Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Γράφουν και σβήνουν στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, ονόματα υποψηφίων βουλευτών


Γράφουν και σβήνουν για τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Το σενάριο να μην είναι υποψήφιος ο διαγραφείς Κώστας Γκιουλέκας εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή ως ιδιαίτερα ισχυρό, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν τελικά η Μαρία Αποστολίδου στην Α' και η Δήμητρα Κοασίδου στη Β' θα δεχτούν να είναι υποψήφιες.

Στην Α' Θεσσαλονίκης κλεισμένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των βουλευτών Κώστα Καραμανλή, Σταύρου Καλαφάτη, Γιάννη Ιωαννίδη και Ελενας Ράπτη, των πολιτευτών Γιώργου Ορφανού, Παναγιώτη Κοκκόρη, Αρτ. Διαλυνά και Γωγώς Παπαϊωάννου - Γάκη, καθώς και του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ενώ νέοι στη λίστα θα είναι οι Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Πανοζάχος, Μαρία Μίντσιου, Μαρία Προκοπίδου, Ρόζα Βαρβάρα. Θέση στη λίστα της Α' διεκδικούν ακόμη ο γιος του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Καζαντζίδη, Παντελής, ο Νίκος Βεζυρτζής και ο πολιτευτής Κώστας Μαργαρίτης.

ΠΑΣΟΚ: Πάνε φουλ για διάσπαση - Παρ'ότι μόνος υποψήφιος ο Ε.Βενιζέλος πήρε 50%!


Θα επαναληφθεί η διάσπαση του ... ατόμου; Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, απ'ότι φαίνεται, ναι! Το άλλοτε κραταιό κόμμα, το οποίο τώρα δημοσκοπικά κινείται μεταξύ του 8 και του 11%, αντιμετωπίζει και διάφορες εσωτερικές γκροτέσκο καταστάσεις, όπου οι συνυποψήφιοι του Ε.Βενιζέλου, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν καν τις υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιοι, ο Ε.Βενιζέλος, συγκέντρωσε μόλις το 50% των υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου και φαίνεται ότι η διάσπαση ακόμα και αυτού του πολιτικού ρεταλιού που λέγεται ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ κοντά.

Ο Ε.Βενιζέλος συγκέντρωσε 189 υπογραφές, σε σύνολο 377 μελών. Αντιθέτως την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν μόλις 12 μέλη του συμβουλίου, όταν η καταστατική πρόβλεψη κάνει λόγο για τουλάχιστον 94 μέλη.

Ποιος κρατά κλειστό το Ακρωτήρι


Πανοραμική άποψη του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης με το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο που προστατεύει τα μνημεία

Σημαντικές ελλείψεις καθυστερούν την έναρξη της λειτουργίας του στεγάστρου της προϊστορικής πόλης στη Σαντορίνη

Μπορεί το κατασκευαστικό μέρος να είναι υλοποιημένο σχεδόν εξ ολοκλήρου και τα στατικά μέτρα που ελήφθησαν να παρέχουν πλέον κάθε ασφάλεια για τους επισκέπτες, η λειτουργία του όμως χωρίς τις προδιαγραφές οι οποίες απαρεγκλίτως πρέπει να ισχύουν για όλες τις κατασκευές που έχουν άμεση σχέση με συνάθροιση ανθρώπων αποτελεί παράβαση ανεπίτρεπτη. Το στέγαστρο του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι της Θήρας, μιας πόλης-μουσείου που εκτείνεται σε 14 στρέμματα και μπορεί να δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, ύστερα από εξίμισι χρόνια εργασιών είναι επιτέλους έτοιμο.

Δόμνα Σαμίου - Σελίμ (Παραδοσιακό Μαρμαρά Προποντίδας)


Αργό αντιφωνικό ψαράδικο τραγούδι που το κατέγραψε η Δόμνα Σαμίου το 1983 στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Διονύσης Σαββόπουλος & Δόμνα Σαμίου - Μαύρη Θάλασσα



Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα
φέρνουνε μηνύματα για μιαν αγάπη που 'χα
και στις φλέβες μου βαθιά μαύρη θάλασσα σαν αίμα
λέει λόγια πικραμένα

Κανένα πλάσμα του Θεού δεν ζει σε τέτοιο βάθος
όπου σ' αγάπησα πολύ κι απόμεινα μονάχος
Μαύρη θάλασσα κλειστή και ψυχή μου χαρισμένη
σ' όποιον πολύ σε θέλει

Μόνος υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Τσάρος και Καίσαρας ... και στο βάθος κήπος - εκλογές ...
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός στις εσωκομματικές εκογές του ΠΑΣΟΚ της 18ης Μαρτίου καθώς το Εθνικό Συμβούλιο απέκλεισε τις αυτοπροτάσεις των κ.κ Παπουτσή και Τζουμάκα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις έγκρισης είναι αυτή Ευάγγελου Βενιζέλου που προσυπεγράφη από συνολικά 190 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού.

Ποινικές διώξεις κατά Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για τα «45άρια» έργα


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για την υπόθεση με τα ονομαζόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται η Νομαρχία Θεσσαλονίκης να ανέθετε απευθείας σε εργολάβους.

Ειδικότερα ο κ. Τσόγκας άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του πρώην αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Διονύση Ψωμιάδη για απλή συνεργεία σε απιστία και ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009.

Η Ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο (Video)

Μάκης Βορίδης: Η Ευρώπη θέλει Σαμαρά

Ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης κατά την ομιλία του στην θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντος ποταμού

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, ότι η επιτάχυνση των σημαντικών δημοσίων έργων οφείλεται σε παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές το πρωί, μετά την θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα Ποταμού, στο δημαρχείο της Καλαμάτας, ο κ. Βορίδης, αφού αναφέρθηκε στην σημασία της ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων για την ανάπτυξη και την αναστροφή της ύφεσης, μίλησε για την συμβολή του κ. Σαμαρά και για το έργο της επόμενης κυβέρνησης λέγοντας:

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος

Όλο λόγια λόγια λόγια και χαρτιά χωρίς αξία, Αντώνη Σαμαρά
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος


Φίλες και φίλοι,

Σήμερα ολοκληρώνεται μια σελίδα, που άνοιξε η χώρα τον περασμένο Νοέμβριο. Και αρχίζει μια δύσκολη περίοδος αγώνα και μεγάλων προκλήσεων.

Το λεγόμενο PSI, δηλαδή το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιτύχει! Μένουν ακόμα να γίνουν αρκετά πράγματα. Αλλά τον κάβο τον περάσαμε.

Δόμνα Σαμίου - Όλα τα πουλάκια ζυγά-ζυγά

Δόμνα Σαμίου - Γιατζηλαριανή

Πέθανε η Δόμνα Σαμίου

Καλό ταξίδι στη Δόμνα, την μεγάλη Κυρία της Δημοτικής μας Παράδοσης.
Η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Γιώργος Σκίντσας

Η Δόμνα Σαμίου η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα. Αφιέρωσε και αφιερώθηκε στη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, εφόσον το υπηρέτησε ουσιαστικά από τα 13της χρόνια.

Ας δούμε όμως πως η ίδια η Δόμνα Σαμίου, περιγράφει αυτή τη σχέση που είχε με τη μουσική στην ιστοσελίδα της : «Το αυτί μου εμένα από τότε, σαν παιδάκι που ήμουνα, έπαιρνε όλους τους ήχους και τις μουσικές.

Ομιλία Χρήστου Παπουτσή στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Σήμερα, επιτρέψτε μου να μιλήσω ανοικτά, για όσα μας πόνεσαν και για όσα μας προβλημάτισαν. Σήμερα επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.

Η εποχή μας είναι μια ταραγμένη εποχή, γεμάτη αμφισβήτηση και ανασφάλεια, καθώς όλοι μας βλέπουμε τη ζωή όλων των ανθρώπων γύρω μας να αλλάζει και μάλιστα να αλλάζει με βίαιο τρόπο.

Παραλάβαμε πριν από δύο χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την οικονομία της χώρας μας κυριολεκτικά στο γύψο, ακινητοποιημένη, καθώς βρισκόταν, γιατί το έχουμε ξεχάσει, για δεύτερη φορά σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.