Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μια ημέρα αποβολή για την πιο διάσημη μούντζα...

Ουσιαστικά δικαιώθηκε ο μαθητής!

Η φωτογραφία του Λαρισαίου μαθητή που είχε αποδώσει το παράσημο της ανοικτής παλάμης στους επισήμους κατά την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου έκανε το γύρο της Ελλάδας και έγινε πρώτο θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης...

Άλλοι ήταν ενάντια σε αυτή του τη χειρονομία και άλλοι τον έκαναν «ήρωα», γιατί μέσα από αυτή την κίνηση ένιωσαν ότι εκφράστηκε η πλήρης αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και η απαξιώσή του προς τα πολιτικά πρόσωπα (Σχόλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:  και ειδικά τον αξιωματικό που... μίλαγε στο κινητό του...)

Αποδοκιμάστηκε ξανά ο Πάγκαλος σε ομιλία του στο Βερολίνο (Video)


Στο Βερολίνο βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, για να πάρει μέρος σε συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία».

Ομάδα Ελλήνων εργαζόμενων και φοιτητών του Real Democracy Now Βερολίνου βρέθηκαν στον χώρο, όπου σήκωσαν πανό και εκφώνησαν κείμενο. Για ακόμη μία φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε έντονα τόσο για τις απόψεις του όσο και για το πολιτικό του έργο.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό κείμενο παρέμβασης των εργαζόμενων και φοιτητών:

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η Ελλάδα καταρρέει και με Παπαδήμο»

Χρήστος Ράπτης, Δημήτρης Παγαδάκης

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανοίγει τα χαρτιά του στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση Παπαδήμου  και λίγα 24ωρα πριν ο  Γιώργος Παπανδρέου δρομολογήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του στο ΠΑΣΟΚ.

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι χάνει χρόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα καταρρέει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, στην Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Παπαδήμος να ετοιμάζεται να επιστρέψει σπίτι του


Του Γιώργου Χαρβαλιά

Την περασμένη Τετάρτη, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, με μια λιτή ανακοίνωση λίγων γραμμών, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο, επιχείρησε απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του. Σε τρείς παραγράφους, εξήγησε ότι επί πρωθυπουργίας του, συνεστήθη κυβέρνηση διακομματικής στήριξης, που εξασφάλισε την 6η δόση δανειοδότησης, οδήγησε στην έγκριση του προυπολογισμού «με μεγάλη πλειοψηφία» και…προχωρά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμα της!

Αν αυτά συνιστούν κυβερνητικό έργο, θα μπορούσαμε να φωνάξουμε πίσω τον Γιώργο Παπανδρέου.  Αλλά ας αφήσουμε το πικρό χιούμορ. Από την αρχή φάνηκε δυστυχώς, ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κατέχει το άθλημα. Με το που πήρε την εντολή θα μπορούσε να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Απαιτώντας την δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου τεχνοκρατικού σχήματος με συμβολική συμμετοχή, των κομμάτων.

Μέτωπο των Σοσιαλιστών κατά του γαλλογερμανικού άξονα: «Μέρκελ και Σαρκοζί βυθίζουν την Ευρώπη»


άρθρο του Παναγιώτη Γκρουμούτη

Για την ανάγκη αλλαγών  των υφιστάμενων συμφωνιών στις οποίες έχουν οδηγήσει την Ευρώπη ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ μίλησε για ακόμη μια φορά ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας για την προεδρία της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αυτή τη φορά όμως εκτός Γαλλίας, καθώς βρέθηκε  στην Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αλλά και με τον γραμματέα του προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Κι αυτή η συνάντηση ενδέχεται να είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων του κυρίου Ολάντ, ο οποίος δείχνει να θέλει να τεθεί επικεφαλής μιας ομάδας, ενός «μετώπου» όπως το ονόμασε, σοσιαλιστικών κομμάτων και ιστορικών προσωπικοτήτων που θα προσπαθήσουν να «σώσουν» την Ευρώπη από τη λαίλαπα των επιλογών του σημερινού Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίας Καγκελάριου.

Ο Γιάννης Μιχελάκης για Ραγκούση και εφεδρεία


Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ραγκούσης, αντί να ψεύδεται, οφείλει να απολογηθεί.

Είναι υπόλογος, όπως και οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, για το φιάσκο της δήθεν εφεδρείας.

Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απέκλειε απολύσεις και είχε δημοσιονομικό όφελος. Αυτοί χρησιμοποίησαν τον όρο “εφεδρεία”, για να ξεκινήσουν μαζικές απολύσεις.

Έως πρόσφατα δεν άκουγαν τις προτάσεις μας.

Βούλιαξε το κάτι σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης


Τα κύματα του Θερμαϊκού κατάπιαν το Μπουτάρειο έκτρωμα...
Λογικό...

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν αυτή την στιγμή στον θερμαϊκό έσπασαν οι κάβοι που ήταν δεμένοι στο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλνίκης στην παραλία.

Το δέντρο χτύπησε στην προβλήτα του λιμανιού και βυθίστηκε.

Δεκάδες θεσσαλονικείς είναι στο σημείο και παρακολουθούν το περιστατικό.

Πηγή: Seleo

Θεσσαλονίκη: Πρασίνισε ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας

Έτοιμος χλοοτάπητας, φυτικό υλικό και χριστουγεννιάτικα έλατα στολίζουν από σήμερα τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι εργασίες για το... πρασίνισμα της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Τα έλατα θα στολισθούν από τους περιοίκους, με στόχο την ανάδειξη του έργου και της δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Τα υλικά προέρχονται από τα φυτώρια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και από ευγενικές χορηγίες των Δημοτών, ενώ οι εργασίες έγιναν από υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας.

Η ζωή επιστρέφει στον Κηφισό και στον Ιλισό

Μια Τσίχλα κρυμμένη στα καλάμια και έναν βραχοκιρκίνεζο εντόπισαν οι επιστήμονες στο ρέμα της Πικροδάφνης

Η ζωή επιστρέφει στον Κηφισό και στον Ιλισό

Παπαγάλοι, κορμοράνοι ασημόγλαροι και αλκυόνες εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα ρέματα της πρωτεύουσας. «Τα αποτελέσματα της φετινής καταγραφής ήταν πλούσια και γεμάτα απρόσμενες εκπλήξεις», τονίζουν οι επιστήμονες

Είναι μικροί, υποβαθμισμένοι και μετά βίας χαρακτηρίζονται ως υγρότοποι. Παρ' όλ' αυτά είναι εντυπωσιακό ότι στην αγκαλιά τους, στην «καρδιά» της Αττικής, φωλιάζουν όλο και περισσότερα είδη, όλο και μεγαλύτερος αριθμός πουλιών κατά τη χειμερινή περίοδο. Η εκβολή της Πικροδάφνης και οι εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού μεταμορφώνονται προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Τι τα θες τα κουταλάκια;

Σπινθηροβόλο σίγουρα δεν δείχνει το βλέμμα του αξιότιμου κυρίου Ετιμπάρ Ελτσίγιεφ, καθώς ποζάρει για τους φωτογράφους στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Ισως όμως αυτό να οφείλεται στην εξαιρετική αυτοσυγκέντρωσή του, καθώς επιχειρεί να σπάσει ένα ασυνήθιστο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αν παρατηρήσετε τα παράξενα αξεσουάρ στο σώμα του, μην αρχίσετε να τραγουδάτε το παλιό λαϊκό τραγούδι «Τι τα θες τα κουταλάκια, τι τα θες, τι τα θες;».

Ο άνθρωπος έχει καλό σκοπό. Προσπαθεί να πείσει ότι τα 50, παρακαλώ, μεταλλικά κουταλάκια κρέμονται στο σώμα του επειδή αυτό τα... μαγνητίζει!

Βροχή διαμαρτυριών για το πριμ στους υπαλλήλους της Βουλής

Του αγνώστου... πριμ

Εντονες διαμαρτυρίες από αγανακτισμένους πολίτες προκάλεσε η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων (όπως και στον δημόσιο τομέα) για τους υπαλλήλους της Βουλής που αντικαθιστά το λεγόμενο 15ο και 16ο μισθό που λάμβαναν για το άνοιγμα και κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Το συγκεκριμένο «πριμ» θα δίδεται έπειτα από απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, ο οποίος θα το χορηγεί μετά τη λήξη κάθε Συνόδου λαμβάνοντας υπ' όψιν τον όγκο του κοινοβουλευτικού έργου, το ρυθμό διεκπεραίωσής του και την εξοικονόμηση πόρων κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

«Θρίλερ» η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών


Αποφάσεις: Καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα, προβληματισμός για το πλειοψηφικό «πακέτο» των ΟΛΠ - ΟΛΘ αλλά και για τη διαδικασία


Η σημερινή αξία του 75% του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα αποτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ.

Σε επιχειρηματικό «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση αποκρατικοποίησης των Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Μεγάλοι όμιλοι εταιρειών από το εξωτερικό παραμένουν «ζεστοί», παρ' όλο που η καθυστέρηση, που έχει παρουσιαστεί στην προβλεπόμενη πώληση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, του 23% των μετοχών, από το 74% που κατέχει περίπου στα δύο λιμάνια το Δημόσιο, είναι μεγάλη.

Ντ.Μπακογιάννη: Ζητά κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους- επισκέπτες του Εβρου

Εθεσε ερώτηση στο ΥΠΕΞ στο πρότυπο των όσων ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου

Tο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τον Εβρο στο πρότυπο των όσων ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου θέτει η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς το ΥΠΕΞ. Το υπουργείο απαντά ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία έχουν λάβει εντολή να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα κατηγορίες όπως επιχειρηματίες και σπουδαστές.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων στα ελληνικά νησιά.

«Στο νομό Εβρου, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η έκδοση βίζας για Τούρκους πολίτες,

Γιούργκεν Σταρκ: «Φεύγω γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά»

Η αγορά ομολόγων από την ΕυρωπαΪκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα λύσει το πρόβλημα του χρέους

Η κρίση της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιλυθεί με μέτρα νομισματικής πολιτικής, ενώ η ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής είναι ζωτικής σημασίας, λέει ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από την ΕΚΤ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche αναφέρει ότι αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επειδή δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της κατάστασης στην ευρωζώνη, υπαινισσόμενος πιέσεις προς την Τράπεζα να αναλάβει πιο αποφασιστικό ρόλο στην αναχαίτιση της διετούς κρίσης χρέους.

Αποδοκίμασαν σε εκδήλωση τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Βουδούρη (Video)

Αντιμέτωπος με δεκάδες αγανακτισμένους πολίτες βρέθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Όταν άριχσε η εκδήλωση, πολίτες αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα όσον αφορά το μνημόνιο. Το ακροατήριο απάντησε άμεσα και άναψαν τα «αίματα». Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν φραστικά πυρά και κάποιοι από αυτόυς λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

Πάντως με την παρουσία των ψυχραιμότερω, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν και η πολιτική εκδήλωση συνεχίστηκε.

Θλιβερή επέτειος της συντριβής του Yakovlev στην Πιερία

Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 1997, όταν μια τραγωδία που συνέβη στα Πιέρια Όρη συγκλόνισε το πανελλήνιο. Κρυμμένα ανάμεσα σε χαράδρες και φυτά βρίσκονται εκεί ακόμα τα συντρίμμια του Yakovlev, του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη 14 χρόνια πριν, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στην τοποθεσία «Ντίτσιος».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος» στον τόπο του δυστυχήματος, υπάρχουν ακόμα ίχνη της πτώσης του αεροσκάφους: σπασμένες κορυφές δέντρων, ένα μισοθαμμένο κάθισμα, αλουμινένια κομμάτια από την άτρακτο, σωλήνες και καλώδια, σε μια άκρη ένα άδειο μπουκάλι βότκα, πιθανότατα αφημένο, από τους συγγενείς των 72 νεκρών που τελούν το ετήσιο μνημόσυνο στο σημείο της τραγωδίας.