Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΟΚ από την αυτοκτονία μέλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λάρισα

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΝΑΩ...

Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του χθες το πρωί ο 41χρονος Νίκος Τζιανής, μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του στη Λάρισα συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Πίσω του άφησε ένα γράμμα το οποίο σύμφωνα με το larissanet.gr το «αφιερώνει» σε όλους όσους «τον έφεραν στο σημείο αυτό».

«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση». Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αρχαιολογικά ευρήματα στον κόλπο Αλυκανά


Οι επιστημονικές παρατηρήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεγάλο δημόσιο κτίριο της αρχαιότητας πιθανόν σχετιζόμενο με τον λιμένα της αρχαίας πόλης

Αναζήτηση στοιχείων για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίσθηκαν στη Ζάκυνθο

 Σε νέα φάση μπαίνει από το φθινόπωρο η αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίσθηκαν προσφάτως στον κόλπο Αλυκανά, στη Ζάκυνθο.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Άκης Λαδικός, που παρακολουθεί το θέμα, κλιμάκιο από αρχαιολόγους, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στις υποβρύχιες έρευνες, θα εγκατασταθεί στο νησί τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ασχοληθεί επισταμένως με τα ευρήματα στον υποθαλάσσιο χώρο του κόλπου Αλυκανά.

Σταμάτης Σπανουδάκης: "Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά ..."

Μέ όσο πιό απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σέ όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού καί πιά η σημερινή στάση-θέση μου.

Αρχίζω με τά αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.

Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.

Πριν από 100 χρόνια απελευθερώθηκαν οι Σέρρες

Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1913, εμπροσθοφυλακή της VII Μεραρχίας (υπό τον μέραρχο Σωτήλη), αφού ανέτρεψε μικρή βουλγαρική αντίσταση, απελευθέρωσε τις εσπερινές ώρες, την πόλη των Σερρών. Υποχωρώντας οι Βούλγαροι, προέβησαν σε σφαγές και εμπρησμούς. Τηλεγράφημα που στάλθηκε προς τον πρόεδρο της Βουλής την 1η Ιουλίου 1913, αναφέρει:

«Πριν βάλουνε φωτιά οι Βούλγαροι λεηλάτησαν όλα τα σπίτια και τα καταστήματα, σπάζοντας τις πόρτες με τσεκούρια. Δεν υπολόγιζαν ούτε τους ξένους υπηκόους που έλπιζαν ότι θα σωθούν υψώνοντας τις εθνικές σημαίες τους. Έτσι παραβιάστηκαν οικίες του Θεμιστοκλέους Μιγάτσκου διευθυντού της Τραπέζης Αθηνών, Αυστριακού υπηκόου που κατοκούσε στο σπίτι του αυστριακού Δούρου, τα σπίτια των Αμερικανών καπνεμπόρων Χαίκτων και Μουρ, αν και είχαν ανυψώσει την αμερικάνικη σημαία, η οικία του αντιπροσώπου του καπνεμπορικού καταστήματος 'Κομέρσιαλ'-οίκου αγγλικού, το κατάστημα Τίριγγ που ανήκε σε αυστριακό, οι καπναποθήκες 'Αμέρικαν-Ταμπάκο' και 'Έρζοκ', αυστριακού, η Μακεδονική Εταιρεία Καπνών, η Αγγλική του Μονοπωλίου Καπνών των αδελφών Εσκενάζη Αμερικανών, Κιαζημμεμίν, Ιταλού, Χασίζ Σαούρτα, Ισπανού. Επίσης κάηκαν η τράπεζα Αθηνών και Ανατολής, τα σπίτια Κ. Μαρούλη, Γερμανού υπηκόου.»

H Google διώχνει τα...σύννεφα


H Google έχει ξεκινήσει να ανανεώνει τις δορυφορικές εικόνες των χαρτών της προκειμένου να προσφέρει πιο ακριβή εικόνα από το ανάγλυφο του πλανήτη μας, χωρίς σύννεφα σε όσες περιοχές υπήρχαν.

Όπως σημειώνουν από την εταιρεία στη σχετική δημοσίευσή τους...
, αξιοποίησαν δορυφορικές εικόνες μεγέθους εκατοντάδων Τerabyte από τη γεωλογική υπηρεσία των ΗΠΑ και τη NASA και τις έχουν διαθέσιμες στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google Earth και στους Google Maps.

Οι διαθέσιμες εικόνες συνδυάστηκαν και αναλύθηκαν ώστε να εξασφαλιστεί πως είναι όσο πιο καθαρές γίνεται, ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει σχεδόν μόνιμα νέφωση, όπως οι τροπικοί.

Δωδώνης Χρυσόστομος: Θα ξαναφορέσω κοστούμι!


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σκληρή απάντηση δίνει αποκλειστικά μέσω της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε όσους τον κατηγόρησαν επειδή εμφανίστηκε με πολιτική περιβολή και όχι με ράσα στην Κίνα.

«Τυφλοπόντικες των υπονόμων που λερώνουν από όπου κι αν περάσουν» χαρακτηρίζει εκείνους που ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα, καθώς, όπως σημειώνει, ήταν υποχρεωμένος από τις κρατικές αρχές της Κίνας να μη φορά τα ράσα του.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στην Κίνα εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος σε διεθνή έκθεση για τον τουρισμό, ως επικεφαλής της συνοδικής επιτροπής θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης διευκρινίζει πως φορούσε κοστούμι διότι υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές

Αρχαίος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1000 μέτρων στη Φωκίδα

Βρέθηκε χάρη σε ένα... αρνάκι που έπεσε μέσα πριν από ένα μήνα

Θερμού Μαρία

Ενας υπόγειος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και μέσα στο δάσος δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Χάρη σε ένα αρνάκι όμως, που έπεσε μέσα, πριν από ένα περίπου μήνα η Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε αυτή την απρόσμενη ανασκαφή επάνω στο βουνό, στις παρυφές του λόφου Τσούκα κοντά στον οικισμό Στρόμη.

 Παρά το γεγονός, ότι ο τάφος είχε διαταραχθεί, η προκαταρκτική μελέτη, που έγινε τόσο στα ευρήματα όσο και στους σκελετούς οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον για τρεις ταφές κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής και συγκεκριμένα από τον 1ο π. Χ. έως τον 1ο μ. Χ. αιώνα.