Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δήμος Σιθωνίας: Επίσκεψη Δημάρχου στα λιμάνια Νικήτης και Όρμου Παναγίας


Νικήτη  17 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Τα λιμάνια της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος για να επιθεωρήσει την ομαλή λειτουργία τους.
 
 Ο κ. Τζίτζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς τα δύο λιμάνια, της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας, αποτελούν πλέον και πόλο έλξης μικρών τουριστικών σκαφών παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες σύγχρονων τουριστικών καταφυγίων σε δεκάδες σκάφη.

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι όταν πριν από 7 χρόνια, καταθέσαμε τις μελέτες για τα δύο αυτά λιμάνια είχαμε ως όραμα την κατασκευή τους, την ομαλή λειτουργία τους και την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή της Σιθωνίας.

Ο πέλεκυς της Δωδώνης


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Ξεκινούσε κάθε μέρα να βγει στο δάσος. Στο χέρι του κρατούσε τον χάλκινο πέλεκύ του, απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά του. Τον πρόσεχε ιδιαίτερα διότι μπορεί να ζούσε την εποχή όπου κυριαρχούσαν οι πολύχρυσες Μυκήνες, εκείνος όμως δεν ήταν παρά ένας απλός ξυλοκόπος που προσπαθούσε να ζήσει κόβοντας ξύλα. Και δεν ήταν εύκολο να αποκτήσει ξανά ένα τέτοιο αμφίστομο εργαλείο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν χειροποίητο, αλλά είχε παραχθεί μαζικά από μήτρα.

Κάποια μέρα ο ξυλοκόπος αποφάσισε να κρύψει προσωρινά τον πέλεκυ στην κουφάλα ενός δένδρου ή κάτω από κάποια πέτρα. Αλλά δεν γύρισε ποτέ να τον πάρει.

Ο χρόνος μεταφέρεται κάπου επτά, μπορεί και δέκα αιώνες αργότερα. Στο ίδιο δάσος περπατά αμέριμνος ένας άνθρωπος των Κλασικών Χρόνων.

Κούροι επιστρέφουν στην γενέθλια γη τους


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου επανατοποθετούνται τα κατασχεθέντα αγάλματα από την Κλένια Κορινθίας

Παραδόθησαν την Τρίτη 17 Αυγούστου από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, οι δύο Κούροι, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί με παράνομο τρόπο από την Κλένια Κορινθίας.

Τα δύο μαρμάρινα αγάλματα της αρχαϊκής εποχής κατασχέθηκαν σε χέρια αρχαιοκαπήλων μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής.

Βυζαντινές μολυβδοσφραγίδες στο Περπερικόν

Το περίπου τριών μέτρων ύψους απομεινάρι ρωμαϊκού τείχους με φρούρια

Μέσα από την ανακάλυψη ήρθε στο φως και ένας άγνωστος μέχρι σήμερα αρχιεπίσκοπος του Βυζαντίου


Σφραγίδες με το όνομα ενός αρχιεπισκόπου του Βυζαντίου, που η ύπαρξή του αγνοούνταν ως σήμερα, έφερε στο φως βούλγαρος αρχαιολόγος που πραγματοποιεί ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Θράκης Περπερικόν στη Ροδόπη. Οι μολυβδοσφραγίδες ανήκαν στον αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνο και βρέθηκαν σε ένα κτίριο μαζί με βυζαντινά νομίσματα της εποχής του αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή (969 - 976), του Βασίλειου Β΄ Βουλγαροκτόνου (976 - 1025) και του Κωνσταντίνου Η΄ (1025 - 1028), δηλαδή χρονολογούνται από τα τέλη του 10ου ως και στις αρχές του 11ου αιώνα, καθώς και από το δεύτερο μισό του 12ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νικολάι Οβτσάροφ, επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών τα τελευταία χρόνια στο Περπερικόν, τα ευρήματα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα μιας πόλης, που ήταν σημαντικό αστικό κέντρο και στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και όχι μόνον στην αρχαιότητα.

Κτίριο-φάντασμα το κέντρο υγείας Καλλικράτειας


Κλειστό παραμένει το περίφημο κέντρο υγείας αστικού τύπου της Νέας Καλλικράτειας. Το ολοκαίνουργιο κτίριο, που καταλαμβάνει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και κόστισε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, παρότι έχει ολοκληρωθεί και εξοπλιστεί πλήρως από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Της Νικολέττας Μπούκα

Η λειτουργία του «κολλάει» στην αδυναμία της πολιτείας να το στελεχώσει, καθώς ο οργανισμός του προβλέπει 100 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 30 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 70 άτομα λοιπό προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό).

Μπλόκο Σιθωνίας


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Κασσάνδρα πήγα προσφάτως, είπα να χαλαλίσω μισό ντεπόζιτο για Σιθωνία. Δώδεκα χρόνια είχα να πάω. Πάλι μαύρισε η ψυχή μου. Η περιοχή που διέτρεξα είναι σε μεγάλη εγκατάλειψη. Αν εξαιρέσεις το δρόμο του Πολυγύρου, δεν ξέρω να έγινε κανένα έργο. Για την ακρίβεια, έπεσαν πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, ξενοδοχεία, κάτι μαζικές κατοικίες και μεζονέτες σε πολύ παράξενα κατηφορικά οικόπεδα, θαρρείς και οι ιδιοκτήτες τους γεννήθηκαν με αετίσια νυχοποδαράκια και κρύβουν τα αβγά τους στα γκρεμνά. Υπάρχουν επίσης ξενώνες και πλήθος ενοικιαζομένων. Και στους δρόμους, το Εμπόριον. Δημόσια επένδυση, δε νομίζω.

Εχουν βέβαια χτυπηθεί αρκετά οι άνθρωποι και από την Κρίση -από τις Καλύβες Πολυγύρου, τον πιο χτισμένο προσφάτως συνοικισμό (μου φάνηκε από ένα αεροπανό ότι πάει να φτιάξει κάτι εμποροπανηγυρικόν δικό του, διότι ο Αη Μάμας είναι πολύ μακριά και δε θέλουν να κάψουν μπετζίνες) έως τη διασταύρωση προς νότο. Ασ' τα αυτά να τα παίρνει το αεράκι. Γι' άλλο γράφω.

Γνώριζε και αποφάσιζε ο Χριστόφιας


ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΛΛΗ
Το πιο σημαντικό ίσως έγγραφο από τις 15 χιλιάδες που έχει στην κατοχή του ο Πρόεδρος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου, αποκαλύπτει η «Σ». Είναι το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απόλυτη γνώση για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων και με πολιτικούς όρους αποφάσισε να τα κρατήσει στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο να τα επιστρέψει είτε στη Συρία είτε στο Ιράν.

Το έγγραφο

Το έγγραφο είναι συνολικής έκτασης οκτώ σελίδων και πρόκειται για πρακτικό που ετοιμάστηκε από τον διπλωμάτη του Προεδρικού Γραφείου Ιάκωβο Γεωργίου.

Μήνυση κατά του ψευδοκράτους από τον Χούλιο Ιγκλέσιας


Μήνυση για εξαπάτηση κατά του παράνομου καθεστώτος των Κατεχομένων, της εταιρείας Voyager Κibris (που παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΜeritCrystalΗoteland Casino στην κατεχόμενη Κερύνεια) και της εταιρείας ΝetΗoldings με έδρα την Κωνσταντινούπολη, κατέθεσε η εταιρεία Ιnternational Creative Τalent Αgency, που αντιπροσωπεύει τον Χούλιο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με την αγωγή, το κατοχικό καθεστώς, το ξενοδοχείο και η τουρκική εταιρεία, όπως και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, κορόιδεψαν τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα Κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη.

Τελικά οι δολιοφθορείς δεν ήταν από το Δήμο Πέτρας Ν. Πιερίας


Προ καιρού στην αρχή του Καλοκαιριού, απόρεσα γιατί ο πρώην Νομάρχης και ο κ. Βασιλειάδης που ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας, χωρίς αποδείξεις φώναξαν και βρόντηξαν ότι στον αγωγό Μορνας - Β. Πιερίας γίνονται δολιοφθορές.

Ο φιλήσυχος κόσμος του Δήμου Πέτρας μετά από αυτές τις κατηγορίες φοβήθηκε.  ( Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης )...Αυτό ήθελαν και αυτοί οι κύριοι...Μετά από όλη αυτήν την πλεκτάνη, και καταπατώντας την απόφαση του Γραφείου Υδάτων της Περιφέρειας, που λέει ότι το νερό το δικαιούται η Β. Πιερία από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Μαΐου, πήραν και παίρνουν το νερό της Μόρνας όλο το Καλοκαίρι, δημιουργώντας οικολογική καταστροφή στο ποτάμι που στέρεψε...Επίσης επειδή το νερό είναι ακατάλληλο για πόσιμο, το δίνουν για πότισμα.

Φόρο πολυτελείας 23% στην εστίαση βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


Τα απανωτά φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης αφανίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγούν εργαζόμενους στην ανεργία. Αδυνατούν με πολιτικές ενίσχυσης και ανταγωνιστικότητας  να φέρουν έσοδα και καταφεύγουν στην εύκολη λύση της αύξησης του ΦΠΑ! Το νέο μέτρο στην εστίαση, που θα εφαρμοσθεί από 1ης Σεπτεμβρίου, προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Σ’ ένα κλάδο καταπονημένο, καθώς έχει υποστεί διαδοχικές αναπροσαρμογές ΦΠΑ συνολικής αύξησης 44% ( από 8% σε 9%, σε 11% και σε 13%).

Ο Υπουργός Οικονομικών και συνολικά η κυβέρνηση οφείλουν να τοποθετηθούν, πως θα εισπράξουν τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα, όταν θα αυξηθεί η παραοικονομία και θα ενισχυθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός!