Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Μαίου στον Πολύγυρο



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική 17 Μαΐου 1821, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2010, ΩΡΑ 20.30

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Μετά από αρκετά χρόνια η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τραγούδια από όλο τον κόσμο.


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2010, ΩΡΑ 09.30

Εκδήλωση Μνήμης στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου σε ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Θεία Λειτουργία - Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων (αφετηρία 9.00 π.μ. Ηρώο Πολυγύρου, τερματισμός Άγ. Δημήτριος), θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2010, ΩΡΑ 20.30

Συναυλία με τη Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πολυγύρου «Ο Αριστοτέλης», στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου
Θωμάς Καπλάνης

Ο εθνικός μας ....αχταρμάς !


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία αποτελεί κοινά αποδεκτή θέση ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων στοιχείων αποδεκτής ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς είναι απαραίτητα για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφοράς". Από αυτά τα πλαίσια απορρέει το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που ενσωματώνονται στη συστοιχία δομών και θεσμών κάθε κοινωνίας και με σημείο αναφοράς τα ήθη και τα έθιμα κάθε λαού προσδιορίζουν την ατομική και συλλογική μας συμπεριφορά.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα, όπως και κάθε άλλη εξελιγμένη δυτική κοινωνία ακολουθούσε τις παραπάνω προδιαγραφές αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πια στις μέρες μας πράγμα που το οφείλουμε κατά κύριο λόγο στον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου που μέσα από το σύνθημα της «αλλαγής» προκάλεσε και αλλαγές που ίσως και ο ίδιος να μην είχε φαντασθεί και να μην επιθυμούσε εξαιτίας των επιπτώσεών τους στο συλλογικό είναι των Ελλήνων. Στη συνέχεια, ο διάδοχός του και επί 8ετία Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προχώρησε ακ΄πομη περισσότερο το σύστημα του «Φάσκω και Αντιφάσκω και κάντε όπως λέω και όχι όπως κάνω» και από τις 4 Οκτωβρίου 2009 και μετά φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλά στο σύστημα του ΦΑΣΚΩ και ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ και ο Γιώργος Παπανδρέου!.

Δεν αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη αυτής της θέσης η ιστορική πια φιλελευθεροποίηση της παρούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ενώ υποτίθεται ότι αντιμάχεται ουσιαστικά ευνοεί το κέρδος και το μεγάλο κεφάλαιο και λειτουργεί σαφώς με κλασικές καπιταλιστικές μεθόδους συναλλαγής και συμβίωσης; Και είναι κυβέρνηση Σοσιαλιστών προερχόμενη κατ΄όνομα από το κόμμα που ενσάρκωνε, λέει, τη σοσιαλιστική θεωρία της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων τάξεων απέναντι στο.. μεγάλο Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση που, αναμφίβολα, αφού ο κ Γιώργος Παπανδρέου την υπηρέτησε ως Υπουργός των Κυβερνήσεων του πατέρα του και του Σημίτη συνεχίζει να υπηρετεί ως Πρωθυπουργός!...

Θέλω να πιστεύω ότι λίγοι θα διαφωνήσουν, άσχετα με την κομματική τους τοποθέτηση...

Θα ήταν, όμως, άδικο και δείγμα προσωπικής προκατάληψης να λησμονήσουμε τα πεντέμιση χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την χαρακτηριζόμενη ως την «πλέον αποτυχημένη Κυβέρνηση των τελευταίων 100 χρόνων» της οποίας ηγήθηκε ο Κώστα Καραμανλής και η οποία έφτασε στο τραγικό σημείο κάποιοι να λένε ότι τα στελέχη της «έκλεψαν και της Παναγιάς τα μάτια» ή κάπως ηπιότερα «βεβήλωσαν το περιβόλι της Παναγιάς!»

Πώς,όμως,εξελίσσονται τα πράγματα με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση στο «Σωτήριο Έτος» 2010;

Οι σχέσεις κράτους πολίτη στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει επι τέλους να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά...ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Ετσι, τη στιγμή που οι Ελληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονται στο να θεωρούν το κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιό σίγουρο εργοδότη, σαν μιά παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!"

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νεο-Ελληνες οδηγηθήκαμε κυρίαρχα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία να αναπτύξουμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμέναμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παρανοϊκότητας άσχετα με το που στεκόμαστε...κομματικά!

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος της...»αριστεράς» και Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής να συναλλάσσεται υπέροχα με τους Καπιταλιστές του ΔΝΤ και, για να «σώσει» τους Τραπεζίτες φορομπήχνει με πρωτόγνωρη βαρβαρότητα μισθωτούς και συνταξιούχους!

Αντε τώρα να καταλάβει ο απλός Ελληνας τι σημαίνει Αριστερός, τι σημαίνει Καπιταλιστής, τι σημαίνει σοσιαλιστής, τι σημαίνει φιλελεύθερος και τελικά τι και ποιός ευθύνεται για το μπέρδεμα;

Την ίδια ώρα με ένα απρόσμενο ΒΕΤΟ ο Αντώνης Σαμαράς, ξαφνικά, βγαίνει μπροστά με ένα αρχηγικό προφίλ που σηματοδοτεί μια ΝΕΑ Ν.Δ.!

Και στην πρωτεύουσα η πορεία μιας πρωτοφανούς λαοθάλασσας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα καθώς κάποια δολοφονικά μυαλά σπρώξανε κάποια παραβατικά χέρια να αφαιρέσουν 4 ζωές συνανθρώπων μας και να δώσουν το δικαίωμα στα ΜΜΕ να αναλύουν τους τραγικούς θανάτους ξεχνώντας γιατί έγιναν οι διαδηλώσεις, τι θα μας κοστίσουν τα μέτγρα του ΔΝΤ και πόση «ζωή» θα έχει ο μέσος Έλληνας, Ελληνίδα και τα παιδιά μας όταν τελειώσουν το «ρούφηγμα του αίματός μας» οι διεθνείς ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!

Τελικά, όμως, καθώς ως Εθνος οδεύουμε προς την ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ποιός θα ψυχαναλύσει τον Εθνικό μας...ΑΧΤΑΡΜΑ;

Δημοπρατείται ο δρόμος Ποτίδαιας - Κασσανδρείας


Μετά από δεκαετίες αναμονής δημοπρατείται στις 6 Ιουλίου η κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια - Κασσάνδρεια, προϋπολογισμού 79.600.000 ευρώ.

Το οδικό έργο, μήκους 17 χιλιομέτρων, είναι ενταγμένο από τις 3 Ιουνίου 2009 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Μακεδονία - Θράκη 2007-2013.

Πρόκειται για έργο, το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο νομό, θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες και θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται επί χρόνια όσοι επισκέπτονται τη χερσόνησο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα πρώτα 5,5 χλμ. θα διαπλατυνθεί ο υφιστάμενος δρόμος, ενώ τα υπόλοιπα 11,5 θα είναι νέα χάραξη.

Με δήλωσή του ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος χαιρετίζει την κατασκευή του δρόμου τονίζοντας πως πρόκειται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Πηγή: Μακεδονία

Πρασίνισε και ο Κυριάκος Βελόπουλος


Τώρα εμείς τι να πούμε;

Τι να πω τώρα και εγώ; (όπως λέει και ο ίδιος)

Να το ξέρεις ότι θα έχεις πολιτικό κόστος για αυτό.

Εμείς θα είμαστε φίλοι σου, αλλά έκανες χοντρό φάουλ.

Εσύ μπορείς να ζήσεις με 500€ όπως ζει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού;

Θα μπορούσαμε να σου γράψουμε πολλά ακόμα. Το πιάνεις το νόημα...

Κ. Μητσοτάκης: Ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα


Σε σχετική ερώτηση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Τίποτα δεν έχω να σας πω».

Αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Σε σχετική ερώτηση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Τίποτα δεν έχω να σας πω».

Σχολιάζοντας, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως «είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση».

Πηγή: Ημερησία