Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009
Κακλαμάνης: Ξανά υποψήφιος, ανεξαρτήτως στήριξης
"Παρών" στις δημοτικές εκλογές του 2010 στη μάχη της Αθήνας δήλωσε την Τετάρτη ο Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας έτσι εμμέσως στη φημολογία που εμφανίζει τη Ρηγίλλης να προβληματίζεται για την υποψηφιότητά του.
"Όποιες πολιτικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές και φιλικές δυνάμεις θέλουν να σταθούν δίπλα είναι καλοδεχόμενες, η απόφαση η δική μου δεν αλλάζει" ξεκαθάρισε ο κ. Κακλαμάνης.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων.
Πηγή: Megatv
Γιατί να κατέβει στην Αθήνα και να μην κατέβει στις Κυκλάδες, αφού κατάγεται από την Άνδρο;
Αρκετά πολιτικοποιήθηκε ο Δήμος της Αθήνας. Να βρουν έναν Αθηναίο ή μία Αθηναία υποψήφιο/α για να κατεβεί για Υπερκομματικός/η Δήμαρχος. Θα είναι ότι καλύτερο.
Άμα κατέβει υποψήφιος κομματικός Δήμαρχος, χάθηκαν τα στελέχη από την Αθήνα δηλαδή;
Πρέπει η μία Δήμαρχος να είναι από τα Χανιά, ο άλλος Δήμαρχος να είναι από την Άνδρο;
Κανένας Αθηναίος θα γίνει ποτέ Δήμαρχος στην Αθήνα;
Αφού θέλει να κατέβει μόνος του ο Νικήτας, ας κατέβει. Του το απαγορεύει κανένας;
Για ψήφους, δεν θα το συζητήσουμε τι θα πάρει γιατί δεν το επιτρέπει η καλή ανατροφή μας!
Ας κλείσει πρώτα συνδιασμό και ας κατέβει...
Good luck Nikitas Kaklamanis
Ετικέτες
Αθήνα,
Νέα Δημοκρατία,
Πολιτική,
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περί Εθνικής Κυριαρχίας
Μήπως μπορεί να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου πόσες χώρες είχαν αναγνωρίσει την FYROM σαν "Μακεδονία" όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών;
Μήπως μπορεί να μας πει τι έγινε στα Ίμια; Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τότε;
Ας μας πει πρώτα αυτά και μετά να πει για μειωμένη Εθνική Κυριαρχία, ότι παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία λόγω της οικονομίας.
Δεν είναι απλά αστειότητες αυτά που δήλωσε, αλλά είναι αθλιότητες.
Μήπως μπορεί να μας πει τι έγινε στα Ίμια; Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τότε;
Ας μας πει πρώτα αυτά και μετά να πει για μειωμένη Εθνική Κυριαρχία, ότι παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία λόγω της οικονομίας.
Δεν είναι απλά αστειότητες αυτά που δήλωσε, αλλά είναι αθλιότητες.
Ετικέτες
Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου,
Νέα Δημοκρατία,
ΠΑΣΟΚ,
Πολιτική
Ουρανούπολη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Εκδήλωση ενημέρωσης για το λεγόμενο «Νέο Επενδυτικό Σχέδιο» των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους!
Βλέπετε η προσπάθεια που καταβάλλουν οι μεταλλευτικές εταιρείες να μετατρέψουν ολόκληρη τη Βόρειο Χαλκιδική σε μεταλλευτική χαβούζα ενδιαφέρει όλο και περισσότερους.
Η Ουρανούπολη άλλωστε δεν είναι και στην άλλη άκρη της χώρας. Υδροδοτείται από τα νερά του Κακκάβου και έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια μια άλλου τύπου ανάπτυξη με την οποία τα πάει πολύ καλά.
Και καταλαβαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν η απασχόληση που αφορά την επισκεψιμότητας, τη μεταποίησης, τις υπηρεσίες, με τα κυάνια, τα αρσενικά και μηδενικές ποσότητες ύδατος, όσοι κι αν κάποιοι προσπαθούν επιμελώς να μας πείσουν για το αντίθετο.
Εμείς οι Στρατονικιώτες άλλωστε το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά αυτό, καθώς βλέπουμε το χωριό μας τόσα χρόνια να φθίνει και να έχει περιέλθει στη μιζέρια και την υποβάθμιση εξαιτίας της μακροχρόνιας μονοκαλλιέργειας των μεταλλείων.
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της πρώην Κοινότητας Ουρανούπολης όπου επιστήμονες, ακτιβιστές και πολίτες της περιοχής θα ενημερώσουν τους κατοίκους της Ουρανούπολης και όχι μόνο.
Πηγή: Στρατονίκη - Μαντεμοχώρια
Ετικέτες
Δήμος Αριστοτέλη,
Οικολογία,
Χαλκιδική
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη
Εξοχότατες/οι κυρίες και κύριοι,
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διακηρύξουμε την κοινή μας πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς, να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΛΚ για την έξοδο της Ευρώπης από την διεθνή Οικονομική κρίση και για να ενισχύσουμε τις πολιτικές μας που οδηγούν σε περισσότερη Ολοκλήρωση.
Πιστεύουμε ότι οι αποκεντρωμένες αγορές μπορούν να παράγουν περισσότερη ευημερία απ’ οποιοδήποτε άλλο σύστημα.
Αλλά οι ελεύθερες αγορές δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα.
Δεν λειτουργούν πάντα υπό ιδανικές συνθήκες. Υπάρχουν συχνές περιπτώσεις όπου η αγορά αποτυγχάνει στον οικονομικό της ρόλο.
Έτσι, για να μεγιστοποιήσουμε την ευημερία και την ανάπτυξη, χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ελεύθερες αγορές: χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές αγορές.
Αυτή η «απαίτηση ανταγωνιστικότητας» δεν επιτυγχάνεται αυτόματα από μόνες τις δυνάμεις της αγοράς. Χρειάζεται ένα εξωτερικό παράγοντα που ρυθμίζει την οικονομία, εξαλείφει τις στρεβλώσεις των αγορών, αποθαρρύνει αθέμιτες πρακτικές και επιβάλλει κοινά αποδεκτούς κανόνες. Αυτό το ρόλο μπορεί να τον διαδραματίσει μόνο το κράτος.
Ωστόσο δεν θέλουμε ένα κράτος - επιχειρηματία, όπως οι Σοσιαλιστές.
Ούτε θέλουμε ένα κράτος που δεν κάνει απολύτως τίποτε, όπως κάποιοι ακραίοι φιλελεύθεροι.
Θέλουμε το κράτος να αναμιγνύεται συνετά, αλλά και αποφασιστικά, με τη ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, την παρακολούθηση των αγορών και την εφαρμογή των κανόνων, με σαφή στόχο να αποκαθιστά τους κανόνες ανταγωνισμού. Αλλά και της συμπαράσταση στους πιο αδύναμούς συμπολίτες μας, αποκαθιστώντας, έτσι, την κοινωνική συνοχή.
Γιατί καμία αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες κοινωνικών αναστατώσεων και πολιτικής αναταραχής
Για πολλά χρόνια οι Σοσιαλιστές υποστήριξαν το πρόταγμα της «αναδιανομής». Η αναδιανομή που έγινε με γραφειοκρατικό τρόπο παρήγε τόσο μεγάλες και τόσο οξυμένες στρεβλώσεις των αγορών, που τελικά δεν υπήρχε «πλεόνασμα» προς αναδιανομή.
Τώρα πρέπει να μετακινήσουμε την έμφαση από την «αναδιανομή στην «διάχυση» ευκαιριών και ευημερίας.
Αυτό το χαρακτηριστικό «διάχυσης» της Κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, παράγει τα «δευτερογενή αποτελέσματα ανάπτυξης»: Όπου όσο γίνεται περισσότεροι συμμετέχουν στην άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και επωφελούνται απ’ αυτήν, ενώ όσο γίνεται λιγότεροι καταστρέφονται σε περίπτωση οικονομικής κρίσης.
Απ’ αυτή την άποψη το ρυθμιστικό μας σύστημα στις αγορές δεν τα πήγε καλά τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι, η διεθνής κρίση, αν και ξεκίνησε από τις ΗΠΑ είχε οδυνηρές επιπτώσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Κι αν και ξεκίνησε στο χρηματοπιστωτικό τομέα χτύπησε σκληρά όλους τους τομείς της πραγματικής οικονομίας.
Οπότε χρειάζεται να κάνουμε πλέον εκτενείς «επιδιορθώσεις» στο οικονομικό μας μοντέλο και στους ρυθμιστικούς μας μηχανισμούς. Ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα και στις αγορές περιουσιακών στοιχείων.
Οι μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας χτυπήθηκαν άσχημα. Αλλά γνωρίζουμε ήδη από την εποχή του Αριστοτέλη, ως την εποχή του Ντιντερό, ως την εποχή του Μάξ Βέμπερ, ότι μια δυναμική και ακμαία μεσαία τάξη προσδιορίζει την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική σταθερότητα.
Όταν οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης χάνουν τις επιχειρήσεις τους και σημαντικό μέρος των περιουσιών τους επέρχεται σοβαρή κοινωνική αναταραχή.
Αυτό ακριβώς το φάσμα αντιμετωπίζουν κάποιες ευρωπαϊκές κοινωνίες σήμερα. Και πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα: στηρίζοντας τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Και βοηθώντας της μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις μας να αναδιοργανωθούν και να ανακάμψουν.
Να τις ενθαρρύνουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, να γίνουν ανταγωνιστικές, να επιβιώσουν και να επιτύχουν.
Το πώς θα το καταφέρουν, ασφαλώς είναι δική τους δουλειά. Το πώς θα τους εξασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον, ώστε να επιτύχουν, είναι η δική μας δουλειά.
Εξ άλλου οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις εξασφαλίζουν τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των οικονομιών μας. Είναι αυτές που «διαχέουν» ευκαιρίες στην υπόλοιπη οικονομία. Είναι αυτές που παράγουν φορολογικά έσοδα για το κράτος. Είναι αυτές που παράγουν τα «δευτερογενή αναπτυξιακά αποτελέσματα» της οικονομικής δραστηριότητας και οδηγούν σε διατηρήσιμη ανάπτυξη και ευημερία.
Πρέπει να εξασφαλίσουν ότι αυτή η «διάχυση» της ανάπτυξη είναι φιλική προς το περιβάλλον και διατηρήσιμη με περισσότερους από ένα τρόπους. Η κοινωνική οικονομία της αγοράς (αυτό που εμείς ονομάζουμε κοινωνικό φιλελευθερισμό) δεν παράγει ευημερία σήμερα σε βάρος των επομένων γενεών. Κι αυτό περιλαμβάνει προϋποθέσεις «διατηρησιμότητας» τόσο περιβαλλοντικές όσο και δημοσιονομικές.
Η καλύτερη εγγύηση ευημερίας είναι η Ελευθερία
Η καλύτερη εγγύηση Ελευθερίας είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Η καλύτερη εγγύηση Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι η δημοκρατία.
Και η η καλύτερη εγγύηση δημοκρατίας είναι ένα μη γραφειοκρατικό εθνικό κράτος δικαίου, στα πλαίσια μας μη γραφειοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σας ευχαριστώ πολύ
Τα Ανήλια:
Λαϊκό Κόμμα! Δεν είναι και άσχημη ονομασία. Αν ποτέ το σκεφτούν σοβαρά μπορούν να αλλάξουν το όνομα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Κόμμα.
1ον. Είναι ιστορικός τίτλος της Παράταξης. Υπήρχε στο παρελθόν Λαϊκό Κόμμα. Αρχηγός του ήταν ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης.
2ον. Ταιριάζει πολύ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
3ον. Υπάρχουν άνθρωποι που για συνειδησιακούς λόγους (Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά) δεν μπορούν να ψηφίσουν κόμμα που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία.
4ον. Ενόψει Συνεδρίου όλες οι προτάσεις που ακούγονται καλές είναι.
Ετικέτες
Αντώνης Σαμαράς,
Νέα Δημοκρατία,
Πολιτική
Οι δεκατρείς νέοι περιφερειάρχες της χώρας
Τους δεκατρείς νέους περιφερειάρχες της χώρας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τους εξής:
-Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
-Μαρία Λιονή στην Κεντρική Μακεδονία
-Γιώργος Κύρκος στην Δυτική Μακεδονία
-Δήμητρα Γεωργακοπούλου στην Ήπειρο
-Πόπη Γερακούδη στην Θεσσαλία
-Βάσω Αλεξανδρίδου στα Ιόνια νησιά
-Τάσος Αποστολόπουλος στην Δυτική Ελλάδα
-Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Στερεά Ελλάδα
-Ηλίας Λιακόπουλος στην Αττική
-Φώτης Χατζημιχάλης στην Πελοπόννησο
-Σοφία Θεολογήτου στο Βόρειο Αιγαίο
-Κώστας Μπρακούτσος στο Νότιο Αιγαίο
-Θανάσης Καρούτσος στην Κρήτη
-Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
-Μαρία Λιονή στην Κεντρική Μακεδονία
-Γιώργος Κύρκος στην Δυτική Μακεδονία
-Δήμητρα Γεωργακοπούλου στην Ήπειρο
-Πόπη Γερακούδη στην Θεσσαλία
-Βάσω Αλεξανδρίδου στα Ιόνια νησιά
-Τάσος Αποστολόπουλος στην Δυτική Ελλάδα
-Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Στερεά Ελλάδα
-Ηλίας Λιακόπουλος στην Αττική
-Φώτης Χατζημιχάλης στην Πελοπόννησο
-Σοφία Θεολογήτου στο Βόρειο Αιγαίο
-Κώστας Μπρακούτσος στο Νότιο Αιγαίο
-Θανάσης Καρούτσος στην Κρήτη
Πηγή: Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας
Ετικέτες
Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου,
ΠΑΣΟΚ,
Πολιτική
"Θύμωσαν" με την Ελλάδα στα Σκόπια για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, υπέδειξαν την Ελλάδα ως «υπεύθυνη» για το γεγονός ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ παρέπεμψε στην επόμενη Προεδρία της ΕΕ, το θέμα για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.
«Δεν μας εξέπληξε πολύ, αλλά αυτή τη φορά έχει γίνει με πιο εκλεπτυσμένο τρόπο, σε σχέση με αυτόν στη Σύνοδο στο Βουκουρέστι, παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα να επανέλθουμε στο ζήτημα του ονόματος στους επόμενους έξι μήνες αφήνει την ελπίδα ότι ίσως θα υπάρξει κάποια προσέγγιση προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο κ. Γκρούεφσκι, μετά την γνωστοποίηση του κειμένου των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.
Πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο εξαρτιόταν από εμάς το κάναμε. Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα 18 χρόνων και με μια κυβέρνηση η οποία δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία λύση», ενώ σημείωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς την πορεία της στη Ε.Ε.
«Εμείς κάναμε το δικό μας μέρος, εκπληρώσαμε τις προϋποθέσεις ένταξης, τώρα υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς. Η Ελλάδα προφανώς ζητά πράγματα από εμάς τα οποία κανένας στον κόσμο δεν θα ζητούσε από κανέναν», προσέθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, έκανε λόγο για «νέα ελληνική υποκρισία».
«Η χώρα, η οποία δήθεν τίθεται υπέρ της προσχώρησης στην ΕΕ όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, το συντομότερο δυνατόν, στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε να αποδείξει κάτι τέτοιο, προτίμησε να μας μπλοκάρει, αρνούμενη να μας παραχωρηθεί η δυνατότητα να αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.
Σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι «η παρεμπόδιση εκ μέρους της επίσημης Αθήνας της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν θα συνεισφέρει στη βελτίωση του κλίματος των διμερών συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας».
Ο αρχηγός της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης » (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κάλεσε τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι να εκμεταλλευθεί το διάστημα των επόμενων έξι μηνών και να εμπλακεί σε ουσιαστικές και εντατικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Πηγή: Foreign Press
Ετικέτες
Εξωτερική Πολιτική,
Μακεδονικό,
Πολιτική
Ο Λαγκαδάς αποχαιρέτησε τον Σπυρίδωνα
Ορίστηκε τοποτηρητής στην μητρόπολη Λαγκαδά ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος.
Σε κλίμα οδύνης, παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία μητροπολιτών, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και συλλόγων και χιλιάδων πιστών που έσπευσαν να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον αγαπητό ποιμενάρχη τους.
Το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού γέροντα τάφηκε σε χώρο δίπλα στο μητροπολιτικό ναό, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, το οποίο απέδωσε τιμές υπό τους ήχους της μπάντας της αστυνομίας. Η λειτουργία έγινε από τον τοποτηρητή της μητρόπολης Λαγκαδά, μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημο.
“Όταν επανιδρύθηκε η μητρόπολη Λαγκαδά, το 1967, ο τότε 42χρονος μητροπολίτης έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν. Και όμως δεν δείλιασε, δεν φοβήθηκε. Δεν σταμάτησε μπροστά σε κανένα εμπόδιο και σε καμία δυσκολία. Έτρεξε, δούλεψε, αγωνίστηκε, έκανε τα προβλήματα θέμα προσευχής και μέσα σε λίγο καιρό ο Λαγκαδάς αποκτούσε επισκοπείο, μοναστήρι, μαθητικό οικοτροφείο, νέους ναούς περικαλλείς, φοιτητικό οικοτροφείο στη Θεσσαλονίκη σε σπίτι που αγόρασε ο ίδιος για να φιλοξενήσει τα παιδιά της επαρχίας μας που σπούδαζαν στην πόλη και ένοιωθαν τη μέριμνα της εκκλησίας και την αγάπη του δεσπότη να τα συνοδεύει στο δικό τους αγώνα”, ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.
Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών, περίπου στις 3 μ.μ. της προηγούμενης Παρασκευής. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει τον τελευταίο χρόνο. Το σκήνωμά του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το βράδυ της Παρασκευής και χιλιάδες πιστών προσέτρεξαν για να προσκυνήσουν. Το πρωί της Κυριακής, μετά τη θεία λειτουργία, έγινε περιφορά του σκηνώματος του εκδημήσαντος στην πόλη του Λαγκαδά, ενώ στις 3 μ.μ. εψάλη η εξόδιος ακολουθία και ακολούθησε η ταφή του. Η μητρόπολη Λαγκαδά αμέσως μετά προσέφερε γεύμα στους πιστούς σε αίθουσα των λουτρών.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Ο μακαριστός γεννήθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1952. Υπηρέτησε ως καθηγητής των θρησκευτικών στη μέση εκπαίδευση, ως στρατιωτικός ιερεύς, ως καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ως εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Θεσσαλονίκης και ως ιεροκήρυκας και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κασσανδρείας.
Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τη χριστιανική αρθρογραφία, έγραψε πολλά βιβλία και άρθρα χριστιανικού και κοινωνικού περιεχομένου. Μητροπολίτης Λαγκαδά χειροτονήθηκε στις 26 Ιουνίου 1967. Ίδρυσε διαβαλκανικό κέντρο, γηροκομείο, βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και ραδιοφωνικό σταθμό, από τον οποίο κατά το παρελθόν απηύθυνε κηρύγματα.
Πηγή: Μακεδονία
Ετικέτες
Εκκλησία,
Θεσσαλονίκη,
Θρησκεία,
Χαλκιδική
Επίθεση με μολότοφ σε γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ στο κτίριο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Από τις εκρήξεις σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο, ενώ δεν τραυματίσθηκε κανείς.
Πηγή: Ixnos
Ετικέτες
Δήμος Θεσσαλονίκης,
Νέα Δημοκρατία
Ο προκλητικός Ερντογάν που θέλει να γίνει Ευρωπαίος...
Μια Ευρώπη “α λα Τούρκα” βλέπει μπροστά του ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος, λίγες ημέρες πριν κριθεί στις Βρυξέλλες η αίτηση εισδοχής της χώρας του, εμμένει στη διατήρηση στρατευμάτων στα εδάφη μιας άλλης χώρας- μέλους της ΕΕ (Κύπρου) και, επιπροσθέτως, επισείει την απειλή του “θείου Σαμ”, βάζοντας με δική του πρωτοβουλία στο κάδρο και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόσυρσης Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο και αποστολής τους στο Αφγανιστάν,δήλωσε ότι “αυτό το θέμα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω με άλλο τρόπο παρά ως “είδηση μαγκαζίνο”". “Δεν τίθεται κανένα θέμα απόσυρσης στρατιωτών από την Κύπρο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι μας το προτείνουν, να απευθύνουν την πρότασή τους αυτή στο “νότο”. Με το σχέδιο Ανάν τα είχαμε συζητήσει αυτά τα θέματα λεπτομερώς και είχαμε καταλήξει κάπου. Συμφώνησαν; Έμειναν πιστοί; Όχι. Οι στρατιώτες μας λοιπόν βρίσκονται εκεί κάνοντας το καθήκον τους”, είπε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ενημέρωση που οργανώθηκε, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει, μετά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, ο κ. Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο για το Κυπριακό και για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες προς εξεύρεση λύσης και ζήτησε την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ακόμη είπε ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας τετραμερούς συνάντησης, δηλαδή υπέρ μιας συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, η Ελλάδα και η Τουρκία. Επίσης,τόνισε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μέχρι το Μάρτιο και συγκεκριμένα οι προσπάθειες του Ντάουνερ κατά τις
διεξαγόμενες συνομιλίες.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο και το θέμα των μειονοτήτων, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του δημοκρατικού ανοίγματος η Τουρκία προσπαθεί να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν οι “Ρωμιοί” πολίτες στην Πόλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 130.000 “Τούρκοι”, που ζουν στη Δυτική Θράκη και δεν μπορούν να εκλέξουν το θρησκευτικό τους ηγέτη. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι τα προβλήματα αυτά τα είχε θέσει στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης είπε ότι για το θέμα αυτό ασχολείται το Υπουργείο Παιδείας και υπενθύμισε ότι προ μηνών είχε καλέσει τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων στην Πρίγκιπο, όπου επισκέφτηκαν και την περιοχή του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου και μίλησαν επίσης για τα προβλήματά τους. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση περιμένει την αιτιολογημένη απόφαση του ΕΔΑΔ για το θέμα του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου.-
Πηγή: Τα Πράγματα
Ετικέτες
Ελληνοτουρκικά,
Εξωτερική Πολιτική,
Ευρωπαϊκή Ένωση
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)