Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Καρδινάλιος της Αυστρίας προς διεθνή ΜΜΕ: Σταματήστε να πληγώνετε την Ελλάδα

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας καταδικάζοντας την στάση που τηρούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης απέναντι στους Έλληνες, έκανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν.

«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι ντροπή με ποιά επιφανειακότητα και επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες», είπε ο καρδινάλιος κατά την διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης για συμπαράσταση στην ελληνικό λαό με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», που διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης.

Ο καρδινάλιος έκανε και ιστορικές αναφορές τονίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς των Ελλήνων με τον Χριστιανισμό. Είπε πως οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός στην Ευρώπη που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, τόνισε πως τα Ευαγγέλια γράφτηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως όρος της αλληλεγγύης με ανθρώπους που περνούν δυσκολίες, προέρχεται από την ελληνική σοφία και το Ευαγγέλιο.

22 κόμματα τελικά θα κατέβουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε - όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία - από τον Άρειο Πάγο .

Σύμφωνα με απόφαση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.

Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα.

Η πρώτη εξαδέλφη της Ντόρας, επικεφαλής στο Επικρατείας του Μάνου - Τζήμερου

Πρόκειται για την κόρη της αδερφής του Μητσοτάκη

Χθες ανακοινώθηκαν οι «συνθέσεις» των ψηφοδελτίων Επικρατείας όλων των κομμάτων. Από την σύντομη έρευνα που κάναμε, μας προέκυψε μια μεγάλη είδηση. Ως γνωστόν του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αυτό λίγο, ως πολύ το γνώριζαν οι πάντες. Εκείνο, που ενδεχομένως να αγνοούσαμε και αποκαλύπτει σήμερα το parapolitika.gr, είναι ότι την πρώτη θέση του Επικρατείας, στο κόμμα των Μάνου - Τζήμερου, καταλαμβάνει η πρώτη εξαδέλφη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο λόγος για την Καθηγήτρια Οικονομικών, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης,

1ος Ποδηλατικός αγώνας δεξιοτεχνίας Δ.Θερμαϊκού (βίντεο)


Του Γιώργου Νικολαϊδη  (gnborn2shoot)

Αυτό κι΄αν ήταν επιτυχία!

Μια επιτυχία που οφειλόταν στην άρτια διοργάνωση (και κυριολεκτούμε), τις πολλές συμμετοχές των νεαρών ποδηλατών και τον καλό καιρό.

Πριν αρκετές ημέρες το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.( Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού) έκανε γνωστό ότι στην Περαία  θα γινόταν ο 1ος ποδηλατικός αγώνας δεξιοτεχνίας για παιδιά 6 έως 15 ετών.

Ετσι πολλά  παιδάκια ανταποκρίθηκαν και με τους γονείς τους και τα ποδηλατάκια τους βρέθηκαν στο όμορφο και πεντακάθαρο Πάρκο κυκλοφοριακής  Αγωγής της Περαίας, το περασμένο Σάββατο (2.6.2012).

Οταν η Αφροδίτη διαβαίνει...

 Στιγμιότυπο από τη διάβαση της Αφροδίτης του 2004, όπως παρατηρήθηκε από τη Θεσσαλονίκη
Το πρωί της Τετάρτης θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο σπάνια αστρονομικά φαινόμενα: τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ηλιο

Χάρης Βάρβογλης

Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, 6 Ιουνίου, ο Ηλιος θα ανατείλει στην Ελλάδα με μια σκοτεινή κηλίδα να «σημαδεύει» το δυτικό του χείλος. Δεν θα είναι όμως μια από τις συνηθισμένες ηλιακές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του Ηλίου κατά τις περιόδους ηλιακής δραστηριότητας. Θα είναι ο πλανήτης Αφροδίτη, που θα διασχίζει αργά τον ηλιακό δίσκο. Αξίζει να το δούμε, αν ξυπνήσουμε νωρίς, επειδή το 1639 αυτό το φαινόμενο υπήρξε η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη της ηλιοκεντρικής θεωρίας του Αρίσταρχου και του Κοπέρνικου – αλλά τότε το είχαν παρακολουθήσει μόνο δύο άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γη, ένας ιεροψάλτης και ένας υφασματέμπορος.

Ο Πάνος Καμμένος στον Πολύγυρο


Στον Πολύγυρο βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία του Επιμελητηρίου.

Ο Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος που επισκέπτεται τη Χαλκιδική σ΄αυτές, και στις εκλογές του Μαΐου. Τον συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Χαλκιδική, ο Κωνσταντίνος Καμπάνης, ο Δημήτρης Μιρκόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, η Άννα Χαλκιά και η Κατερίνα Μαστρογιάννη.

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε σε φλέγοντα θέματα της Χαλκιδικής, όπως στην επένδυση χρυσού και στο τέλμα που έχει περιέλθει ο κλάδος του τουρισμού και οι επιχειρήσεις του.

Ένδοξες ημέρες για την Αυριανή ...

κλικ για μεγέθυνση
Πεδίον δόξης λαμπρό ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην FYROM

Από την πόλη Στρούμιτσα, η οποία θεωρείται ένα από τα λίγα «προπύργια» της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις που θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και σε άλλες πόλεις της πΓΔΜ και θα ολοκληρωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στα Σκόπια, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματος του στη Στρούμιτσα, κάλεσε το λαό της χώρας να ξεχυθεί στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει από την άκρως αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, διακυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Κοινωνικές τάξεις υπήρχαν από την νεολιθική εποχή


Πριν από 7.000 χρόνια ξεκίνησε ο κοινωνικός διαχωρισμός μεταξύ των ανθρώπων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομάδα επιστημόνων από τα βρετανικά πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Κάρντιφ και του Μπρίστολ , αφού εξέτασαν 300 ανθρώπινους σκελετούς της νεολιθικής εποχής.

Πρόκειται για τις πρώτες ενδείξεις περί ύπαρξης κοινωνικών τάξεων στις πρώιμες κοινωνίες και ότι κάποιες ομάδες ανθρώπων κατείχαν προνομιούχες θέσεις στις κοινότητες της νεολιθικής εποχής.

Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι κάποια μέλη της κοινότητας κατείχαν περισσότερα πράγματα και είχαν ευκολότερη πρόσβαση στα καλλιεργήσιμα εδάφη. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι η απόκτηση πλούτου μέσω κληρονομιάς ξεκίνησε την νεολιθική εποχή πριν από 7.000 χρόνια.