζει την κάθε αντίδραση…

Ξεπερνώντας τις πράσινες, μπλε, κόκκινες και ποικιλόχρωμες αντιδράσεις (που αντιστοιχούν στουυς σχετικούς πολιτικούς χώρους, φυσικά) επιτρέψτες μου να θέσω ένα πολύ αφελές ερώτημα:

Καλά οι Υπηρεσίες Ασφάλειας των ΗΠΑ που εδώ και μερικούς μήνες (μετά το επεισόδιο με τον νεαρό Νιγηριανό, γόνο πάμπλουτου Τραπεζίτη, που ζούσε στην Αγγλία και θα είχε τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο αεροσκάφος εάν δεν τον είχε προλάβει ο συνεπιβάτης του ο νεαρός Ολλανδός) θα δεχθούνε στις ΗΠΑ ΧΩΡΙΣ VISA τους σχεδόν 700,000 “λαθρομετανάστες» (πολλοί «αγνώστου» εθνότητας και προηγούμενης υπηκοότητας) που θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ο συζητούμενος σήμερα νόμος του κ Ραγγούση και του ΠΑΣΟΚ και μαζί τους ΟΛΟΥΣ όσους μέχρι σήμερα «νομιμοποιήσανε» ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;;;

Κάνω την αφελή ερώτηση καθότι από τη στιγμή που αυτοί οι «νομιμοποιηθέντες» ή αναμένοντες να «νομιμοποιηθούν» θα έχουν κανονικότατο δικαίωμα απόκτησης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ!!!

Δηλαδή, τι ακριβώς πέτυχε ο κ Παπανδρέου;

Συναίνεση του Αμερικανού προέδρου και των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να έχουν δικαίωμα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ εισόδου στις ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που αφού εισήλθαν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ στην Ελλάδα μπορούν τώρα ως ΟΨΙΜΟΙ Έλληνες Υπήκοοι να «πεταχτούνε» και μέχρι Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτων, Σικάγο και Λός Άντζελες;

Κάτι ΔΕΝ μου στέκει καλά και για αυτό κάνω την αφελή ερώτηση!