Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μάκης Βορίδης: Η Ευρώπη θέλει Σαμαρά

Ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης κατά την ομιλία του στην θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντος ποταμού

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, ότι η επιτάχυνση των σημαντικών δημοσίων έργων οφείλεται σε παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές το πρωί, μετά την θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα Ποταμού, στο δημαρχείο της Καλαμάτας, ο κ. Βορίδης, αφού αναφέρθηκε στην σημασία της ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων για την ανάπτυξη και την αναστροφή της ύφεσης, μίλησε για την συμβολή του κ. Σαμαρά και για το έργο της επόμενης κυβέρνησης λέγοντας:


«…Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΝΔ, επειδή έκανε μια καταλυτική και εξαιρετικά αποφασιστική παρέμβαση στο επίπεδο των ευρωενωσιακών θεσμών και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην task force, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες δημιουργίας των κατάλληλων εργαλείων στην ΕΕ, που θα μπορέσουν να καλύψουνε τα όποια χρηματοδοτικά κενά υπάρξουν.

»Οφείλω να πω ότι με εντυπωσίασε η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν στην παρέμβαση του Προέδρου της ΝΔ οι ευρωενωσιακοί θεσμοί. Κάτι το οποίο δεν είναι πολύ σύνηθες και αυτό δείχνει και την αλλαγή ενός κλίματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκό, αλλά δείχνει πλέον και την αξιοπιστία, τον σεβασμό και την αποτελεσματικότητα, με την οποία αντιμετωπίζεται ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όταν θέτει ζητήματα στο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Κατά την γνώμη μου το μεγάλο στοίχημα της επόμενης Κυβέρνησης θα είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή το πώς θα ακολουθήσει αναπτυξιακές πολιτικές και κυρίως το πώς θα μπορέσει να ολοκληρώσει αποτελεσματικά τα μεγάλα έργα υποδομών. Αυτό είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της επόμενης Κυβέρνησης. Εγώ προσωπικά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες φυσικά ακόμη μπροστά, αλλά νομίζω ότι ήδη έχουμε να επιδείξουμε μια εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία της ανταλλαγής ομολόγων, του PSI. Ήδη το χρέος της Ελλάδος έχει μειωθεί σημαντικά. Η επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά, έχει επιτευχθεί, τουλάχιστον στο κομμάτι των επιτοκίων και επομένως μπροστά μας, εκείνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε τα πρωτογενή ελλείμματα τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται. Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – να αναστρέψουμε την υφεσιακή πορεία. Για αυτό λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι αναπτυξιακές πολιτικές.

»Ο Ελληνικός λαός, μαζί με τις κριτικές του, μαζί με τις αρνήσεις του, μαζί με την αντίρρηση του, μαζί με τον θυμό του σε ορισμένες περιπτώσεις, γνωρίζει ότι σε αυτά τα ζητήματα, υπάρχει μια μόνο πολιτική δύναμη και μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να εγγυηθεί την ανάταξη της ελληνική οικονομίας και αυτά είναι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν το λέω από κάποιου είδους κομματικό πατριωτισμό, το λέω γιατί ορθολογικά προσεγγίζοντας, το συγκεκριμένο ερώτημα, νομίζω ότι αν τεθεί στους πολίτες αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα, τότε η απάντηση είναι μονοσήμαντη. Όλοι θα απαντήσουνε με τον ίδιο συγκεκριμένο τρόπο».


Πηγή: Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: