Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Ήταν αυτονόητο ότι στους ΟΤΑ δεν επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις».


Μετά την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών Θεσσαλονίκης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι διαγράφηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 23-24 εκ. ευρώ, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Ήταν αυτονόητο ότι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ήταν επίσης αυτονόητη η υπαγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην «περαίωση» και στην αυτόματη διαγραφή των προστίμων.

Η υπόθεση όμως δεν ήταν καθόλου αυτονόητη και η «περαίωση» ήταν διέξοδος απαγορευτική για το Δήμο Θεσσαλονίκης όσο Δήμαρχος ήταν ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος.

Αναβλήθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Πάτρα - Εκτεταμένη ρίψη χημικών από αστυνομία


Ένταση δημιουργήθηκε κοντά σε ξενοδοχείο του Ρίου στην Πάτρα, όταν ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, κάνοντας χρήση χημικών ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες.

Τελικά οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους αυτοκινητιστές, που όμως παραμένουν συγκεντρωμένοι σε σχετικά κοντινή απόσταση. Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει αποκλείσει μεγάλο μέρος του δρόμου, που οδηγεί στο ξενοδοχείο, τόσο από την Πάτρα, όσο και από το Ρίο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείο,υ όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο.

Παραδέχεται το αυθαίρετο στο δάσος, αλλά δεν παραιτείται!


Ο Παπακωνσταντίνου συκοφαντεί πάλι, βρίζει και απειλεί

Την ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις  νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.

Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο:

Του έκλεψαν το ποδήλατο που έκανε τον γύρο της Ευρώπης για 22 χρόνια


Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.

«Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια», λέει ο Christian Van Limbergen, εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Κατεδάφισαν το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα


Θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία

Το παραλιακό σπίτι με τις πικροδάφνες του Ανδρέα Καρκαβίτσα στην παραλία των Λεχαινών ισοπεδώθηκε πριν από δύο ημέρες. Το γκρέμισαν οι άνθρωποι του Συλλόγου Οικιστών(αυθαιρέτων), με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, καθώς όπως υποστηρίζουν επρόκειτο για «ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους».

Η ενέργεια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, εξέδωσαν η "Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον", η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και η "Μορφωτική Ένωση Λεχαινών ''Ανδρέας Καρκαβίτσας"», η οποία έχει ως εξής:

«Το μόνο σπιτάκι που θα έπρεπε να διατηρηθεί στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών "το σπίτι του Καρκαβίτσα",

Τα γκράφιτι της αρχαιότητας


ΤΗΣ ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ ΦΩΤ.: ΠΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πιο εύκολα κόβει ο Ελληνας το τσιγάρο παρά τη συνήθεια να χαράζει σε τοίχους, κολόνες, πεζοδρόμια το όνομα της αγαπημένης του, μια ζωγραφιά, μια καρδούλα, μια σημαδιακή ημερομηνία γι' αυτόν.

Η συνήθεια αυτή είναι διαχρονική, παμπάλαιη, κρατάει τουλάχιστον 2.500 χρόνια. Κι αν το χάραγμα με ένα αιχμηρό αντικείμενο πάνω σε μια κολόνα του Παρθενώνα φάνταζε κάποτε ως βέβηλη πράξη, σήμερα τα αρχαία γκράφιτι είναι ιερά και διατηρητέα γιατί αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς.

Τα χαράγματα στον Παρθενώνα ξεκινάνε από την κορυφή του ναού και φθάνουν έως τα σκαλοπάτια του.

Παγκόσμια αξιολόγηση για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου


Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, με σκοπό την τήρησης των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στη λειτουργία, τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Γεωπάρκων, ώστε να ελεγχθεί αν πληρούν τα κριτήρια ποιότητας λειτουργίας του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων υπό την αιγίδα της UNESCO.

Τη Λέσβο επισκέπτεται αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων, με σκοπό την αξιολόγηση του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

Το Απολιθωμένο Δάσος, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων από το 2000,

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων

Αντιδρούν στην εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης χημικών

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, με κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου το προσεχές Σάββατο και αποκλεισμό του προαστιακού την προσεχή Κυριακή, αν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου με την πρώτη εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και με τη δεύτερη χορηγείται άδεια εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων σε ιδιωτική εταιρία στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Τις αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στους Αγίους Θεοδώρους, με πρόσκληση του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Το «Ζάππειο 2» εξήγησε στη Χίλαρι ο Αντ. Σαμαράς


Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, ενώ η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε και το θαυμασμό της για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, ανέπτυξε τη δική του πρόταση για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ διευκρίνισε ότι η διαφωνία του με την κυβέρνηση δεν αφορά στους στόχους, που είναι η μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά στους τρόπους για την επίτευξή τους.

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μάρκος Κυπριανού


ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΘΥΝΗ

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε με επιστολή του ο υπουργός εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Σύμφωνα με πληροφορίες του 107.6 FM, στην εν εξελίξει συζήτηση στην επ. Άμυνας της Βουλής για το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα τουγια λόγους ευθιξίας και όχι γιατί αποδέχεται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε την ευθύνη χειρισμού των 98 εμπορευματοκιβωτίων που είχαν κατασχεθεί.

Σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με την συμμετοχή του υπ. Εξωτερικών, ο κ. Κυπριανού είχε προτείνει να σταλούν δείγματα της πυρίτιδας σε διάφορα χημεία για εξέταση και να διευκρινιστεί κατά πόσον θα μπορούσε το υλικό να εκποιηθεί.

Πολιτική κρίση στην Κύπρο μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση


Αντιδράσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί βοήθεια για το θέμα της ηλεκτροδότησης από τα κατεχόμενα

Λευκωσία

Πολιτική κρίση έχει προκαλέσει η τραγωδία στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μαυροφορεμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Αμυνας, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί βοήθεια για το θέμα της ηλεκτροδότησης από την τουρκοκυπριακή εταιρία παραγωγής ρεύματος.

Συγκεκριμένα, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμασαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους,

«Εσωσαν την “Απογευματινή” αυτοί που δεν μιλούν ελληνικά!»

Οι νέοι συνδρομητές λαμβάνουν την εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή. ( Πηγή: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ)

Ο εκδότης της εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης μιλά για την καμπάνια σωτηρίας της

Γ. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα

Περίπου τριακόσιους καινούργιους τούρκους συνδρομητές, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά αλλά προμηθεύονται την εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή, έχει αποφέρει ως τώρα η καμπάνια σωτηρίας της «Απογευματινής», της ελληνικής ομογενειακής εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης.

«Προς το παρόν αυτό αρκεί για να μας δώσει ένα φιλί της ζωής και να μην προχωρήσουμε στο κλείσιμο της εφημερίδας που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη 12η Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της» λέει ο 72χρονος κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, εκδότης της εφημερίδας.

Ο παπάς της αγανάκτησης και της... επανάστασης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ

Ο παπα-Ηλίας εμφανίστηκε στο Σύνταγμα με τη «γουρούνα» του, δηλώνει «εθνιστής» και όχι εθνικιστής, ξεσηκώνει αθυρόστομα τσιτάτα των Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη και ζητεί νέα... εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίπλα στον Καραϊσκάκη και στον Γέρο του Μοριά. Από κοντά και ο Βελουχιώτης, ανακατεμένος με ΔΝΤ, μνημόνιο, Μέρκελ και Παπανδρέου. Παρέα τους μάρσαρε ο παπα-Ηλίας με τη «γουρούνα» του κατά το διήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων του Ιουνίου, δίπλα στους «Αγανακτισμένους» και τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Η φωτογραφία του πάνω στο τετράτροχο όχημα, με τα ράσα του να ανεμίζουν καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα με φόντο τα ΜΑΤ, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Οι πρωτάρηδες στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια


Ποιοι διαγκωνίζονται να εισέλθουν στους συνδυασμούς της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία


ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΠΛΗΚΑ

Παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, στη Συγγρού έχουν προεξοφλήσει ότι εντός του φθινοπώρου θα στηθούν κάλπες, είτε διότι η κυβέρνηση θα αποτύχει να πιάσει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είτε διότι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς διαμήνυσε σε βουλευτές και στελέχη ότι φέτος το καλοκαίρι “δεν έχει διακοπές” και έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα.