Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τα Μετέωρα μέσα από τον φακό ενός Γιαπωνέζου



Μια περιήγηση από ψηλά στα Μετέωρα και τα έξι μοναστήρια τους προσφέρει το βίντεο ενός Ιάπωνα φωτογράφου και μπλόγκερ που επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας.

Με τη βοήθεια μιας go pro κάμερας και ενός drone, ο Ιάπωνας φωτογράφος και μπλόγκερ TKYSSTD δημιούργησε ένα συναρπαστικό τρίλεπτο βίντεο κλιπ γυρισμένο στο, σαν κινηματογραφικό σκηνικό των Μετεώρων,

Δολοφόνησαν ελάφια και σκυλιά σε υγρότοπο

Δύο ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά δολοφόνησαν άγνωστοι -πιθανόν με δηλητηριασμένα δολώματα- στο πάρκο «ΤΗΘΥΣ», στον υγρότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας.

Όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες 15 μέρες και ύστερα από περιστατικά διαρρήξεων και καταστροφών στον περιφραγμένο χώρο του Πάρκου, άγνωστοι δολοφόνησαν ένα ζευγάρι ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά τα οποία, μετά τις κλοπές, προστάτευαν τις εγκαταστάσεις του «ΤΗΘΥΣ».

«Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όταν λαθραλιεύουν, όταν κυνηγούν, όταν μας κατέστρεφαν τις περιφράξεις και τους ιχθυοφραγμούς, ακόμη και όταν διέρρηξαν το Μουσείο και κατέστρεψαν μέρος του μουσειακού υλικού ή όταν έκλεψαν φωτοβολταϊκά στοιχεία,

Εκλογές «ψήφισε» η Βουλή - Δεν εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας


Σταυρόπουλος Λάμπρος

Ο κύβος ερρίφθη! Η χώρα οδηγείται σε εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015 μετά την αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ το αποτέλεσμα της τρίτης καθοριστικής –και ιστορικής σημασίας- ψηφοφορίας ερμηνεύεται ως καταφανής ήττα καθώς στους 168 βουλευτές που τάχθηκαν στην δεύτερη ψηφοφορία υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα δεν προστέθηκε ούτε ένας.
Και αυτό παρά τις δραματικές εκκλήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά ο οποίος δήλωσε ότι «έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος».

Οι φώκιες της Ανταρκτικής χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης για να κυνηγούν

«Τα ζώα αυτά πραγματοποιούν ιδιαίτερα έντονη φυσική δραστηριότητα ενώ κρατάνε την αναπνοή τους. Για αυτό το λόγο πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά», δήλωσε η Τέρι Γουίλιαμς, καθηγήτρια οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας.

 Οι φώκιες Γουέντελ της Ανταρκτικής (Leptonychotes weddellii) έχουν εξελιχθεί εντυπωσιακά ώστε να μπορούν να βουτούν σε βάθη εκατοντάδων μέτρων και να διαθέτουν μία εκπληκτική ικανότητα να ανιχνεύουν τα μικρά κενά στην επιφάνεια του πάγου που τους επιτρέπουν να αναπνέουν οξυγόνο.

Τώρα, επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούν πως ανακάλυψαν ότι ο λόγος για τις εντυπωσιακές αυτές ικανότητες είναι ότι οι φώκιες χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης για την πλοήγησή τους.

Ο ΠΟΜ πρωταθλητής εφήβων Χαλκιδικής 2014-2015 (Μπάσκετ)

Ο ΠΟΜ (Παναθλητικός Όμιλος Μουδανιών) νίκησε στον τελικό του Εφηβικού Final 4 τον Πολύγυρο με 72-37 και στέφθηκε πρωταθλητής εφήβων Χαλκιδικής για την περίοδο 2014-2015.

Στον ημιτελικό, ο ΠΟΜ είχε κερδίσει τον Ξέρξη Νέων Ρόδων με 52-44, σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Το φετινό Final 4, έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Νικήτης 27 & 28 Δεκεμβρίου, σε μία άψογη διοργάνωση.

Επεισόδια στις Σκουριές

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα, έξω από τις εγκαταστάσεις των εργοταξίων εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση.

Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του εργοταξίου, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, συλλήψεις και προσαγωγές.

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης – Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις,