Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αγιασμός - Θεμελίωση Νηπιαγωγείου Καλυβών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 23-11-2012, ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νηπιαγωγείου Καλυβών, παρουσία μαθητών και δασκάλων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της περιοχής, εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου και κατοίκων της περιοχής, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα εξής:

«Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νηπιαγωγείου Καλυβών αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου στην περιοχή Ευαγγελινάδικα αποτελεί απτό δείγμα της δουλειάς της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της σχολικής στέγης.

Εισβολή οργισμένων μικροομολογιούχων στα γραφεία της ΝΔ



Φωνάζαν «αλήτες ψεύτες κλέφτες» και πέταξαν αυγά

- Αποχώρησαν στις 14:00 από τα γραφεία της Συγγρού
- Πήγαν αντιπροσωπεία με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στη Βουλή για να δουν τον Μ. Κεφαλογιάννη
- "Η ΝΔ θα εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα" τους είπε μόνο!
- Απούσα η Αστυνομία, μάταια προσπαθούσε ένας υπάλληλος να αποτρέψει το "ντου"
- ΕΛ.ΑΣ. στο NewsIt: Η ΝΔ δεν ήθελε να στείλουμε διμοιρίες των ΜΑΤ
- Είναι το δεύτερο περιστατικό έντασης, μετά την προπηλάκιση του Ευ. Βενιζέλου
"Αίσχος", "αλήτες", "κλέφτες" και "τα λεφτά μας πίσω" ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν τη στιγμή που μικροομολογιούχοι, που έχασαν τα χρήματά τους μετά το "κούρεμα" του χρέους, εισέβαλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ρωμαϊκή πόλη έρχεται στο φως στην κοιλάδα του Εβρου

Τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου καθώς έρχεται στο φως

Βρέθηκαν μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά με μυθολογικά θέματα

Θερμού Μαρία

Θαλάσσιες, τερατόμορφες μορφές με ιχθυοκένταυρους (!) Νηρηίδες και δελφίνια απεικονίζονται σε ένα θαυμάσιο ψηφιδωτό δάπεδο ρωμαϊκής βίλας, που ανασκάπτεται στο λόφο της Αγίας Πέτρας στο Διδυμότειχο.

Και δεν είναι τα μόνα ευρήματα, καθώς αυτός ο βραχώδης, οχυρός λόφος φαίνεται ότι κρύβει την ρωμαϊκή Πλωτινόπολη δηλαδή την πόλη, που ίδρυσε ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τραϊανός σε ένα στρατηγικό σημείο για τον έλεγχο της κοιλάδας του Εβρου δίνοντάς της το όνομα της γυναίκας του Πλωτίνης.

Σε δημοπρασία του οίκου Bonhams έργο του Γύζη


Το έργο του Νικόλαου Γύζη «Ο ζωγράφος στην Ανατολή» με τιμή εκτίμησης μεταξύ 150.000 και 200.000 στερλίνες περιλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων έργων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών της δημοπρασίας Greek Sale του οίκου Bonhams, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2012 στο Λονδίνο.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης το «Τρίπτυχο Α» του Γιάννη Σπυρόπουλου, το τρίτο μεγαλύτερο έργο που δημιούργησε ποτέ ο καλλιτέχνης με τιμή εκτίμησης τις 120.000-180.000 στερλίνες καθώς και το έργο «Ακρόπρωρο» του Γιάννη Μόραλη με τιμή εκτίμησης: 100.000-150.000 στερλίνες.

«Το σπίτι του Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι με ένα 'Αγγελο» του Γιάννη Τσαρούχη, μία ελαιογραφία που απεικονίζει το σημερινό μουσείο Τσαρούχη με τιμή εκτίμησης 80.000-120.000 στερλίνες.

Σβήνουν τις μηχανές ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ στο νομό Θεσσαλονίκης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Χειρόφρενο τραβούν από το επόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού ο Οργανισμός έχει «στεγνώσει» από ρευστό και δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του. Χειρόφρενο τραβούν, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία στέρεψαν από πετρέλαιο. Ετσι, 1.000.000 πολίτες βρίσκονται... στον αέρα, αφού είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, ήδη από σήμερα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δρομολογίων του.

Επισήμως

«Εχουμε ενημερώσει εγγράφως όλους τους φορείς ότι από την 1η Δεκεμβρίου σταματάμε την εκτέλεση όλων των δρομολογίων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.