Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Αποσπάσματα από το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο του Lawrence Durrell

...Την θυμάμαι να στέκεται μπρος από πολλαπλούς καθρέφτες και να λέει: Κοίτα! Πέντε διαφορετικές εικόνες του ίδιου αντικειμένου.

Αν ήμουν συγγραφέας θα προσπαθούσα να δώσω στους χαρακτήρες μου μια πολυδιάστατη άποψη, ένα είδος πρισματικής εικόνας.

Γιατί να μην μπορούν οι άνθρωποι να δείξουν πάνω από μια όψη την φορά...

Πιστεύω ότι οι Θεοί είναι Άνθρωποι και οι Άνθρωποι Θεοί. Εισβάλουν οι μεν στην ζωή των δε, προκειμένου να εκφράσουν την ύπαρξή τους. ο ένας μέσα από τον άλλον...

Ο Ναρούς μου είχε πει κάποτε ότι αγαπούσε την έρημο γιατί, εκεί ο άνεμος σβήνει τα χνάρια των ανθρώπων, σαν τις φλόγες των κεριών, αυτό μου φαίνεται κάνει και η πραγματικότητα. Πως λοιπόν μπορούμε να αναζητήσουμε την αλήθεια;

... O κόσμος που ζούμε είναι θεμελιωμένος σε κάτι υπερβολικά απλό για να χαρακτηριστεί ως "Συμπαντικός Νόμος" και συνάμα τόσο εύκολο να το συλλάβεις, όσο μια πράξη τρυφερότητας, απλής τρυφερότητας.

Στην αρχετυπική σχέση μεταξύ ζώου και φυτού, βροχής και εδάφους, σπόρων και δέντρου, Ανθρώπου και Θεού.

Συνελήφθη 29χρονος για καλλιέργεια οπίου

Όπιο κατηγορείται ότι καλλιεργούσε 29χρόνος Έλληνας στην Χαλκιδική. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω μέσα σε χωράφι με 98 φυτά παπαρούνας (το είδος μήκων η υπνοφόρος) απ' την οποία παρασκευάζεται το όπιο και στη συνέχεια η ηρωίνη.

Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Κυριακής σε αγροτική περιοχή που βρίσκεται στο 21ο χιλιόμετρο της οδού Ν. Μουδανιών- Σιθωνίας, στη διασταύρωση Ορμύλιας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το είδος της παπαρούνας ευδοκιμεί σε πάρα πολλές χώρες. Οι περισσότερο γνωστές οπιοκαλλιέργειες βρίσκονται στη γειτονική Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, σε χώρες της νότιο-ανατολικής Ασίας και της νότιας Αμερικής.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Του μλαρ του μλαρ

Δημοτικό τραγούδι της Λέσβου

Σήκου βρε Κατίγκου
κι άψε του φανάρ
να πάμι γύρου γύρου
μπα κι εύρουμι του μλαρ

Του μλαρ του μλαρ
δεν πάου στου Πλουμάρ

Παν' στουν ανιμόμλου
γύριζει του μλαρ
όλη μέρα γύρζει
λαγός μι του φανάρ

Του μλαρ του μλαρ
δεν πάου στου Πλουμάρ

Μέσ' στου νταμ του είχα
κι έτρουει χουρτάρ
κι ήρθαν κι του κλέψαν
κι αφήκαν του σαμάρ

Του μλαρ του μλαρ
δεν πάου στου Πλουμάρ

Πυροβόλησε το γεννητικό του όργανο!

Ένας άντρας με όνειρο να γίνει γκάνγκστερ, στην Γερμανία, πυροβόλησε τα γεννητικά του όργανα όταν εκπυρσοκρότησε το περίστροφο που είχε μέσα στο παντελόνι του!

Ο κύριος Lukas Neuhardt, από την περιοχή του Saarbruecken, ήθελε να κάνει επίδειξη σε φίλους του και την ώρα που τοποθέτησε το περίστροφο στην ζώνη ξέχασε να βάλει την ασφάλεια.



Το περίστροφο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα γεννητικά του όργανα. Ο 27-χρονος άντρας είπε στους νοσηλευτές ότι ένας μασκοφόρος που ήθελε να τον ληστέψει τον πυροβόλησε στο επίμαχο σημείο!

Η αστυνομία που ερεύνησε το περιστατικό είδε ότι δεν συμβαδίζουν τα λεγόμενα του αφού η σφαίρα είχε αφήσει άθιχτο το παντελόνι του!

«Αφού δεν υπήρχε τρύπα στο παντελόνι του αυτό σημαίνει είτε ότι δέχθηκε την βολή του αιώνα είτε ότι αυτοπυροβολήθηκε,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι χειρούργοι συγκόλλησαν το γεννητικό του όργανο και τώρα θα χρειαστεί να παραστεί σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας!

Μιχάλης Μπακ

Πηγή: Έθνος

Η Μαριέττα Γιαννάκου τρίζει τα δόντια σε δημοσιογράφο

ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

Μ' ένα μάτι μ' ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά
σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά
καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι
το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι

Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους

Μας φλομώσαν οι παππούδες με ψευτιές και φούμαρα
λες και είμαστε αλεπούδες που μασάνε κούμαρα
τότε θα 'ρθουν άλλα χρόνια μ' όνειρα κι οράματα
δίχως λόγους στα μπαλκόνια κι ανθιστά προγράμματα

Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους

Η πρώτη απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου για τα blog!

Πολύ σημαντικά πορίσματα για το μέλλον του blogging στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
Παρατηρήσεις

-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:

-Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου

-Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσησης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.

-Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.

-Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

-Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι... άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο

-Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.

-Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Περισσότερα: GREECE-SALONICA

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ… ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ!




Το είπε στην τελευταία πολυπληθή συγκέντρωση 50 ατόμων στο Αγρίνιο. “Εμείς δεν θα κάνουμε πόλεμο όπως ο προσπάππους της υποψήφιάς μας Νίκης Τζαβέλλα..” Μόνο που η Νίκη Τζαβέλλα είναι από την Λαμία, το όνομα Τζαβέλλα είναι από τον σύζυγό της και το πατρικό της όνομα είναι ΚΑΤΣΙΚΗ! Τι άλλο θα σκαρφιστεί ο άνθρωπος…

Στην συγκέντρωση του Αγρινίου ας σημειωθεί ότι Αγρινιώτες δεν ήταν ούτε οι μισοί! Οι περισσότεροι ήταν από άλλες περιοχές!

Εν τω μεταξύ σε προσπάθεια που έκανε το κόμμα του Καρατζαφέρη να πάει να μιλήσει στην Λάρισα, η Νίκη Τζαβέλλα-Κατσίκη υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από μέλη του ΛΑΟΣ όπως και σε άλλες περιοχές!



Στην συγκέντρωση μάλιστα του Αγρινίου του απηύθυναν ένα αμείλικτο ερωτηματολόγιο Εθνικιστές, το οποίο και δημοσιεύουμε στο οποίο βεβαίως ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ! Όμως τα παραμύθια του Καρατζαφέρη δεν έχουν τέλος…

Το Ερωτηματολόγιο προς Γ. Καρατζαφέρη

1. Με τη Τζαβέλλα στην Ευρωβουλή; (για να αποκαλεί τη Βόρεια Ήπειρο, Νότια Αλβανία συνεχίζοντας την παράδοση του Γεωργίου που αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία;) Τι γνώμη έχει ο συνυποψήφιος της Καραθάνος;

2. Πού ήταν το κόμμα στα Εθνικά μνημόσυνα; ( Ίμια, Γράμμο, Μακρυγιάννη, Κλίμα Δωρίδας;) Πού ήταν το Δεκέμβριο που καιγόταν η Ελλάς; Ήταν όμως στο Πολυτεχνείο και στον Παναγούλη

3. Γενικός Διευθυντής, Μασόνος; Δεν το ξέρατε;

4. Πόσα από τα ιδρυτικά μέλη υπάρχουν σήμερα στο κόμμα και γιατί έφυγαν;

5. Γιατί δεν ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. Ευρωβουλή το ψήφισμα για την καταδίκη των εγκλημάτων του Κομμουνισμού;

6. Γιατί στήριξε την διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ν.Δ. πού είναι η Ρήξη και Ανατροπή που μας υποσχεθήκατε;

Πηγή: Χρυσή Αυγή

Ευρωεκλογές 2009



Γιωργάκη ομορφόπαιδο
Γιωργάκη λεβεντόπαιδο
Παμπόνηρε και παραμυθατζή
Με το παραμύθι σου
την έκανες τη τύχη σου
και το ψηστήρι σου φιγουρατζή

το μυαλό σου μάζεψε
και την πορεία άλλαξε
με την φωτιά να παίζεις δεν μπορείς
σαν πολλά μας τά’κανες
Γιωργάκη το παράκανες
Τον μάστορά σου κάποτε θα βρεις

Γιωργάκη παραμυθατζή
Γιωργάκη μου φιγουρατζή

Γιωργάκη ομορφόπαιδο
Γιωργάκη λεβεντόπαιδο
Περπάτα ίσια και προσεχτικά
Μέτρησε τα βήματα
Μην έχουμε τραβήματα
Και την πατήσεις απ τα θηλυκά

ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ "Η χώρα είναι όμηρος της Αριστεράς"



Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ εξηγεί για ποιους λόγους αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και δηλώνει ότι η Δεξιά έχει δικαιωθεί ιστορικά

Συνέντευξη στον Α. ΡΑΒΑΝΟ | Κυριακή 24 Μαΐου 2009


ΥΠΕΡ μιας μεγάλης κεντροδεξιάςαστικήςπαράταξης τάσσεται η επικεφαλής του ΛΑΟΣ κυρία Νίκη Τζαβέλλα με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

Μιλάει με θέρμη για την επιλογή της να συστρατευθεί με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη και εμφανίζεται θετική στο ενδεχόμενο της συνεργασίας ΝΔ και ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης. Επισημαίνει τα ενοχικά σύνδρομα της Κεντροδεξιάς και την επικράτηση της συνωμοσίας της σιωπής και της ισορροπίας του τρόμου και κατηγορεί την Αριστερά για παλιμπαιδισμό, ισχυριζόμενη ότι η χώρα είναι όμηρος μιας αριστερής θολοκουλτούρας με χαρακτηριστικά φασιστικού δογματισμού.

- Είστε μια από τις εκπλήξεις των ευρωψηφοδελτίων. Σας εξέπληξε η υποδοχή που σας έγινε;

«Πράγματι, διαπίστωσα έκπληξη».

- Πού το αποδίδετε αυτό;

«Η κοινή γνώμη έχει βαρεθεί την ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών προσώπων στην πολιτική σκηνή. Ημουν έκπληξη γιατί έφυγα από την πολιτική, στεριώθηκα στα πόδια μου δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα και ξαναγυρίζω στην πολιτική. Ισως αυτή η επιστροφή ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα για κάποιους».

- Νιώθετε ικανοποιημένη από την επιλογή σας να συμπορευτείτε με τον ΛΑΟΣ;

«Εξαιρετικά ικανοποιημένη. Είναι ένα κόμμα πολύ κοντά σε αυτό που λέμε “ο μέσος έλληνας πολίτης”».

- Γιατί επιλέξατε τον ΛΑΟΣ;

«Είναι το μοναδικό κόμμα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς που εκπέμπει σαφές, συγκεκριμένο και σταθερό στίγμα της παράταξης».

- Πότε αποφασίσατε οριστικά ότι θα συστρατευθείτε με τον κ. Καρατζαφέρη;

«Επέλεξα τον ΛΑΟΣ προς το τέλος Απριλίου».

- Πώς έγινε η προσέγγιση;

«Αυτή η χρονιά ήταν το αποκορύφωμα της απαξίωσης της χώρας, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Συσσωρεύτηκαν τα προβλήματα δεκαετιών και είχαμε την έκρηξη και μετά την κατρακύλα. Ετσι, αποφάσισα να δουλέψω για την πατρίδα μου σε έναν διεθνή οργανισμό. Η πρόταση του κ. Καρατζαφέρη με έκανε να σκεφτώ και την Ευρωβουλή».

- Γιατί λέτε «και την Ευρωβουλή»;

«Γιατί ήδη είχα πρόταση από δύο άλλους διεθνείς οργανισμούς».

- Πριν από ημέρες είπατε ότι στον ΛΑΟΣ διακρίνατε τον ενθουσιασμό και την ορμή των στελεχών της ΝΔ πριν από 20 χρόνια. Δεν είναι υπερβολή αυτό;

«Οχι μόνον των στελεχών της ΝΔ, αλλά και αυτών του ΠαΣοΚ πριν από 25 χρόνια. Οπως και εμείς όλοι, παλιά, έχουν όραμα, ιδανικά, αντιπαλότητα επί συγκεκριμένων θεμάτων αρχών και πολιτικής. Ξέρετε, η ιδεολογική αντιπαλότης είναι τεράστια παραγωγική και δημιουργική δύναμη».

- Διακρίνω πραγματική ευχαρίστηση σε αυτά που λέτε.

«Ετσι είναι. Και επειδή ο ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα εξουσίας, αυτή η ενέργεια των στελεχών του έχει και την καθαρότητα της ανιδιοτέλειας».

- Σας έγινε πρόταση από τη ΝΔ;

«Οχι, δεν μου έγινε. Τα μεγάλα κόμματα έχουν άλλο σκεπτικό και μηχανισμούς ανάδειξης των στελεχών τους».

- Αν σας έκανε θα τη δεχόσαστε και υπό ποιους όρους;

«Υπό τον μοναδικό όρο της αναγέννησης μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, αστικής παράταξης».

- Θεωρείτε ότι η ΝΔ έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις;

«Τα ιστορικά ελληνικά κόμματα που έχουν παρελθόν και παρόν εκ των πραγμάτων έχουν εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ακόμη και το μέλλον τούς δημιουργεί δεσμεύσεις. Και δεν εννοώ μόνο υλικές εξαρτήσεις. Η ισορροπία του τρόμου, η συνομωσία της σιωπής, ο τακτισμός, η προσωπολατρία, ο συμβολισμός, όλα αυτά αλληλεξαρτήσεις είναι. Η πολιτική αποδεσμεύεται στην πράξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με κορυφαίες πολιτικές πράξεις, όπως η ένταξή μας στην ΕΕ, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ, η διεύρυνση προς το Κέντρο, απέδειξε ότι δεν είχε κανενός είδους δεσμεύσεις».

- Πώς συμβιβάζεστε εσείς,μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά και κοσμοπολίτισσα, με τον ΛΑΟΣπου πρεσβεύει τον εθνοκεντρισμό;

«Ο εθνοκεντρισμός είναι η βάση για να είναι κάποιος κοσμοπολίτης. Η πρώτη αρχή για να αποδεχτείς ισότιμα όλους τους άλλους είναι: “Προστάτεψε τη βάση σου”».

- Στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι ο ΛΑΟΣ είναι ακραίο κόμμα.

«Γενικώς και αορίστως μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Στην πράξη ξέρουν καλά ότι οι συγκεκριμένες θέσεις που έχει ο ΛΑΟΣ υπενθυμίζουν και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠαΣοΚ ότι ως κόμματα εξουσίας πρέπει να ομιλούνε στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού και του εφικτού».

- Πώς θα βλέπατε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΛΑΟΣ;

«Ως τώρα θεωρούμε φυσιολογική τη συνεργασία των σοσιαλιστών με την Αριστερά- μέχρι πρότινος και με το ΚΚΕ. Δεν βλέπω γιατί τόση ταραχή για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης».

- Είστε υπέρ της μαζικής επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στη χώρα εκκίνησής τους;

«Εχουμε ήδη τη δημιουργία του εθνικού οργάνου ελέγχου της λαθρομετανάστευσης όπου Στρατός και Λιμενικό θα απωθούν ad hoc ομάδες λαθρομεταναστών. Αν φτάσουμε σε μέτρα μαζικής επαναπροώθησης τότε πια η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη».

- Ακολουθεί λανθασμένη πολιτική η κυβέρνηση;

«Ακολούθησαν λάθος πολιτική οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις, φοβούμενες το πολιτικό κόστος από την ανέξοδη ρητορεία μιας πλευράς της Αριστεράς. Ο ορθολογισμός των σύγχρονων κυβερνήσεων στο θέμα της μετανάστευσης ωφελεί πρωτίστως τους μετανάστες».

- Γιατί χαρακτηρίζετε «ανέξοδη» τη στάση της Αριστεράς σε αυτό το θέμα;

«Θα τη χαρακτήριζα ουσιαστική αν έβλεπα τη “φωτισμένη” Αριστερά, με έξοδα του κόμματός τους και των οπαδών τους, να χτίζουν και να λειτουργούν π.χ. ένα πολιτιστικό κέντρομικρό- για τους μετανάστες της περιοχής της Ομόνοιας. Το προτιμώ από το να τους ακούω συνεχώς να καταγγέλλουν».

- Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στη χώρα; Το ρωτώ γιατί υποστηρίζετε ότι επικρατεί χαώδης κατάσταση στη χώρα.

«Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, όπου είχαμε πλήρη κατάλυση της έννομης τάξης, οι απαγωγές, οι ληστείες, μας δίνουν την αίσθηση της ανοχύρωτης πολιτείας. Ξέρετε ότι η πλειοψηφία των ελλήνων συνταξιούχων αξιολογούν ως πρώτο πρόβλημα την ασφάλεια και μετά την οικονομική ανασφάλεια;».

- Ποιοι ευθύνονται για αυτό;

«Από τη μία πλευρά έχουμε τον επικίνδυνο παλιμπαιδισμό της Αριστεράς που θεωρεί ότι για κάθε κοινωνικό πρόβλημα που ανακύπτει πρέπει να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα των πόλεων, να υποστηρίξουν την κατάληψη των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων και να θεωρήσουν απλώς παράπλευρες απώλειες το κάψιμο των περιουσιών συμπολιτών τους. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τα ενοχικά σύνδρομα μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης. Και οι δύο πλευρές ζουν σε άλλη εποχή και σε άλλες καταστάσεις, που νομιμοποιούσαν τις όποιες πολιτικές άμυνας και εξέγερσης των δύο πλευρών».

- Πιστεύετε ότι έχει ηττηθεί ιδεολογικά η Δεξιά στην Ελλάδα;

«Ιστορικά, βέβαια, η Δεξιά έχει δικαιωθεί. Αν είχε επικρατήσει η ιδεολογία του υπαρκτού σοσιαλισμού, με όλο τον σεβασμό στα πρόσωπα και στις ιδεολογίες τους, οι κκ. Καραμανλής, Παπανδρέου και Αλαβάνος θα δούλευαν στις οικοδομές στη Γαλλία και εγώ με την κυρία Παπαρήγα θα ήμασταν οικιακές βοηθοί στο Λονδίνο».

- Πολύ κυνική τοποθέτηση...

«Εκ των πραγμάτων ρεαλιστική όμως. Παρ΄ όλα αυτά, η αγωνιστικότης της ελληνικής Αριστεράς δεν κάμφθηκε καθόλου. Η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι όμηρος μιας αριστερής θολοκουλτούρας η οποία πια έχει χαρακτηριστικά φασιστικού δογματισμού. Σας ομολογώ ότι δεν αντέχω πλέον να είμαι ανυπεράσπιστο θύμα αυτής της ιδιότυπης ομηρείας του “προοδευτισμού” που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Και δεν το θέτω στη βάση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Το επισημαίνω ως επικίνδυνη γελοιότητα, δύσκολα αναστρέψιμη και ανασταλτική κάθε προσπάθειας πραγματικής προόδου».

- Γι΄ αυτό και η επιθυμία σας για το Ευρωκοινοβούλιο;

«Γι΄ αυτό και η φυγή μου προς το Κοινοβούλιο με έντονα συμπτώματα πολιτικού πρόσφυγα».

- Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών;

«Η συμμετοχή ικανών αντιπροσώπων της Ελλάδος σε μια ιστορική στιγμή όπου αρχίζει να διαμορφώνεται το νέο οικονομικό μοντέλο για την παγκόσμια αγορά».

- Ως έμπειρη οικονομολόγος θεωρείται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά την οικονομική κρίση;

«Ούτε η ίδια ξέρει πώς το αντιμετωπίζει... Είμαστε στο “βλέποντας και κάνοντας”. Πιστεύω ότι τον έλληνα πολίτη θα πλήξουν “τα απόνερα” της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας βέβαια των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής αγοράς και όχι τόσο εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης. Το αν θα πνιγούμε ή απλώς θα πληγούμε, θα το ξέρουμε πιο ξεκάθαρα τον Σεπτέμβριο».

- Θα μείνετε στην Ευρωβουλή ή θα επιστρέψετε σε περίπτωση εθνικών εκλογών;

«Από όσα έχουμε ήδη συζητήσει, είναι εμφανές ότι θέλω να δουλέψω για την Ελλάδα μόνον από την Ευρωβουλή. Το βλέπω ως ανάληψη συγκεκριμένης εργασίας με στόχους, με αποτελέσματα μετρήσιμα».

- Υπάρχει στο μυαλό σας ένας μετρήσιμος στόχος;

«Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ έχουμε έναν πρώτο μετρήσιμο στόχο για τον οποίο θα ζητήσουμε τη συνεργασία όλων των ελλήνων ευρωβουλευτών: η Ελλάδα δαπανά 6,57 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της για αμυντικές δαπάνες, αναγκαίες όταν υπάρχει το casus belli από τη γειτονική μας Τουρκία, χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εφόσον η Ελλάδα είναι τα ΝΑ σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οφείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να καλύπτει αυτές τις συγκεκριμένες δαπάνες. Διαφορετικά, να άρει το casus belli η Τουρκία. Είναι στόχος συγκεκριμένος και προς όφελος της χώρας μας και της οικονομικής τάξης που μας ζητεί το όποιο Σύμφωνο Σταθερότητας ή Ανάπτυξης».

Πηγή: Το Βήμα


Αυτή την αλαζονική κυρία, η οποία είναι η χαρά της διαπλοκής, αντί για την Ευρωβουλή μήπως θα πρέπει
να τη στείλουμε στο σπίτι της;