Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον κ. Καστανίδη"

του Νίκου Παπαχρήστου

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή το σχέδιο Νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αυτό που ερέθισε τον Μητροπολίτη Πειραιώς είναι το άρθρο 3 του εν λόγω Σχεδίου μέσω του οποίου, όπως αναφέρει ο κ. Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του, επεκτείνεται η προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ της σφαγής των δυο αστυνομικών


Καθαρά φαίνεται οτι είναι από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό του Ρέντη. Οι κάλυκες που εξετάστηκαν πρώτοι στα εγκληματολογικά εργαστήρια "δείχνουν" οτι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ και σκότωσαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ . Εκτός κινδύνου είναι πλέον οι δύο άλλοι συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 23 κάλυκες KALASNIKOF, 17 κάλυκες 9mm και εννέα βολίδες. Μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.

Πακιστάν: Ταλιμπάν δολοφόνησαν τον μοναδικό χριστιανό υπουργό της κυβέρνησης


Είχε ταχτεί κατά της θανατικής ποινής για τη βλασφημία κατά του Ισλάμ

Θύμα των Πακιστανών Ταλιμπάν έπεσε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι.

Ο Μπάτι ήταν ο μοναδικός χριστιανός της κυβέρνησης του Πακιστάν και είχε ταχθεί επανειλημμένα κατά των αυστηρότατων νόμων της χώρας περί βλασφημίας, βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο αν έχει προσβάλει το Ισλάμ.

Τρεις ένοπλοι γάζωσαν με καλάσνικοφ σήμερα το πρωί στο αυτοκίνητό του τον Σάχμπαζ Μπατί στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ. Λίγη ώρα αργότερα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία. Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι ο υπουργός ήταν βλάσφημος.