Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δήμος Πολυγύρου: "Ανοίγει ο δρόμος" για την αξιοποίηση της οικίας Στέφανου Κότσιανου

«ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ


Ένα σημαντικό πρόβλημα σχετικά με τη συντήρηση και αξιοποίηση της οικίας Στέφανου Κότσιανου λύνεται πλέον με την αγορά από την πλευρά του Δήμου Πολυγύρου και του υπόλοιπου πατρικού κτίσματος της οικίας Κότσιανου. Με την ενοποίηση του κτίσματος αυτό αποκαθίσταται πλέον στην αρχική του μορφή και έκταση και ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάστασή του και τη μετέπειτα λειτουργία του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου, το οποίο οραματίστηκε ο Στέφανος Κότσιανος. Ήδη συντάσσεται και η σχετική μελέτη για την ένταξη του όλου έργου της ανακαίνισης στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε τα εξής: « Άλλο ένα μείζον θέμα για την κοινωνία του Πολυγύρου πλησιάζει στη λύση του με την αγορά του υπολοίπου κτίσματος της οικίας του Στέφανου Κότσιανου.
Ήδη έχει τελειώσει η καταγραφή και αποτύπωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου καθώς επίσης και η αρχιτεκτονική μελέτη – πρόταση για την περεταίρω χρήση του ως Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου και Πνευματικού Κέντρου για τον Πολύγυρο και όλη τη Χαλκιδική. Ο στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα στατικά του κτιρίου και του εδάφους ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης έως τα τέλη Μαΐου.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε, ότι σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η ψηφιοποίηση του αρχείου και να δοθεί πρόσβαση σε αυτό μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: