Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Παλλαϊκός ξεσηκωμός κατά των διοδίων στην Πιερία

Παλλαϊκός ξεσηκωμός απόψε εναντίον των διοδίων στην Πιερία με μία μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι κατέλαβαν τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και άφηναν τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν, όπως είχε γίνει και πριν λίγες ημέρες στα νέα διόδια του Αιγινίου.

Οι καταληψίες ζήτησαν την κατάργηση των διοδίων και το άμεσο άνοιγμα των Τεμπών που έκλεισε από τις κατολισθήσεις και για τις οποίες θεώρησαν ως κύρια αιτία τις εκρήξεις για τη διάνοιξη του τούνελ.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της κατάληψης των διοδίων της Λεπτοκαρυάς έφτασε φαξ του υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα στο χώρο των διοδίων, όπου αναφερόταν ότι ο υπουργός θα έρθει για το ζήτημα των διοδίων στην Πιερία.

Πηγή: Λευτεριά

Κατάληψη των διοδίων Λεπτοκαρυάς από κατοίκους και φορείς της Πιερίας


Σε επ’ αόριστον κατάληψη των διοδίων Λεπτοκαρυάς προχώρησαν, από τις 7.30 το βράδυ, κάτοικοι και φορείς της Πιερίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο χρηματικό αντίτιμο των 2,30 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί, ενώ παραμένουν κλειστά τα Τέμπη.

«Να μην λειτουργήσουν τα διόδια Λεπτοκαρυάς έως ότου ανοίξουν τα Τέμπη» ζήτησε, σε δηλώσεις του, ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Διόδια νομού Πιερίας, Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για ενέργεια που επιβαρύνει περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή και τους ίδιους τους κατοίκους της, που πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο από την τσέπη τους, ενώ παλιότερα κινούνταν με κάρτες ελευθέρας, έκανε λόγο ο κ. Αγγελίδης.

Πηγή: Zougla.gr

Κλείνουν Μουσεία & αρχαιολογικοί χώροι

Ο Ναός της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα Αττικής

Των Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ, Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Κλείνουν 23 μουσεία (εν όλω ή τμήματά τους) και 23 αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, ελλείψει προσωπικού φύλαξης.

Ποιοι χώροι κλείνουν

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, κλείνουν: τμήμα του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας, όλος ο όροφος του Εθνικού Αρχαιολογικού (16 αίθουσες), η Επιγραφική και Προϊστορική Συλλογή του Αρχαιολογικού Ρόδου, οι δύο αρχαιολογικές εκθέσεις στο Καστέλλο Ρόδου, ο β'όροφος του Νομισματικού της Αθήνας και την Κυριακή ολόκληρο, τα Αρχαιολογικά Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Αταλάντης (μόνο Σαββατοκύριακο ανοιχτό), Αγ. Νικολάου Κρήτης, Λυκόσουρας, Δίου (κλειστή η μισή έκθεση), η Ψηφιακή έκθεση Παλ. Μουσείου Ολυμπίας, η Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων, το Λαογραφικό Ρόδου, το Αρχοντικό Βουβάλα Καλύμνου, το Αρχοντικό Νικολαΐδη Πάτμου, τα Βυζαντινά Σύμης, Καστελλόριζου και το Μουσείο Μούρτζινων Καρδαμύλης.

Επίσης, κλείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι: Μαλίων, Λατούς, Σέσκλου, Ευρωπού Κιλκίς, Παλατιανού Κιλκίς, Λευκαδίων (μόνο Σαββατοκύριακο ανοιχτός), Αμφίπολης, Φλώρινας (ελληνιστική πόλη), Πετρών, Πέλιννας Τρικάλων, Ναού Απόλλωνος Καρδίτσας, Σικυώνας Καρδίτσας, Κιερίου Καρδίτσας, Ιτωνίας Αθηνάς Καρδίτσας, Ασκληπιείου Τρικάλων, Περιστεριάς, τα κάστρα Αντιρρίου, Βόνιτσας, Αρτας, Φαναρίου (Ιθώμη Καρδίτσας), Μυτιλήνης και η Βυζαντινή Συλλογή Αγ. Γερμανού Πρεσπών.

Επίσης από σήμερα κλείνουν οι παρακάτω αρχαιολογικοί χώροι

* -Ο αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνας

* -Η έκθεση Σαντορίνης

* -Η έκθεση Σικίνου

* -Η έκθεση Σίφνου

Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη

Ανοιξε χθες για το κοινό ο Λευκός Πύργος, αλλά εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Προσωπικό του μουσείου -μόνιμο και έκτακτο- μετακινήθηκε στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης για να ξαναλειτουργήσει μέχρι να πάρει νέο προσωπικό μέσω της προκήρυξης θέσεων από το υπουργείο Πολιτισμού. Ετσι, όμως, έκλεισαν 7 από τις 11 συνολικά αίθουσες, που φιλοξενούν τα ευρήματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το τμήμα δηλαδή του μουσείου που δέχεται και τους περισσότερους επισκέπτες.

Κλειστά παραμένουν, όμως, ή υπολειτουργούν, σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

* Ο μακεδονικός τάφος στον Φοίνικα της Καλαμαριάς παραμένει κλειστός εδώ και δύο μήνες. Ο τάφος ανοίγει μόνο όταν υπάρχει προγραμματισμένη ξενάγηση για μαθητές.

* Το ανάκτορο του Γαλερίου, στην πλατεία Ναυαρίνου, φυλάσσεται μόνο το πρωί, 8 με 3. Από τις 3 και μετά, ώς το πρωί της επόμενης μέρας δεν υπάρχει κανένας φύλακας.

* Η Ρωμαϊκή Αγορά διαθέτει μόνο δύο φύλακες. Εναν το πρωί και έναν το βράδυ, χωρίς ρεπό, χωρίς τη δυνατότητα να λείψει κάποιος από αυτούς, ούτε λόγω ασθένειας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχολείο που λειτουργεί από το 2007 εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Παιδείας

Ασαφείς οι τοποθετήσεις του για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Ο υφυπουργός παιδείας Γιάνανης Πανάρετος στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

Σχολείο που λειτουργεί από το 2007 εγκαινίασε το πρωί ο υφυπουργός παιδείας Γιάννης Πανάρετος στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έκοψε την κορδέλα σε πέντε σχολεία, αλλά άκουσε παράπονα, για ελλείψεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανύπαρκτες αθλοπαιδίες και προβλήματα με τη σχολική στέγη.

"Το θέμα της σχολικής στέγης είναι από τα σημαντικότερα πρόβληματα και η κυβέρνηση το έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα. Το πρώτο θέμα που συζήτησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον πρωθυπουργό ήταν η σχολική στέγη. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση", ανέφερε σε μια γενικόλογη δήλωσή του ο υφυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε ωστόσο, πιο συγκεκριμένα "αν υπάρχουν ανακοινώσεις", σχετικά με το σχεδιασμό και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, φάνηκε να μη γνωρίζει. "Οι ανακοινώσεις δε γίνονται στα εγκαίνια σχολείων. Οι ανακοινώσεις γίνονται κεντρικά", είπε.

Στο ερώτημα αν η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκοπεύει να καταργήσει την κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), που τόσο έχουν επικριθεί από το ΠΑΣΟΚ, προτίμησε να φύγει χωρίς ν απαντήσει.

Ο κ.Πανάρετος εγκαινίασε το γυμνάσιο Πεύκων που λειτουργεί από το 2007 και ήδη έχει κορεστεί σε αριθμό μαθητών, το 18ο δημοτικό και το 20ο νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, το γυμνάσιο Σταυρούπολης και το 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου στο Καλοχώρι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

«Όπισθεν ολοταχώς» για κυβέρνηση- Αποσύρεται η τροπολογία για τις γονικές παροχές


Αποσύρεται η τροπολογία για τις γονικές παροχές και θα επανακατατεθεί ως νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πιθανότατα στις 19 Ιανουαρίου.

Οι εντονότατες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κόμματος, που συνεχίζεται ακόμη, οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην απόφαση αυτή.

Οι αντιδράσεις εστιάστηκαν κυρίως στο ότι δεν τηρείται η δέσμευση του πρωθυπουργού στην διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ότι δεν κατατίθενται άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια.

Από την περασμένη εβδομάδα και αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, τις αντιρρήσεις τους είχαν εκφράσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Παπουτσής -που τις εξέφρασε άλλωστε δημοσίως χθες- αλλά και η διευθύντρια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, που είχαν εισηγηθεί αρμοδίως να έρθει η τροπολογία ως αυτόνομο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πηγή: Foreign Press

Να φύγουν τον Μάρτιο...


Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Σταματήστε να φαγώνεστε μέσα στη Νέα Δημοκρατία και ρίξτε τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον Ελληνικό Λαό και όχι από τα κόμματα.

Αντώνη ακούς;

Οι λόγοι δημοσίευσης των ψεύτικων δημοσκοπήσεων περί δήθεν μεγάλου προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ...


Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο ψεύτικες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ δήθεν προηγείται της ΝΔ με δέκα μονάδες διαφορά. Ενώ λίγο καιρό πριν είχαν δώσει τη διαφορά στις πέντε μονάδες. Προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι οι τραγελαφικές κινήσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα των αποδείξεων, των τελών κυκλοφορίας, του εκλογικού νόμου, της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, του Καλλικράτη – διαμελισμού της Ελλάδας και αμέτρητα άλλα, όχι μόνο δεν έχουν βλάψει την κυβέρνηση αλλά αντίθετα την ωφελούν! Μας θεωρούν τρελούς, φαίνεται…

Σε μια περίοδο που όλη η κοινωνία βράζει εναντίον της κυβέρνησης, οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον κόσμο εκστασιασμένο μαζί της… Μάλιστα, τους δύο υπουργούς που δέχονται το μεγαλύτερο βρισίδι επειδή έχουν κάνει τις μεγαλύτερες μακακίες ( Χρυσοχοϊδης και Παπακωνσταντίνου), τα γκάλοπ τους παρουσιάζουν ως έχοντες τη μεγαλύτερη δημοτικότητα… Μιλάμε για τόσο κατάφωρη αντιστροφή της πραγματικότητας…

Η αλήθεια είναι ότι η φήμη – πολιτική εκτίμηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί ακόμα και να προκαλέσει εκλογές το Μάρτιο, μετατρέποντάς τες σε δημοψήφισμα για το λαθρομεταναστευτικό, αν ο Γιωργάκης δεν δεχτεί να γίνει κανονικό δημοψήφισμα, τρόμαξε τους πασόκους και τους πάτρωνές τους, οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις για να «φοβίσουν» το Σαμαρά και το λαό που αγωνίζεται κατά της παράδοσης της πατρίδας μας στους λαθρομετανάστες και να περάσουν στους πολίτες το μήνυμα ότι πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι για την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ.

Οι συμπατριώτες μας, όμως, έχουν δική τους γνώση των πραγμάτων. Δεν θα γίνουν θύματα της διαστρέβλωσης των εταιριών δημοσκοπήσεων… Ας βγάλουν όσες δημοσκοπήσεις θέλουν, λοιπόν… Η μαύρη μαυρίλα του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πια…

Πηγή: Πατριωτικός Λόγος

Μια προσευχή στη μνήμη του Άντη


ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Με ένα άσπρο λουλούδι στο χέρι, με ένα λευκό κερί. Με τα «πώς» και τα «γιατί» να μας περικυκλώνουν. Με το άδικο και τον πόνο να μας πνίγουν. Έτσι βαδίσαμε χθες το βράδυ στην τελευταία πορεία του Άντη Χατζηκωστή. Του Άντη που για άλλους ήταν το αφεντικό, για άλλους ο στενός συνεργάτης και για άλλους ο καλός φίλος. Που ήταν για όλους, όμως, χαμογελαστός.

Μόλις μερικά λεπτά χρειάστηκαν για τις εκατοντάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενους στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και ΣΙΓΜΑ, τους ηθοποιούς των σειρών, τους παλιούς συνεργάτες και τους φίλους, να πορευθούν από το κτίριό μας στο σπίτι του Άντη Χατζηκωστή και της Έφης Παπαϊωάννου, της Εβελίνας και της Αθηνάς. Στο σπίτι εκείνο που στέγασαν τα όνειρά τους, που μόλις πρόσφατα επισφράγισαν με τα δεσμά του γάμου. Στο σπίτι εκείνο που επέστρεφε ο Άντης, μετά από μια μακρά και κουραστική μέρα στη δουλειά, μα δεν διάβηκε ποτέ το κατώφλι. Εκεί, στο σημείο εκείνο που κάποιοι αδίστακτοι, στυγνοί δολοφόνοι του έκοψαν το νήμα της ζωής.

Η πορεία ήταν σιωπηλή. Τα συναισθήματα αποτυπώνονταν στα πονεμένα μάτια. Ακόμα και τα αυτοκίνητα, που σταματούσαν για να περάσουμε, δεν έκαναν τον παραμικρό ήχο. Οι κραυγές γύριζαν μέσα στο νου μας και φώναζαν αυτά που όλη η Κύπρος με αγωνία ρωτά: «Ποιος να κρύβεται πίσω από το φόνο; Ποιος ήθελε να μας προξενήσει τέτοιο μεγάλο κακό; Γιατί; Ποιο κίνητρο όπλισε το χέρι των δολοφόνων;». Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις. Ερωτήματα, που όλη τη μέρα επαναλαμβάναμε, πως δεν έπρεπε να γεννηθούν ποτέ.

Πού και πού ένας λυγμός. Οι πιο στενοί συνεργάτες του Άντη δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν. Κανένας μας δεν έχει εμπεδώσει ακόμη το μέγεθος της τραγωδίας. Από το βράδυ της Δευτέρας, που ήρθαν τα κακά μαντάτα, στο συγκρότημα λειτουργούμε σχεδόν μηχανικά. Απλώς διεκπεραιώνουμε. Γινόμαστε οι αγγελιαφόροι της τραγωδίας και την βιώνουμε παράλληλα. Το μυαλό δεν μπορεί να εστιάσει αλλού. Όλα τα επισκιάζει η θλίψη.

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου οι άγνωστοι σκότωσαν τον κ. Χατζηκωστή σταματήσαμε. Ένας ένας, υπομονετικά, περιμέναμε τη σειρά μας. Με το κερί αναμμένο -έτσι θα κρατήσουμε τη μνήμη του Άντη ζωντανή, άσβεστη- αποθέσαμε το λευκό μας λουλούδι στο χώρο της τραγωδίας. Ένας ένας εναποθέσαμε τη σκέψη μας στην πόρτα της οικογένειας. Ένας ένας είπαμε αντίο, πρόωρα, πολύ πρόωρα, στο αφεντικό, το συνεργάτη, το φίλο. Κι όταν όλοι τελείωσαν, όταν ο σωρός με τα λουλούδια ψήλωσε, υψώσαμε πια το κεφάλι και είπαμε μια προσευχή. Στη μνήμη του.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ, Άντη Χατζηκωστή.

Πηγή: Η Σημερινή

Η κυρά των Μαρασίων, 105 ετών, φυλάει ακόμη "Θερμοπύλες"


Λίγα μέτρα χωρίζουν το φτωχόσπιτο από τα συρματοπλέγματα των συνόρων. Από την πολυθρόνα της η υπερήλικη γυναίκα κοιτάζει με ανυπομονησία προς το παράθυρο. Το σώμα της είναι105 χρόνων, στη δύση της ζωής, αλλά το βλέμμα της βγάζει σπίθες.

Σαν 20χρονο κορίτσι. Είναι πρωί και περιμένει τα "παιδιά" της, τους φαντάρους, που "φυλάνε Θερμοπύλες", να έρθουν να τη βοηθήσουν για να υψώσει την ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Μαρασίων. Στο Δήμο Τριγώνου, στον βόρειο Έβρο. Είναι το καθήκον της, η δουλειά της. Αυτό που κάνει εδώ και 50 χρόνια. Της αρέσει να τη βλέπουν οι Τούρκοι στρατιώτες της άλλης πλευράς. "Για να φαίνεται η σημαία απέναντι, εκεί όπου γεννήθηκα", λέει η ίδια.

Συμβολίζει τη Μάνα. Όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη.

Στο σπίτι της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, τους έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά.

Η Βασιλική Λαμπρίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου και έπειτα στο Σάκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Και όταν έχασε τα τρία σε νεαρές ηλικίες, άρχισε να αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά όλα τα Ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα στρατευμένα. Το 1962 εγκαταστάθηκε οριστικά στα Μαράσια. Το σπίτι της είναι το τελευταίο του οικισμού, δίπλα στο ακριτικό φυλάκιο.

"Είναι μια ευγενική και υπερήφανη γυναίκα. Και οι 7.000 κάτοικοι του Τριγώνου τη σέβονται και την εκτιμούν. Όπως και οι σημερινοί φαντάροι που μαθαίνουν την ιστορία της, λέει η Ανθή, που την επισκέπτεται καθημερινά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα κορίτσια που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και οι γυναίκες του Στρατού την έχουν αγκαλιάσει, τώρα που έχει την ανάγκη των άλλων. Την κάνουν μπάνιο, της ψωνίζουν, της δίνουν τα φάρμακά της, την εξυπηρετούν σε ό τι τους ζητήσει. Τα απογεύματά της τα περνά με τα παιδιά της, τους φαντάρους, μέχρι να πέσει για ύπνο.

Πάντα έχει παρέα μέσα στο σπίτι της. Ακόμη και ο Διοικητής της Μονάδας πίνει μαζί της το καφεδάκι του. Το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε από γυναικεία σωματεία της Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Τριγώνου Έβρου, κ.Μαν.Χατζηπαναγιώτου.

"Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό της αποτέλεσε τιμή προς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Τριγώνου Έβρου, που αποτελούν το ζωντανό προμαχώνα της πατρίδας μας στην πιο νευραλγική περιοχή των συνόρων μας," λέει ο δήμαρχος Τριγώνου Έβρου.

ΕΤ

Πηγή: Η Διαδρομή

Στάση υψηλού ήθους από φοιτήτρια της Στρατονίκης

Θαρραλέα απάντηση προς τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»


Βικτώρια Λάμπρου / Στρατονίκη Χαλκιδικής / Τ.Κ. 63083

Προς κ. Πέτρο Στρατουδάκη, Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κύριε Στρατουδάκη, ο Πρόεδρος του δ.δ. Στρατονίκης κ. Μπρίκος Χρήστος μου ενεχείρισε την Παρασκευή 18-12-2009 κλειστό φάκελο με αποστολέα την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ο οποίος όπως μου ανέφερε περιέχει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ εκ μέρους της παραπάνω εταιρίας, ως δώρο για την είσοδό μου στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Επειδή όμως εγώ δεν συμφωνώ με την πολιτική και τις ενέργειες της εταιρίας σας σχετικά με την εξόρυξη κάτω από το χωριό μου και το σπίτι μου αλλά και με όλο το σχέδιό της αναφορικά με τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΜΑΔΕΜ-ΛΑΚΚΟ, ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ κλπ και το τραγικό περιβαλλοντικό μέλλον που επιδιώκετε για τον τόπο μου, είμαι υποχρεωμένη να σας επιστρέψω πίσω αυτό το ποσό διότι αν το κρατήσω προδίδω τις απόψεις μου και τα όνειρα που έχω για τον τόπο μου. Σίγουρα δε αυτές οι απόψεις είναι αντίθετες με αυτές που εσείς και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ θέλετε να επιβάλετε στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και σε βάρος του περιβάλλοντός της.

Στρατονίκη 22-12-2009

Πηγή: Στρατονίκη