Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής: Παρουσίαση της δράσης "Επιχειρώ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΄΄ΕΠΙΧΕΙΡΩ΄΄

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής προσκαλεί όλους τους Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα τη νεολαία στην παρουσίαση της δράσης "Επιχειρώ". Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30/11/2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Χ (πρώην Νομαρχία) στον Πολύγυρο.

Λίγα λόγια για το "Επιχειρώ"

Οι «φίλοι», η Θάτσερ κι ο Χατζηαβάτης

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται...

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Λοιπόν, αδέρφια, μια παλιοτζίφρα ζητάνε οι δανειστές μας, που ως γνωστόν, είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας κλπ. Την λογική του πράγματος την έχει περιγράψει ο Δήμος Σταρένιος στην γνωστή ταινία. Η υποταγή κι ο εξευτελισμός πάντα έχουν επιχειρήματα και φανατικούς συνηγόρους. Σε μια υγιή χώρα, βέβαια, θα έπρεπε να εγερθεί σύσσωμη η κοινωνία, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι όλα τα κόμματα, πλην τυχόν του «Κόμματος Του Δειλού Η Μάνα Δεν Έκλαψε Ποτέ» και με μια φωνή να ευθυγραμμιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Εδώ χρειάζεται η συναίνεση και η ομοφωνία.

Για το καλό, για την εθνική μας αξιοπρέπεια κι όχι για να φάνε εκατό ευρώ από τη σύνταξη του κυρ Μήτσου και της κυρά Τασούλας, που η τεχνητή οδοντοστοιχία τους παίζει καστανιέτες, ένεκα του άδειου ντεπόζιτου της πολυκατοικίας.

Οι "προστάτες του Κορμοράνου" χτύπησαν στη Χαλκιδική

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Κέρδισαν την μάχη με τη Λερναία Ύδρα της ελληνικής γραφειοκρατίας, ξεπέρασαν τον σκόπελο της χρηματοδότησης, θα καταφέρουν άραγε να αντιμετωπίσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας; Ο λόγος για τους επενδυτές της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και της European Goldfields οι οποίοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα σε πρώτη φάση 300 εκατομμύρια ευρώ και σε διάστημα 30ετίας περίπου 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να αναμετρηθούν με την ελληνική δικαιοσύνη.

Και αυτό διότι 81 άτομα (μεταξύ των οποίων αγροτικοί συνεταιρισμοί) υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της κοινής απόφασης των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε η υλοποίηση του έργου των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εγκαταστάσεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Το φυλλάδιο του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

κλικ για μεγέθυνση

Επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την Ε.Ε., Eurogroup, ΔΝΤ και ΕΚΤ


Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Γ. Καρατζαφέρης: «Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν υπογράφω ούτε εγώ»


«Δεν μπορώ να "αδειάσω" έναν παρτενέρ μου στην κυβέρνηση. Eάν ο Σαμαράς δεν υπογράψει, δεν θα υπογράψω ούτε εγώ». Με αυτήν τη δήλωση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,89 FM», περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση των γραπτών εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μάλιστα διευκρίνισε ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στους εταίρους, μέσω του άρθρου που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα του κόμματός του (Α1), επειδή δεν θέλει να στείλει επιστολή.

«Εγώ από πλευράς χαρακτήρα δεν μπορώ να υπογράψω ένα χαρτί. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να σας στείλω το άρθρο μου στην κομματική μου εφημερίδα. Με σας απευθείας αλληλογραφία δεν θα κάνω» είπε ότι ανέφερε στους επικεφαλής της Τρόικας, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Κυριακή.

Κίνδυνος για το μετρό Θεσσαλονίκης

Με κλείσιμο απειλούνται τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, λόγω της έλλειψης χρημάτων για την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών. Ένα πρόβλημα που ξεκινάει από την δημοπράτηση του έργου, μιας και ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ανασκαφών ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα αστείο ποσό που προέκυψε μετά από την αρχαιολογική μελέτη κάποιων επιφανών αρχαιολόγων, που απ’ ότι αποδείχθηκε δεν είχαν ιδέα από το αντικείμενο που ανέλαβαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον υπολογίζεται ότι χρειαζόντουσαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ...

Το πρόβλημα αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες όταν τα χρήματα σιγά σιγά τελείωναν. Οι υπεύθυνοι του έργου ξεκίνησαν εδώ και μήνες την προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές και να μην σταματήσει η κατασκευή του σημαντικότερου έργου στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκληση Αμπτουλάχ Γκιούλ - Μιλάει για μισή προεδρία της Κύπρου στην «άθλια» Ε.Ε.!


"Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία" δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ εν όψει της ανάληψης της προεδρία της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ακσάμ", ο κ. Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο έκανε χτες δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και για την Κύπρο και την ΕΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι "η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν προκαλεί στην ΕΕ ένα εφησυχασμό από πλευράς στρατηγικής, με αποτέλεσμα να παγώνουν και αυτοί τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων;", ο Γκιουλ είπε "έχετε δίκιο" και πρόσθεσε:

Εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία του Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

221.203,82 €
για προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η ένταξη της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Πολυγύρου», 221.203,83 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη».

Η πράξη αφορά την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πολυγύρου. Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Φ. Κρανιδιώτης: «Χάρτινη απειλή» η μη καταβολή της 6ης δόσης

Επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιμείνει ο κ. Αν. Σαμαράς στο να μην υπογράψει

Η συμβιβαστική λύση που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ στο ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση, δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από όλους μέσα στη ΝΔ, με αποτέλεσμα οι πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά να εντείνονται και εκ των έσω. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς.
«Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.

Εικόνες από τις μεσαιωνικές εκκλησίες του Εύξεινου Πόντου


Εργα με ιδιαίτερη ιστορία και ιδιαίτερη φόρτιση, ίχνη από την εποχή που πρόγονοί μας άκμαζαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και συναντούσαν τους ορθοδόξους άλλης καταγωγής είναι οι εικόνες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Εργα με ιδιαίτερη ιστορία και ιδιαίτερη φόρτιση, ίχνη από την εποχή που πρόγονοί μας άκμαζαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και συναντούσαν τους ορθοδόξους άλλης καταγωγής είναι οι εικόνες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Τίτλος της, "Εικόνες από τις θρακικές αρχές του Εύξεινου Πόντου".

Μπεγλίτης: Πολιτικό λάθος η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

"Πολιτικό λάθος" χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση υπό το Λουκά Παπαδήμο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε πως από τη συνεργασία με το ΛΑΟΣ - κόμμα το οποίο ενέταξε στην ακροδεξιά- το Κίνημα έχει εκροή ψηφοφόρων προς την Αριστερά.

Ερωτηθείς για το ευρωπαϊκό αίτημα έγγραφων δεσμεύσεων από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά,

Ο τεχνοκράτης απλώς παρέλαβε το τελεσίγραφο του Άξονα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

360 δις ευρώ το προδοτικό χρέος

Χρειαζόμασταν ηγέτη και απλώς αποκτήσαμε άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο που έχει μέχρι στιγμής χειριστεί τα πράγματα στο εξωτερικό ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Το χθεσινό τελεσίγραφο Γιουνκέρ, σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα δίδεται προθεσμία ως την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου (οπότε θα συνεδριάσουν οι πάνσοφοι υπουργοί των Οικονομικών του Eurogroup) για να αναγνωρίσει και επισήμως την απόλυτη υποταγή της, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ενός φρικιαστικού χρέους που ξεπερνά τα 360 δις ευρώ, αποδεικνύουν πως η χώρα έχει απολέσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία.

Όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ λέει ο Δήμος Πολυγύρου


Η Πανχαλκιδικιώτικη Επιτροπή Πολιτών «Ρεύμα χωρίς τέλος» χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου της 21ης Νοεμβρίου 2011 σχετικά με το «τέλος» «χαράτσι της ΔΕΗ» το οποίο κατήγγειλε και αποφασίστηκε :

1.- Να σταλεί εξώδικο προς την ΔΕΗ,
2.- Να σταλεί δεύτερο εξώδικο προς την ΔΕΗ όσων έχουν καταβάλει το αντίτιμο της ΔΕΗ εκτός του «χαρατσιού».
3.- Να πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον κ. Διευθυντή της ΔΕΗ Πολυγύρου.
4.- Να σταλεί το ψήφισμα του ΔΣ προς την ΤΕΔΚ και την Περιφέρεια προς ενημέρωσή των.
5.- Να ζητήσει την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής .

Κουβέλης: Να μην υπογράψει ο κ. Σαμαράς

«ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»

Να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για "καθ' υπέρβαση απαίτηση" των δανειστών.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ωμός εκβιασμός Ε.Ε. για την έκτη δόση

Μπαράζ πιέσεων στο Σαμαρά, «ενδεικτική η 19η Φεβρουαρίου» λέει ο Παπαδήμος

Ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπογράψουν δήλωση προσήλωσης στο μνημόνιο

Με ευγένεια και εγκωμιαστικά σχόλια σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο υποδέχθηκαν το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο και αφού του τόνισαν το «ηράκλειο» έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας του θύμισαν για άλλη μια φορά πως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή και οι γραπτές δεσμεύσεις στην οποία «υποχρεούνται» να προβούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αν θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνυπέγραψε» τις απαιτήσεις τους λέγοντας ότι «είναι σημαντικό οι αρχηγοί των κομμάτων να ανταποκριθούν στο αίτημα του eurogroup, της Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

3η Αγωνιστική Α' Ανδρών Χαλκιδικής - Μπασκετ

κλικ για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο του Επιμελητηρίου 2 & 5 Δεκεμβρίου 2011


Πολύγυρος 22/11/2011
Αριθ. Πρωτ: 8358

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2011 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 λόγω εκλογών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αφιέρωμα στην Ελληνική Ποίηση από το Κέντρο Τέχνης Σύνθεση


Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» και η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών «ΠΛΕΥΣΗ»
σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της «ΠΛΕΥΣΗΣ» και θα ακολουθήσει
Συναυλία των Καθηγητών και της Χορωδίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ»
με γνωστά τραγούδια πάνω σε στίχους ποιητών και μουσική μεγάλων συνθετών.

Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ώρα 7μμ

Είσοδος ελεύθερη

Ενημέρωση για την Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών συσκευών - Δήμος Σιθωνίας (Video)